Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Krst koji je podignut u srebreničkom naselju Jasenova je još jedan dokaz posrbljavanja i nastavka agresije na bosanskohercegovačku zemlju drugim sredstvima i metodama
ZAŠTO BOŠNJAČKI I BH. POLITIČKI ESTABLIŠMENT ŠUTI NA NASTAVAK SRPSKE GENOCIDNE POLITIKE I PONIŽAVANJE ŽRTAVA GENOCIDA
Procitaj komentar

Autor: IRGC
Objavljeno: 16. October 2014. 00:10:49

NA OVOM MJESTU prije dvadeset godina u Jasenovu je izvršen genocid nad bošnjačkim narodom, tu su muškarci, žene, djeca, starci ubijani, žene silovane, kuće spaljivane. I pored sudski dokazanog genocida, njegovi izvršioci se i dan danas nalaze u tom mjesti nastavljajući agresivno genocidnu politiku.
DOK SE BOŠNJAČKA ŽRTVA KONTINUIRANO PONIŽAVA, DOK NASTAVLJAČI AGRESIVNO GENOCIDNE POLITIKE DOVRŠAVAJU PROCES UNIŠTENJA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE – BOŠNJAČKI I BOSANSKOHERCEGOVAČKI POLITIČKI ESTABLIŠMENT KONTINUIRANO ŠUTI

Nakon što je nedavno podignut krst iznad Srebrenice koji je postavljen u Starom gradu na Budaku, u neposrednoj blizini Memorijalnog centra Potočari, u mjestu sjećanja i opomene na največi zločin poslije holokausta u Evropi, genocid u Srebrenici, u srebreničkom naselju Jasenova, podignut je krst na zemljištu koje je privatno vlasništvo bez pravoslavnog življa. Kao i u svim do sada sličnim situacijama krst je podignut potpuno ilegalno, bez podnošenja zahtjeva i bez poštovanja zakonske procedure. Prije dvadeset godina u Jasenovu je izvršen genocid nad bošnjačkim narodom, tu su muškarci, žene, djeca, starci ubijani, žene silovane, kuće spaljivane. I pored sudski dokazanog genocida, njegovi izvršioci se i dan danas nalaze u tom mjesti nastavljajući agresivno genocidnu politiku.

Radi se o nastavku kontinuiranog procesa ponižavanja žrtava i svjedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima, pokušaju minimiziranja i prekrajanja historijskih činjenica o agresiji i genocidu sa ciljem očuvanja u Dejtonu nepravedno legalizovanih bosanskohercegovačkih teritorija agresijom i genocidom odvojenih od bosanskohercegovačke zemlje i na kraju pokušaju pobjede krivde nad pravdom, laži nad istinom.

Dok se bošnjački žrtve kontinuirano ponižavaju bošnjački politički establišment šuti. I ne samo šuti već i šuruje sa onima koji nastavljaju agresivno genocidnu politiku drugim sredstvima. Sramno je što Bosna i Hercegovina na koju je izvršenja agresija i genocid, 20 godina poslije nema Zakon o zabrani negiranja, minimiziranja ili opravdanja genocida i zločina protiv čovječnosti, Zakon o proglašenju 11 jula Danom sjećanja na genocid u Srebrenici i cijeloj Bosni i Hercegovini, Zakon o proglašenju 30 augusta Danom sjećanja na sve nestale u Bosni i Hercegovini i Zakon o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini. Ni jedna bošnjačka politička opcija na proteklim oktobarskim izborima u svojim programima nije imala aktivnosti na realizaciji navedenih elemenata bez čije realizacije nema istine i pravde, a bez istine i pravde nema pomirenja, nema bolje budućnosti Bosne i Hercegovine.

Najoštrije osuđujući najnoviji anticivilizacijski atak na bošnjačke žrtve, bošnjački narod i državu Bosnu i Hercegovinu, Institut za istraživanje genocida, Kanada će još više pojačati napore da se kultura kolektivnog pamćenja uvede ne samo u kolektivno pamćenje žrtve, već i čitavog bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine. Sve u cilju konačne pobjede istine i pravde, ne u ime osvete, već u ime bolje bosanskohercegovačke države i društva, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida, Kanada.

VRHOstali prilozi:
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif