Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


IBRAHIM ČIKIĆ ZA „DAN” ISTAKAO DA ĆE VEĆINA NJEGOVIH SUNARODNIKA PODRŽATI ANTIREŽIMSKI BLOK
ČIKIĆ: SVI ČASNI BOŠNJACI GLASAĆE ZA FRONT
Procitaj komentar

Autor: Dan
Objavljeno: 04. September 2012. 17:09:55
Jedino poslušnici i sluge režima na izborima biće van Demokratskog fronta – kazao Čikić, komentarišući izjave poslanika Bošnjačke stranke Sulja Mustafića


Što se tiče slobodoumnih Bošnjaka, onih koji imaju kičmu, čast, obraz i dostojanstvo, i koji se nijesu do sada politički kompromitovali, svi do jednog su članovi Demokratskog fronta. Svaki Bošnjak, koji je svjestan zločina koje je počinila Demokratska partija socijalita u vrijeme dok je bila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije Slobodana Miloševića, mora biti apsolutni ludak i spreman da urinira na 250.000 žrtava da bi glasao za vladajuću koaliciju u Crnoj Gori – istakao je Čikić.
Većina pripadnika bošnjačkog naroda u Crnoj Gori podržaće na predstojećim parlamentarnim izborima Demokratski front, jer je to jedini način da očuvaju svoj identitet na ovim prostorima. To je u izjavi za „Dan” saopštio član Savjeta Demokratskog fronta Ibrahim Čikić.

– U Demokratskom frontu nema poslušnika režima koji su spremni da izdaju vitalne nacionalne interese Bošnjaka i da služe vladajućoj koaliciji – rekao je Čikić.

To je saopštio komentarišući ocjenu poslanika Bošnjačke stranke Sulja Mustafića da u Demokratskom frontu nema značajnih predstavnika Bošnjaka. U tom dijelu, kako je dodao, Mustafić je apsolutno u pravu.

– Što se tiče slobodoumnih Bošnjaka, onih koji imaju kičmu, čast, obraz i dostojanstvo, i koji se nijesu do sada politički kompromitovali, svi do jednog su članovi Demokratskog fronta. Svaki Bošnjak, koji je svjestan zločina koje je počinila Demokratska partija socijalita u vrijeme dok je bila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije Slobodana Miloševića, mora biti apsolutni ludak i spreman da urinira na 250.000 žrtava da bi glasao za vladajuću koaliciju u Crnoj Gori – istakao je Čikić.

Kako je zaključio, jedino poslušnici i sluge crnogorskog režima će na predstojećim parlamentarnim izborima, 14. oktobra, biti van Demokratskog fronta.

Demokratski front formirao je nedavno Politički savjet koji broji 23 člana, a čiji je član i Čikić. Kako je saopšteno, Savjet čine „izuzetno afirmisane ličnosti”, ljudi koji se ne vezuju samo za znanje u struci, već se interesuju za stanje u društvu.

Suljo Mustafić, poslanik Bošnjačke stranke, kako su juče objavili mediji, rekao je da unutar novog političkog činioca na crnogorskoj partijskoj sceni, Demokratskog fornta, nema značajnijih predstavnika Bošnjaka. Mustafić je rekao i da ui Bošnjačkoj stranci ne razmišljaju o prekompoziciji političke scene i da im je cilj da zastupaju interese Bošnjaka u Crnoj Gori.

Bošnjačka stranka je od 2009. godine u koaliciji sa DPS-om, a imala je u Vladi mjesto ministra bez portfelja. Na ove izbore izlazi samostalno.

–Imajući u vidu političke ciljeve BS, kao i novo izborno zakonodavstvo koje omogućava osvajanje autentičnih mandata preko nacionalne liste, i dosadašnju prepoznatljivost stranke kao legitimnog predstavnika Bošnjaka, ocijenili smo da je samostalan nastup na izborima najbolja od svih mogućih opcija – kazali su iz Bošnjalke stranke nakon nedavne sjednice Glavnog odbora.
Ibrahim Čikić je, kao i jedan dio intelektualaca i aktivista nevladinog sektora, prišao Demokratskom frontu. Po sporazumu o osnivanju, Demokratski front je politički subjekt, osnovan sa namjerom da učestvuje u političkom životu Crne Gore na principima međusobnog uvažavanja konstituenata i poštovanja evropskih demokratskih standarda. Za predsjednika Demokratskog fronta izabran je bivši ministar spoljnih poslova Miodrag Lekić. (V.R.-M.V.)

VRHOstali prilozi:
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
» ISELJENIKA SE SJETE SAMO PRED IZBORE
28. September 2016 21:44
» PUT NADE ZA RAZVOJ PLAVA
09. November 2011 10:43
» MARŠ ZA ŠAHOVIĆE ILI TOMAŠEVO
09. November 2011 10:41
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif