Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Aktuelno

Indirina 'presija'
AVAZOVO SAMOPLJUVANJE
Autor: Mahir Tuzlak
Objavljeno: 14. July 2013. 17:07:51
M. Tuzlak: Neka nama naše male Indire Ćatić. I neka Indira sluša i slijepo slijedi svog šejha Kukavicu. I neka ona piše ili potpisuje Pressiju na časnog muftiju Muamera Zukorlića. I neka naša Indira ima o kome pisati. O svom muftiji pa možda joj i pođe za rukom da liči na svoje kolege u Beogradu. Hrabra i odvažna neka je naša Indira. Kao najhrabrija zvijer u šumi balkanskih medija. Neka je naša Indira pokazala da i mi Bošnjaci imamo konja za trku u natjecanju sa drugim novinarskim zvjerima u regionu.
Ne zna se zašto se Dnevni avaz odrekao zashodže Nedžada Latića i samozvanog šejha Edina Urjana Kukavice pa im nije ukazana čast da obeščašćuju ljude u današnjem subotnjem dodatku Sedmica. Upučeni kažu da su u Avazvu zaključili da su im ova dvojica gurua postali štetni nakon što se saznalo da su plačenici za prljave rabote. Drugi, pak, vele da se rashodža Latić posvetio ramazanu i domišljanju za nove napade na ugledne Bošnjake nakon ramazana. A šejh Kukavica u ramazanu isčekuje nove ilhame (nadahnuća) za nove udare na Bošnjake za koje mu se kaže da su meta za odstrele.

Umjesto njih, ulogu šejtanskog posla preuzela je izvjesna Indira Ćatić, koja je za rubriku Pressija u avazovoj Sedmici od 13, jula, 2013. god. potpisala pamflet Mufty - zvijer iz Novog Pazara pod inicijalima I.Ć. Ova Indira je već dugo vremena novinarka u Dnevnom avazu i uglavnom piše ili samo potpisuje prljave tekstove od formata žute štampe, poput čuvenog sarajevskog AS-a. Neki su htjeli da u Avazu vide New York Times, odnosno naš Sarajevo Times. Ali ništa od toga. Dnevni avaz sve više postaje najgora vrsta žute štampe. Neki dan mi jedan kaže da on pravi listu ljudi koje je Avaz napadao, pa branio, pa opet napadao, pa opet branio, pa opet napadao i tako redom u nedogled od Alije do Lagumdžije. To avazovo licmjerje je prevršilo svaku mjeru. No, i to će Bošnjaci preživjeti i nadživjeti.


Muftija je tu da bi novinari Avaza mogli zaraditi platu. Pa neka im tako i bude. Da žive na račun drugoga. Da se samopljuju. Jer bolje i ne zaslužuju.
Neka nama naše male Indire Ćatić. I neka Indira sluša i slijepo slijedi svog šejha Kukavicu. I neka ona piše ili potpisuje Pressiju na časnog muftiju Muamera Zukorlića. I neka naša Indira ima o kome pisati. O svom muftiji pa možda joj i pođe za rukom da liči na svoje kolege u Beogradu. Hrabra i odvažna neka je naša Indira. Kao najhrabrija zvijer u šumi balkanskih medija. Neka je naša Indira pokazala da i mi Bošnjaci imamo konja za trku u natjecanju sa drugim novinarskim zvjerima u regionu.

Naša Indira nas uredno informira da je muftija kupio motocikl i da ga njegovi tjelohranitelji vozaju u Novom Pazaru praveći se važnim. Očito Indiri smeta što se još neko pravi važan pored nje i njezinih gazda, kojima smeta muftija Zukorlić. A smeta im zato što im je neko rekao da ih Muftija može ugroziti svojom karizmom.

Prema tome, Indira Ćatić je dobila zadatak da svake subote vrši Pressiju na Muftijin lik, djelo i ugled. Da ga blati. I to Ćatićka sad zasad dobro radi. Nakon motocikla čekamo da nam Ćatićka kaže šta to još Muftija ima. Mnogo nas to interesuje. Jer što više i jače bude napadala Muftiju, sve će joj i plata biti veća. Muftija je donositelj dobra. Svima i onim koji ga poštuju kao i onima koji ga bezrazloga napadaju. To je blagodat koja smeta bošnjačkim dušmanima - da Bošnjaci imaju čovjeka koji se nikog osim Boga ne boji. Pa tako ni avazove Pressije.

Muftija je tu da bi novinari Avaza mogli zaraditi platu. Pa neka im tako i bude. Da žive na račun drugoga. Da se samopljuju. Jer bolje i ne zaslužuju.Ostali prilozi:
» BKHD: RAMAZANSKI PAKETI ZA BIH
B.net | 28. April 2020 01:16
» GDJE JE KOJA VOJSKA BILA 9. MAJA 1995.?
Vijesti.ba | 22. April 2020 14:57
» “U VOZUĆI SE BRANI MOSKVA”
Said Šteta | 24. September 2019 13:10
» PLAVLJANI I GUSINJANI NIKADA SE NISU DIJELILI
Bošnjaci.Net | 01. December 2018 20:11
» SREBRNI ČIBUK - BERANSKOG MUFTIJE ADEM EF. SOFTIĆA
Adem Ado Softić | 23. September 2018 16:29
» BORCI SE NISU BORILI ZA OVAKAV GRAD MOSTAR
Vijesti.ba | 30. June 2018 15:05
» EMINI BAJRAMOVIĆ POTREBNA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 14. May 2018 16:52
Ostali prilozi istog autora:
» KAMO VODE AMILINE DUŠMANSKE STAZE
14. November 2013 15:25
» ŠTA HOĆE DRUG KEMAL KURSPAHIĆ?
23. September 2013 00:14