Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BDZ PREDALA LISTE U SVIM SANDŽAČKIM GRADOVIMA I PODRŽALA MUFTIJU ZA PREDSJEDNIKA
Objavljeno: 12. April 2012. 13:04:32
Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić i nosilac liste koalicije „Sve zajedno“ na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je Bošnjačka demokratska zajednica predala liste u svim sandžačkim opštinama i da je potpuno spremna za izlazak na izbore a da će koalicija „Sve zajedno“ uprkos opstrukcijama sudskih ovjerivača, posebno u Vojvodini, narednih dana predati izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji.

„U Novom Pazaru BDZ pod nazivom „Sve zajedno – Emir Elfić“ imaće redni broj 4, u Sjenici je naša lista pod rednim brojem 6, u Tutinu broj 2, u Prijepolju broj 6, u Novoj Varoši broj 6 i u Priboju broj 8. Ono što predstoji jeste predaja liste na republičkom nivou gdje je posao oko prikupljanja potpisa završen.“ – rekao je Elfić.

On se osvrnuo na izjave političkih protivnika BDZ-a koje su dolazile od čelnika SDP-a da BDZ neće moći da prikupi potrebne potpise za kandidaturu liste i rekao je da je svaki potpis koji je prikupila BDZ validan.

„Da je SDP imala kapaciteta da za zaokruživanje procedure i da su bili sigurni u podršku birača i prelazak cenzusa ne bi na izbore izlazili kao privezak Demokratske stranke.“ – rekao je Elfić.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima BDZ daje punu podršku kandidaturi glavnog muftije Muamera ef. Zukorlića i poziva sve svoje simpatizere i birače da daju podršku ovoj kandidaturi.

„Kao ozbiljna politička partija koja će izaći na sve nivoe izbora, lokalne, pokrajinske, republičke i podrškom muftiji Zukorliću i na predsjedničke izbore zaokružujemo predizbornu priču i krećemo u izbore na kojima će Bošnjaci dobiti svoje autentične predstavnike.“ – rekao je Elfić.

On je osudio ponašanje SDP-a i lokalne samouprave koji su zloupotrebom spiskova podrške BDZ-u vršili pritiske na ljude koji su podržali kandidaturu BDZ-a.

„Mislim da su vremena prijetnji i vremena ostrašćenosti na izborima ostala za nama i mi ćemo u tom maniru nastaviti našu kampanju na dostojanstven, odvažan i afirmativan način. Očigledno je da naši politički protivnici nisu ništa naučili iz predhodnog perioda, kada su ljudi zbog ostrašćenih kampanja gubili svoje živote i bili ranjavani. Svi iz toga treba da izvučemo pouku.“ – rekao je na kraju Emir Elfić, javlja Sanapress.Ostali prilozi: