Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

IGC Balingen: Hayatova emisija „U tuđoj avliji“
DŽIHO NAJUSPJEŠNIJIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA DODIJELIO PRIZNANJA „NAJLIČNOSTI 2013.“
Autor: Bato Šišić
Objavljeno: 19. February 2014. 01:02:25


U organizaciji Islamskog zajedničkog centra Balingen (IGC Balingen) u Njemačkoj održana je tradicionalna dodjela priznanja za „Najličnosti 2013.“, koje je najpoznatijim i najpriznatijim Bosancima i Hercegovcima dodjelio Osman Džiho, urednik i voditelj „TV Hayat plus“ emisije „U tuđoj avliji“, kroz čiju su se emisiju svi oni svojevremeno i predstavljali.

Bekir Nakić dobio je priznanje u oblasti drvne industrije, Denis Šišić u oblasti IT tehnologije, Alija Kalinić za oblast metalne industrije,Lejla Hrelja za nekretnine, Alen Čevra za automobilsku industriju,Kristijan Stenda za bankarstvo, Amel Hota za marketing, Ante Filipović za očuvanje i propagiranje sevdalinke u dijaspori, a na kraju je pred mnogobrojnu publiku izašao proslavljeni fudbaler i reprezentativac BiH Vedad Ibišević, koji je priznanje dobio za događaj godine,kada je postigao fenomenalan gol na utkamici BiH – Litvanija.

Prije preuzimanja priznanja putem video snimka i kraćeg dijela isječka iz emisije „U tuđoj avliji“ svaki od dobitnika priznanja „Najličnosti 2013“, predstavili su se publici, a najviše aplauza i skandiranja publike izazvao je Vedad Ibišević. Prikazan je i momenat sa pomenute utakmice, koji je i na Vedadovom licu probudio emocije, kod publike skandiranje njegovog imena.

Nakon dodjele priznanja svi dobitnici popeli su se na binu te uz muzičku pratnju Ante Filipovića i njegovih sinova zajedno otpjevali jednu sevdalinku, a Kristijan Stenda, rukovodilaca Commerzbanke u gradu Pforzheimu,bio je najglasniji i najtelentovaniji među njima koji se prihvatio mikrofona i odličnim glasom izazavao opšte oduševljenje među posjetiocima.

Svi oni su na kraju odali veliko priznanje Osmanu Džihi, posebno Hayat TV koja je ustupila prostor i putem te emisije upoznala ljude širom svijeta na uspjehe Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori.
Jedan od domaćina iz IGC Balingen Mele Bahović zajedno sa svojim kolegama bio je istinski domaćin večeri, tako da su na kraju svi bili zadovoljni.

Iskrene čestitke za odličnu organiziranu večer Mahović je dobio i od Lejle Hrelja i njene mame Nađe.
Da je Ibišević bio istinska zvijezda večeri potvrda je i to što su ga poslije dodjele okupirali fanovi sa kojima je više od sat vremena strpljivo razgovarao i slikao sa svima od njih.

„Ovo je moj narod, ja pripadam njima kao i oni meni, i došao sam zbog njih. Naravno, da sam tu i zbog mog prijatelja Osmana Džihe, te mu se od srca zahvaljujem na dodjeljenom priznanju i poručujem da i da dalje nastavi sa emisijom koju i ja uvjek sa zadovoljstvom pogledam” - rekao nam je Ibišević.
Među mnogobrojnom publikom bile su Belma i Mirela koje su pohvalile večer i organizaciju, a tu noć moglo se primjetiti da se dolazilo porodično, sa prijateljima, a bilo je posjetilaca i iz nekoliko stotina kilometara udaljenih gradova u Njemačkoj. Prisutne su bile Neda i Šejla koje su u Balingen došle iz Stuttgarta, atraktivna Almira Brkić iz Mannheima…

U muzičkom dijelu programa goste je zabavljao Osman Hadžić uz pratnju njegovog muzičara Sanela, druženje je potrajalo do ranih jutarnjih sati. Na kraju završetka Osman Džiho nam je izjavio:
“I ovaj put uspio sam na jednom mjestu okupiti mlade, talentirane, pametne i uspješne Bosance i Hercegovce u dijaspori. Drago mi je zbog toga jer u svijetu postoji dosta naših ljudi koji svojim radom i uspjesima šire slavu o našoj državi. Uz pomoć TY Hayat plus emisija “U tuđoj valiji“ nastavit će i dalje da živi, a ja ću sa mojim budućim sagovornicima kroz pomenutu emisiju nastaviti da propagiram uspjeh i uspjehe svih onih naših državljana u dijaspori širom svijeta koji to zaslužuju”, zaključio je Džiho.Ostali prilozi:
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
Eset Muračević | 06. July 2020 18:23
» ZANIN BERBIĆ O “KAPIJI BOSNE“
B.net | 07. May 2020 17:52
» "VUČKO MA FREN"
B.net | 07. March 2020 13:26
» HALID BEŠLIĆ: KAD GOD SE SJETIM KEME I DAVORA PUSTIM SUZU
RadioSarajevo.ba | 20. February 2020 21:38
» NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI STVARAOCI
Eset Muračević | 07. February 2020 14:04
» PJESMA O ZAIMU
Eset Muračević | 17. January 2020 12:57
Ostali prilozi istog autora:
» TOMAŠICA JE NAŠA OPOMENA
10. April 2014 18:38