Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


U Kaknju održana tribina: "Da li su Bošnjaci narod pod okupacijom?"
MR. ALISPAHIĆ: IZA PROJEKTA ISLAMOFOBIJSKOG FAŠIZMA NAD BOŠNJACIMA STOJE BEOGRAD I ZAGREB
Procitaj komentar

Autor: Enes Imamović
Objavljeno: 22. February 2015. 15:02:56


U subotu, 21.februara 2015.godine u maloj sali Doma kulture u Kaknju održana je tribina pod nazivom "Da li su Bošnjaci narod pod okupacijom?" na kojoj je predavač bio kolumnista mr. Fatmir Alispahić. Alispahić je na tribini kazao da je naš jedini Iegalni i legitimni akt, ono što su kazali građani 1.marta, smaknut u ime postojanja Dejtonskog režima koji u sebi sadrži velikosrpsku i velikohrvatsku ideologiju. "Kakva Francuska, kakva Danska, nigdje nema toliko islamofobije koliko je ima u Sarajevu."- istakao je Alispahić - "I nigdje nije sigurnosna struktura, tajna služba i policija involvirana u islamofobijski fašizam u Evropi kao što je to u Sarajevu. A zašto? Zato što iza tog projekta islamofobijskog fašizma nad Bošnjacima stoje Beograd i Zagreb, stoje oni koji su ubijali bošnjačke civile pod optužbom da su to fundamentalisti i džihadisti. Još osamdesetih godina iz velikosrpske obavještajne propagandne kuhinje traje priprema genocidne agresije."

U nastavku izlaganja Alispahić je kazao: "1992.godine su neki Bošnjaci aplaudirali zločinu nad Bošnjacima, govoreći "jest, to se njima dešava jer su fundamentalisti", dok ‘mečka nije zaigrala’ i pred njihova vrata, tj. pred svim bošnjačkim vratima. Evo, danas opet neki Bošnjaci šire veoma opasnu propaganda pričom "nama ne trebaju bradonje", 'vehabije', radikalisti, ovi oni, i šta smo dobili, da neki Bošnjaci smatraju da su im veći problem ‘vehabije’, nego četnici!? ‘Vehabije’ koji nikad sebe tim terminom nisu definisali i koji nemaju nikakvog svog pokreta da im budu veći problem od četnika koji se javno tako izjašnjavaju i djeluju kroz poznati ‘Četnički ravnogorski pokret’!?"

"I šta se na kraju dešava" – zaključuje Alispahić - "da pošto kukavička i izdajnička bošnjačka politika godinama šuti, da će evoluirati zlo i da ćemo dobiti, evo, postrojavanje pripadnika oružanih snaga Armije RBiH i četničkog ravnogorskog pokreta u jedan stroj! To se dogodilo neki dan u Banja Luci. Postrojili se zajedno oficiri oružanih snaga Armije RBiH i četnici."Alispahić je govorio da Bošnjaci znaju da je Bosna i Hercegovina prostor njenih naroda svih vjera i da oni kao Bošnjaci znaju da ona može opstati samo na ideji tolerancije i zajedništva i da oni samo mogu opstati u tom i takvom prostoru, duhovnom, društvenom i političkom, te da sa tim nemaju problema, ali da imaju problema sa onim što je kazano. Samo su, kako kaza predavač, Bošnjaci demilitarizovani, razoružani. U slučaju da ih ko napadne ‘samo praćke’ mogu uzeti da se brane, dok Srbi i Hrvati imaju sve. Oni nisu demilitarizovali Bosnu, već Bošnjake. A na Armiju BiH koja se počela postrojavati sa četnicima, više se, kako vidimo, ne smijemo osloniti.

#Zašto smo dovedeni u poziciju"- nastavlja Alispahić - "da ja Vama večeras dođem ovo govoriti, a ne da o nam tome govore naši Bošnjački političari? Pa desilo se ovo postrojavanje u Banja Luci, pa niko ništa! Nikakva protestna nota, konferencija za štampu, da ne kažem demonstracija. Demonstracije se organiziraju kad treba rušiti ono što je krvlju branjeno, evo, ovo postrojavanje nikog nije zanimalo. Činjenica da se mi ne smijemo suočiti sa stvarnošću jeste ozbiljna, zabrinjavajuća i ukazuje na to da smo mi narod pod okupacijom!"Alispahić navodi da Islamska zajednica ne treba narodu objašnjavati da islam nema veze sa terorizmom, jer narod to zna. Ona treba oštro da se suprotstavi nepravednim hapšenjima njenih članova. Na žalost, rat je, kako vidimo, i nakon 1995.godine nastavljen, prestala je samo oružana borba. Rat nije samo kad puca, veli on, rat je kad Ti uzima i ekonomiju, i privredu i medije, institucije, kad svoje ljude instalira u te institucije, kad Ti uzme sudstvo, pa iz njega krenu dolaziti oslobađajuće presude za zločince, sve je to rat… "Naravno da smo okupirani"-zaključuje Alispahić- ,,zahvaljujući našoj bošnjačkoj političkoj korumpiranoj eliti." "Četiri godine Bakir šuti i mi opet ‘Bakire, hvala Ti što si šutio, evo opet ćemo za Tebe glasat’, a reis Cerić se ponudio, jedan od najvažnijih Bošnjaka u povijesti", - kazao je Alispahić - "Ne zaboravite, nikad ni u jednom periodu islam u Bosni nije doživio takav procvat kao za tih dvadeset godina reisa Cerića!"

"Nagon za samoodržavanje jednog naroda počiva na njegovom historijskom pamćenju i sjećanju. Narod koji je doživljavao genocide nikad ne smije zaspati na dva oka. Otvoreno Vas pozivam, ne vjerujte Dejtonskom režimu! Ovo jeste naša zemlja, ali ovo nije naš režim. Ovo je režim onih koji su skrivali genocid u Srebrenici i genocid općenito nad bošnjačkim narodom, režim onih koji žele nastaviti genocid nad narodom kojeg i danas drže u okupaciji", – zaključio je na kraju svog izlaganja ugledni publicista mr. Fatmir Alispahić.

Tribinu je organiziralo omladinsko udruženja ‘’Amber’’ iz Kaknja.

VRHOstali prilozi:
» TRIBINA "SUVERENITET BOSNE I HERCEGOVINE"
Bošnjaci.Net | 13. June 2024 18:35
» EMIR SULJAGIĆ ODBIO SASLUŠANJE U PU ZVORNIK
Vijesti.ba | 13. June 2024 15:28
Ostali prilozi istog autora:
» VISOKA DELEGACIJA POSJETILA BOČINJU
13. December 2015 14:15
» ŽIVOT U BOČINJI
17. September 2015 16:39
» ŠKOLA U PORJEČANIMA
01. February 2015 23:40
» STARA DŽAMIJA U RUJNICI
21. December 2014 23:03
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif