Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
ZAORANA PRVA BRAZDA NOVE SAOBRAĆAJNICE OD KRIVE VRBE DO GRANIČNOG PRELAZA GRNČAR
PUT NADE ZA RAZVOJ PLAVA
Procitaj komentar

Autor: Dan
Objavljeno: 09. November 2011. 10:11:12
PLAV – Izvođač radova puta od Krive vrbe do graničnog prelaza „Grnčar“ uveden je u posao i prva brazda zaorana je u nedjelju na zadovoljstvo svih, a pogotovo žitelja ovih prostora. Investitor radova je Direkcija za saobraćaj, a ugovorena vrijednost je dva miliona eura, sa rokom završetka od 12 mjeseci. Kako je naglasio predsjednik opštine Plav, Skender Šarkinović, izvođač je firma „Tehnoput“ iz Podgorice, a dinamika radova odvijaće se shodno vremenskim uslovima. Za prvu fazu radova, koji će teći u ovoj godini, predviđena su tri kilometra puta, a maksimalni učinci se očekuju u narednom periodu građevinske sezone.
– Važno je da su radovi počeli i što se ušlo u investiciju. Stručni nadzor će obavljati firma „Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja“, iz Podgorice, koje je izabrana na tenderu. Isplata vlasnika eksproprisanih parcela počeće odmah, a nastaviće se, nadam se, i sa potpisivanjem sporazuma sa onima koji se ne slažu sa ponuđenom cijenom. Na kraju, to će se rješavati postupkom na sudu, a prema mojim informacijama svi se slažu da radovi nesmetano mogu da teku. Sa saradnicima i predstavnicima komisije za eksproprijaciju obišao sam sve sporne lokacije i dogovorio sa vlasnicima da ćemo eventualne nesuglasice i njihove zahtjeve u vezi pristupnih puteva i drugih potreba rješavati, da kažem, u hodu – kaže Šarkinović.
On je izrazio zahvalnost Direkciji za saobraćaj i direktoru Veselinu Grboviću, koji je, kako je istakao, koordinirao ovaj posao od idejnog preko glavnog projekta, i dao dobar doprinos da se krene sa njegovom realizacijom.
– Koliko je ovaj put od značaja govoreno je mnogo puta. Sada već mogu da kažem da je to put naših nada, koje se, izvjesno je, ostvaruju, jer se njime otvara nova stranica u životu plavske opštine. Dovoljno je reći da, kada se završi put kroz Albaniju, što je planirano do kraja 2013. godine, na naše veliko zadovoljstvo do glavnog grada dolazićemo tri puta kraćim pravcem od sadašnjeg – naglasio je Šarkinović. N.V.

VRHOstali prilozi:
» TRIBINA "SUVERENITET BOSNE I HERCEGOVINE"
Bošnjaci.Net | 13. June 2024 18:35
» EMIR SULJAGIĆ ODBIO SASLUŠANJE U PU ZVORNIK
Vijesti.ba | 13. June 2024 15:28
Ostali prilozi istog autora:
» ISELJENIKA SE SJETE SAMO PRED IZBORE
28. September 2016 21:44
» MARŠ ZA ŠAHOVIĆE ILI TOMAŠEVO
09. November 2011 10:41
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif