Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
POTJERNICA ZA BOSNOM I HERCEGOVINOM
Procitaj komentar
Autor: Adnan Balo
Objavljeno: 22. November 2011. 20:11:30
Adnan BALO: Postoji nekoliko ustaških organizacija koje šire međunacionalnu i međuvjersku netrpeljivost u RBiH, forsirajući Tuđmanovu i Bobanovu fašističku „H-B“ tvorevinu. Jedan od glavnih zagovornika ove fašističke tvorevine je izvjesni Leo Pločkinić sa svojim profašističkim portalom croportal.ba. Pločkinić je zagovornik zločinačke ideologije, fašizma, terorizma i separatizma te nije ni čudo što ga sa članovima fašističko-terorističke organizacije Ravnogorskog četničkog pokreta sve češće možete vidjeti kako šeće po ulicama Pala i Bijeljine nego Lištice i desne strane Mostara.
Svi znamo da u našoj domovini Bosni i Hercegovini (i okruženju) ima onih koji je ne vole. I ne samo to, već je toliko mrze da rade na njenom cijepanju, i posebno uništenju jedne hiljadugodišnje države u Europi! Znamo već i ko su oni, pa ih i nije potrebno više ni nabrajati, posebno što bi to trebalo desetine hiljada stranica... Dovoljno je da za njih koristimo iste termine koje im je narod dao još u vrijeme agresije i genocida - četnici i ustaše! Ove dvije grupe, iako historijski (donekle) suprotstavljene u BiH upotpunosti ujedinjene. Imaju isto viđenje, istu ideologiju i isti cilj. Četnici svoj ratni plijen kojeg su oteli od Bosne i Hercegovine, koju su genocidom potpuno etnički očistili – u javnosti poznata šumska tvorevina "Republika Srpska" - finalno i odvoje od BiH i priljkuče majčici Srbiji. Ustaše, sa druge strane, žele da svoj ratni plijen, svoju genocidnu avliju, prvenstveno izdvoje iz Federacije BiH a zatim i iz BiH upotpunosti i u budućnosti pripoje "matici " Hrvatskoj. "Herceg-Bosna", zapravo je jedno od mnogih historijskih imena za Bosnu i Hercegovinu koje su ustaše prisvojile i preinačile u zločinačku paratvorevinu "Hrvatsku republiku Herceg-Bosna", koju su proglasili tokom agresije na RBiH i kroz genocid pokušali "očistiti" i pripojiti Hrvatskoj.

Kada im to nije uspjelo, i nakon što im je čak tkz. "Herceg-Bosna" ukinuta a oni "primorani" nazad pod suverenitet RBiH, neprestano pokušavaju da je obnove i opet nastave tamo gdje su stali. Ne igra za njih ulogu što je ta "herceg-bosna" stvorena krvlju nevinih Bošnjaka, kroz logore kao što su bili Dretelj, Heliodrom, Vojno..., ili kroz masakre kao oni u Ahmićima, selima oko Bugojna, Stupnom Dolu itd. itd.. Rušenje Starog Mosta je zapravo bio najblaži čin što su ustaše počinile tokom agresije i kulturucida na RBiH. Postoji nekoliko ustaških organizacija koje šire međunacionalnu i međuvjersku netrpeljivost u RBiH, forsirajući Tuđmanovu i Bobanovu fašističku „H-B“ tvorevinu. Jedan od glavnih zagovornika ove fašističke tvorevine je izvjesni Leo Pločkinić sa svojim profašističkom "Croatia Libertas" i portalom croportal.ba. Pločkinić je zagovornik zločinačke ideologije, fašizma, terorizma i separatizma te nije ni čudo što ga sa članovima fašističko-terorističke organizacije Ravnogorskog četničkog pokreta sve češće možete vidjeti kako vršlja po ulicama Pala i Bijeljine nego Lištice i desne strane Mostara. On, i njegovi „U“ pajdaši iz

Ravnogorac Leo
fašističko-terorističke organizacije "Croatia Libertas" potpomognuti Dodikovim Ravnogorcima zagovaraju obnavljanje tkz. "Herceg-Bosne", veličaju zajedničke ustaško-četničke zločine i genocide. Predsjednik ustaškog pokreta Leo Pločkinić koji se krije pod imenom "Croatia libertas" često je u društvu predstavnika fašiziodnog Udruženja logoraša Republike Srpske, zajednički negiraju genocid i organiziraju podršku Srbima koji su uhapšeni da su počinili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

U svakoj pravnoj državi, Pločkinić i "Croatia Libertas", uključujući i croportal.ba, bi završili na Sudu za promoviranje separatizma, veleizdaje, terorizma i fašizma. No, pošto se federalni i kantolalni - tužitelji ne zamaraju nekakvim dosadnim fašistima iz manjeg bh. entiteta ili iz same FBiH, ustaše su se same pobrinule da otpočnu sudske procese. Tako je došlo do paradoksa da je Leo Pločkinić optužio i prijavio urednika Bošnjaci.Net Esada Krcića za nekakve "prijetnje"! Većina bi pomislila da se radi o nekoj neslanoj šali, ali nažalost sve navedeno je istina!

Esad Krcić, Bošnjak iz New Yorka i glavni i odgovorni urednik uglednog web-magazina Bošnjaci.Net je poznat po promoviranju istine o agresiji na BiH i genocidu nad Bošnjacima. To je čovjek koji uporno i ne štedeći sebe radi za dobrobit svoga naroda i domovine. Istovremeno, nikada nije prestao da promoviše ideju o RBiH kao multi-etničkoj, multi-religioznoj i multi-kulturnoj državi svih onih Bosanaca i Hercegovaca koji Bosnu i Hercegovinu smatraju jedinom domovinom. Ali to baš smeta neo-nacistima poput Lea, koji podijeljenu, odvojenu i razrušenu Bosnu i Hercegovinu vide kao lahak četničko-ustaški plijen! Leo, kao i njegov šef Milorad Dodik, ne podnose ništa što u sebi ima suživot ili toleranciju. Zaslijepljeni mržnjom te nije ni čudo što su im draži ratni zločinci, genocidaši, fašisti i separatisti od onih koji promoviraju plemenitosti demokratskog društva.

Koliko samo njihovih istomišljenika ima koji žive baš od Bosne i Hercegovine, dokazuje to da su se našle nekakve ustaške da raspišu nekakvu "potjernicu" protiv čovjeka koji im je očito smetnja zato što govori istinu o događajima u RBiH 1992. - 1995. i što zagovara cjelovitu i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Nemojmo zaboraviti da je web magazin Bošnjaci.Net, a i Krcić lično, dobitnik više priznanja između međuostalih i od Ambasade BiH u SAD za doprinos u promoviranju BiH i rad za nju.

Napokon je vrijeme da potjernice budu rasisane ravnogorskim četnicima, „Croatia Libertas“ ustašama iliti Dodikom, Pločkinićem i svima onima koji zagovaraju separatizam i rušenje međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine! Jasno je, da se želi ušutkati svaki onaj kojeg se može, a koji zagovara bosanski patriotizam i bosansko jedinstvo. Ustaška "potjernica" za urednikom Bošnjaci.Net Esadom Krcićem nije samo potjernica za njime, već je to potjernica za Bosnom i Hercegovinom!

Pozivamo Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine da konačno zabrani rad fašističko-terorističkih organizacija Ravnogorski četnički pokret, Croatia Libertas i svih drugih koji rade na razbijanju BiH i pripremaju nove genocide.

VRHOstali prilozi:
» KONSTITUTIVNOST GRAĐANA
Dr. Mesud A. Ramić | 25. May 2022 15:29
» MEZARI I MEZARISTANI
Aziz Hurem | 23. May 2022 18:11
» ANDREJ NIKOLAIDIS I SENAD M. KARADJUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. May 2022 03:14
» LEGENDE O FERHADIJI BANJALUČKOJ LJEPOTICI
Mehmed Meša Delić | 18. May 2022 18:24
» UKRAJINSKA ODBRANA I PORAZ PUTINOVE POLITIKE
Božidar Proročić | 18. May 2022 18:19
» ZAŠTO SMO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA?
Mr. Milan Jovičić | 16. May 2022 20:51
» DRŽAVNIM BUDŽETOM PROTIV DRŽAVE
Zijad Bećirević | 16. May 2022 16:01
» RADNO ISKUSTVO I OBRAZOVANJE!
Mr. Milan Jovičić | 15. May 2022 00:59
» ZAUSTAVITI PROPUH PO BIH
Dr. Adamir Jerković | 12. May 2022 15:41
» UBRZANI PRISTUP BIH EU JE SAMO ŠUPLJA PRIČA
Zijad Bećirević | 10. May 2022 13:59
» GAZIJE I VITEZOVI, VOLJNO – SVI DRUGI MIRNO!
Dr. Mesud A. Ramić | 10. May 2022 02:12
» UZ DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM - PRIJEDORSKA DEKLARACIJA
Samir Hadzalić | 09. May 2022 20:01
» ALEKSANDAR VUČIĆ, ČETNIK, LICEMJER I LAŽOV
Sead Zubanović | 07. May 2022 01:30
» HEJ, SLOVENI, JESTEL' ŽIVI DOK VAS SENAD (AVNOJ) PEĆANIN TIMARI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. May 2022 00:54
» SAČUVAJ NAS BOŽE MILANOVIĆEVE KULTURE
Dr. Adamir Jerković | 04. May 2022 13:46
» NIJE ĆAMIL POČASNI GRAĐANIN
Said Šteta | 04. May 2022 02:26
» "DOBROVOLJAČKA" - SLOBODA ILI ROPSTVO? NA NAMA JE DA ODLUČIMO!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. May 2022 17:42
» OPET I TRAJNO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA
Mr. Milan Jovičić | 03. May 2022 17:27
Ostali prilozi istog autora:
» KO ZASTUPA BOŠNJAKE?
05. April 2012 02:25
» GENOCIDNA SVITA
28. January 2012 13:57
» SIRIJA U JEKU POBUNE
08. November 2011 12:49
» SELAM: MUBAREK POZDRAV
10. October 2011 08:38
» NE SMIJE NAM SE PONOVITI '92!
29. August 2011 14:23
» NAŠI GENOCIDNI SUSJEDI
13. August 2011 19:18
» SASTANAK PTICA
10. July 2011 09:44
» ARAPSKO PROLJEĆE
29. June 2011 08:28
» SRBI I SUŽIVOT
12. May 2011 10:45
» PALESTINA ĆE BITI OSLOBOĐENA
14. April 2011 14:14
» NAŠA LICEMJERNOST
20. March 2011 08:30
» ISLAM I NAUKA
21. October 2010 01:51
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif