Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

XV SPORTSKI SUSRETI UPOSLENIKA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BIH I REGIONU U ULCINJU
Autor: Islamskazajednica.ba
Objavljeno: 30. August 2013. 14:08:07
Udruženje Ilmijje IZ u BiH i Odbor za sport pri Rijasetu IZ u BiH, od ponedjeljka 02. do srijede 04. septembra 2013. godine, organizira XV sportske susrete uposlenika IZ u BiH i regionu. Na susretima koji su već tradicionalni, ove godine će sudjelovati rekordnih šesnaest ekipa koje sačinjavaju uposlenici medžlisa i muftiluka iz BiH, Mešihata IZ Sandžak, Mešihata IZ u Hrvatskoj, Mešihata IZ u Crnoj Gori, te uposlenici Islamskih zajednica iz Turske, Albanije i Kosova. Ovo će biti prvi put da na ovim susretima učestvuju uposlenici Islamskih zajednica iz Albanije i sa Kosova, dok su uposlenici IZ iz Republike Turske, prošle godine učestvovali po prvi put.

Domaćin ovogodišnjih susreta će biti Udruženje Ilmijje IZ u BiH i Islamska zajednica u Crnoj Gori. Kao i svake godine, učesnici će se takmičiti u atletskim disciplinama (100m, 200m, 800m, 4x100m, bacanje kugle, skok u dalj), košarci, nogometu, stonom tenisu i šahu. Takmičenja u svim disciplinama će se održavati u Ulcinju, u krugu hotela „Olimpic“, gdje će svi učesnici biti smješteni! Hotel se nalazi na četvrtom kilometru od centra Ulcinja, pored same plaže, a okružen je predivnim parkom i borovom šumom. Hotel posjeduje kongresnu salu, zatvoreni bazen, saunu i teretanu, a u krugu hotela nalaze se sportski tereni: fudbalski teren sa atletskom stazom, tereni za mali fudbal, košarku, rukomet, odbojku, teniski tereni, poligon za bacanje kugle i skakalište u dalj.

Svečano otvaranje XV sportskih susreta biće obavljeno u ponedjeljak, 02. septembra, u 13:30h na Gradskom stadionu u Ulcinju uz postrojavanje svih učesnika. Na ceremoniji otvaranja se očekuje veliki broj gostiju i zvanica ispred IZ u BiH, IZ u Crnoj Gori te općinskih i viših vlasti u Crnoj Gori.

Prije svečanog otvaranja na Gradskom stadionu će biti upriličena natjecanja u atletskim disciplinama koje će se odvijati pod vodstvom proslavljenog bh. atletičara, atletskog trenera i sudije Islama Đuguma. U ponedjeljak poslijepodne će se održati turnir u košarci te takmičenje u stonom tenisu. Utorak, 03. septembar je rezervisan za nogometni turnir koji uvijek privlači posebnu pažnju, te za turnir u šahu koji će održati u večernjim satima. U srijedu 04. septembra predviđene su finalne utakmice u futsalu i košarci, kao i ceremonija proglašavanja najboljih i najuspješnijih, čime će XV sportski susreti uposlenika IZ u BiH i regionu biti okončani.

Organizacioni odbor je posebno zadovoljan činjenicom da su svi prethodni sportski susreti, protekli onako kako nama i priliči, u skladu sa našom vjerom i našim ahlakom, pa se isto očekuje i u Ulcinju. Inače, cilj sportskih susreta nije samo sport i takmičenje, nego općenito druženje, širenje prijateljstva i međusobno upoznavanje u ime Allaha dž.š., a na korist svim učesnicima. (Edin Spahić)Ostali prilozi:
» NAŠA DIJASPORA JE ‘NEISKORIŠTENO’ BLAGO BH. SPORTA
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 28. February 2021 00:28
» TUKA: U MADRIDU NAPADAM DVORANSKI REKORD BIH I BALKANA
Anadolu Agency (AA) | 24. February 2021 13:14
» ADA AVDAGIĆ NAJBOLJA SVJETSKA JUNIORKA DO 42 KILOGRAMA
Anadolu Agency (AA) | 19. January 2021 14:16
» JEDANAEST ZLATNIH
Eset Muračević | 15. January 2021 16:24
» ZAŠTO I BARBAREZ NE BI DOBIO ŠANSU, SVI SMO BILI POČETNICI
Anadolu Agency (AA) | 05. January 2021 14:20
» SVE ŠTO TREBATE ZNATI PRIJE DOLASKA NA VLAŠIĆ
Bošnjaci.Net | 29. December 2020 23:33
» NB: POVODOM IZMJENA STATUTA NOGOMETNOG SAVEZA BIH
Bošnjaci.Net | 10. December 2020 22:56
» KARDOVIĆ UZ PRIJEPOLJCE U BORBI ZA VEĆI RANG
Bošnjaci.Net | 01. December 2020 13:29
» ARGENTINCI SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNOG MARADONE
Anadolu Agency (AA) | 26. November 2020 12:53
» ŠAHOVSKI KLUB 'SARAJEVO' PRVAK PRVE A LIGE FBIH
Bošnjaci.Net | 05. November 2020 14:47
Ostali prilozi istog autora: