Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Sport
EDIN VUČELJ SPORTISTA GODINE
Procitaj komentar

Autor: Nedžib Vučelj
Objavljeno: 02. March 2015. 14:03:56

Sportista godine: Edin Vučelj


Edin Vučelj nakon što je proglašen za sportistu godine, odlazi na svjetsko prvenstvo u taekwondou u Italiju, ako se za to obizbijede sredstva. Naime zbog nedostatka novčanih sredstava Edin je već morao da preskoči međunarodni taekvondo turnir u Sloveniji, koji bi mu bio od izuztene koristi za odlazak na svjetsko prvenstvo.


Torta za najbolje sportiste

Edin i Nedžib Vučelj

Edin Vučelj sa načelnikom općine Aganom Bunicem i predsjednikom Sportskog saveza Admirom Sijamhodžićem


Povodom izbora sportiste godine 2014. u Bužimu su proglašeni najuspješniji sportisti i najuspješniji sportski klubovi kako u invalidnom, tako i u validnom sportu. U sveukupnom plasmanu za najuspješnijeg sportistu godine 2014. za općinu Bužim proglašen je Edin Vučelj, član taekwondo kluba “Asim Bajrektarević-Hamza“ majstor taekwondoa crni pojas II dan, koji je na Međunarodnom turiniru u Sloveniji, gdje su učestvovali klubovi iz 9 evropskih zemlja na putu do medalje pobijedio aktulenog evropskog prvaka iz Bugarske. Edin se već priprema za svjetsko prvenstvo u Italiji. Vučelj nije krio zadovoljstvo što mu je pripala titula najboljeg sportiste, s obzirom da u Bužimu ima veliki broj kvalitetnih sportista.

„Biti najbolji, najupješniji sportista općine Bužim, pored mngobrojonih sportista iz preko 30 sportskih klubova Bužima je čast i to je kroz takmičenja trebalo trebalo zaslužiti pobjedama. Zahvalio bih se prvo svojim roditeljima koji su mi bili najveća podrška, te svima onima koji su na bilo koji način pomogli sport u Bužimu prepoznaviš, prije svega, kvalitet. Posebno se zahvaljujem svojim trenerima, Halide i Edinu Bajrektareviću i drugima, koji su radili sa mnom. Uskoro idem na svjetsko prvenstvo u Italiju, i maksimalno ću se boriti da dođem do medalje. Ovom prilikom pozivam političare, nadležne instirucije i privrednike, sve one koji vole sport da nam pomognu“, istekao u svom govoru Edin Vučelj.

Proglašeni su i najuspješniji sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je Berina Krupić, a u muškoj konkurenciji su prvo mjesto sa istim brojem bodova podijelili Sanel Aldžić i Adem Krupić, svi iz taekwondoa. Najuspješniji klub u borilačkim sportovima, je taekwondo klub „Asim Bajrektarević-Hamza“, u ženskoj „Fadil Bajrektarević-Gazija“, a u loptačkim sportovima, najsupješniji klubovi su i muški i ženski odbojkaški klub. Najuspješnija juniorka je Ema Ramić, a junior Harun Šahinović, oboje iz taekwondo kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“, odakle je i najuspješniji kadet, Nedžad Velić , dok je najuspješnija kadetkinja Amila Tahić iz taekwondo kluba „Fadil bajrektarević-Gazija“. Posebna priznanja dobili su, Šefik Veladžić, Hasib Sijamhodžić, Mejrema Bajrić, Edin Baltić, Amel Kišmetović, Hasan Dedić, Hasan Kljajić, boćarska sekcija, odbojkaški klub Bužim i taekwondo klub „Asim Bajrektarević-Hamza“. Najuspješniji sportski radnik u invalidnom sportu je Nijaz Isaković, najuspješniji trener Amel Ćatić, najuspješnija ekipa je klub sjedeće odbojke, a najuspješniji sportista u invalidskom sportu je državni prvak u pikadu Rasim Topalović. Proglašeni su i najuspješniji sportisti učenici, kao i sportske perspektive, a najuspješniji sportski pedagog je Ismet Paloš.

Najuspješniji trener je trener Taekwon do kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“, Edin Bajrektarević. U svom obraćanju predsjednik Sportakog saveza ooćine Bužim, Ado Sijamhodžić, čestitao je svima na uspjehu i zahvalio se posebno roditeljima, bez čije pomoći uspjeh sportista ne bi bio tako dobar.


Sa svečanosti proglašenja sportiste godine

VRHOstali prilozi:
» MOJA BOGDA SNA
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 19. November 2023 14:57
» MEMORIJALNI TURNIR „MUFTIJA MUAMER-EF. ZUKORLIĆ“
Bošnjaci.Net | 26. September 2023 20:06
» ZA GODIŠNJICU DJELOVANJA KARATE KLUBA „MOSTAR“
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 23. September 2023 14:56
» LANA PUDAR U FINALU NA 200 METARA DELFIN
Anadolu Agency (AA) | 26. July 2023 20:10
» ŠAHOVSKI SPEKTAKL IVANOVIĆA I DRAŠKOVIĆA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 16. July 2023 13:00
Ostali prilozi istog autora:
» MUNJEVITA “MUNJA 93”
13. January 2017 15:39
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif