Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
POSLJEDNI DAN ODRŽAVANJA SAHAF 2013, HALAL SAJMA I FORUMA
Autor: B.net
Objavljeno: 17. May 2013. 16:05:00


Danas je posljedni dan održavanja SAHAF 2013, Halal sajma i foruma.
Kao i u proteklim danima, organizatori su se potrudili da posjetiocima i učesnicima ponude kvalitetan sadržaj, kako zabavnog I kulturnog, tako i edukativnog karaktera.

Dr. Merim Omerhodžić je održao predavanje o Hidžami, savremenoj medicinskoj metodi zasnovanoj na Sunnetu Poslanika s.a.v.s. Inače, Dr. Omerhodžić specijalista neurohirurgije je liječnik iz BiH koji posjeduje certifikat za hidžamu, koji je stekao u Medini. Kako nam je objasnio - Po načinu djelovanja, hidžama spada u regulatorne metode, a prema načinu izvođenja predstavlja malu hiruršku intervenciju. Izvodi se zarezivanjem površinskog sloja kože, sterilnim i jednokratnim skalperom, te vakum sukcijom u određenim regijama, koje je poslanik s.a.v.s. nazvao „kahil“, a nalaze se između plećki i na vratu. Iz potkožnog tkiva pomenutih regija, eliminiše se masa koja sadrži 80-90% biološkog i hemijskog otpada, a samo 10-20% krvnih elemenata. Kod hidžame nisu zabilježeni neželjeni efekti, niti nus pojave.-

SAHAF Sajam je i danas otvoren do 19h, te je za ostatak dana predviđen i B2B susret, kao i svečana ceremonija zatvaranja uz prisustvo zvanica, gdje će se dodijeliti i nagrade za najboljeg izlagača, promovisati poslovni dogovori, te dodijeliti zahvalnice medijskim partnerima i izlagačima.


  Dossier: SAHAF 2013.

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: