Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Rekacija potpredsjednika PZP i poslanika DF u Skupštini CG na posljednje iseljavanje iz Crne Gore
PAVLOVIĆ: ONAJ KO GLASA TUĐOM GLAVOM, A PROTIV SVOG INTERESA, NA KRAJU BUDE PRINUĐEN DA „GLASA NOGAMA“, PUT BIJELOG SVIJETA
Autor: Koča Pavlović
Objavljeno: 07. May 2015. 21:05:12PAVLOVIĆ: Lično se osjećam uvrijeđeno i poniženo zbog apsurdne dvosmjerne razmjene, koja se ovih dana dešava na relaciji Evropa - CG. Iz Evrope ka CG dolaze potpuno neosnovane pohvale ovom korumpiranom režimu, dok istovremeno iz CG ka Evropi bježe hiljade bošnjačkih porodica od te i takve „uspješne politike“ ovog dobrog njemačkog primjera na Balkanu.
Evropske institucije koje se bore protiv ljudskog trafikinga morale bi konačno prepoznati crnogorski režim kao grupu klasičnih trafikanata, koji trafikuju pripadnika sopstvenog naroda. Te evropske institucije bi morale prestati da žmure, i trebale bi da makar upozore sopstvene političare da prestanu sa neutemeljeno pohvalama i sa ohrabrivanjem ovog trafikantskog režima. Makar to, ako već ne žele da pomognu da se ova kriminalna i korumpirana ekipa zaustavi. Jer je njeno zaustavljanje jedini put ka zaustavljanju tragičnog raseljavanja crnogorskog Sjevera, i ka zaustavljanju pljačkanja i rastakanje svekolike Crne Gore.

Jer ako te evropske države i institucije nastave sa dosadašnjom licemjernom politikom podrške Đukanoviću i njegovim trafikantima, Crna Gora će prestati biti prostor za život ljudi i zaista će se svesti na odmorište za egzotične ptice selice. Čije meko slijetanje na prostor ulcinjske Solane, tokom njihovog sezonskog egzodusa ka i iz Afrike, tu Evropu očito mnogo više zanima i pogađa od ljudskog egzodusa Bošnjaka sa opljačkanog Sjevera Crne Gore.

Aktuelni i javno praćeni ljudski egzodusi iz Regiona – nedavno sa Kosova, a u najskorijem periodu iz naših Rožaja – baš kao i ona raseljavanja što su se odigrala van javne pažnje, poput kontinuiranog egzodusa desetine hiljada stanovnika Bihora, pokazuju da je DPS-SDP-BS jedna klasična trafikantska družina, slična ili identična svojim prijateljima sa druge strane prelaza Kula. Naši domaći egzodusi pokazuju da je DPS-SDP-BS jedna korumpirana i kriminalizovana družina koja u suštini prezire žrtve svoje pljačkaške politike, i koja te osiromašene bošnjačke porodice tretira kao „ljudske probleme“ a ne kao ravnopravne vlasnike ove države. Vladajuća kolaicija je družina koja pitanje siromaštva i regionalnog zaostajanja opustošenog i poniženog Sjevera, rješava na pravi mafijaški način – organizovanim izvozom tih „ljudskih problema“ koje je stvorila upravo njihova decenijska pljačkaška politika.

Lično se osjećam uvrijeđeno i poniženo zbog apsurdne dvosmjerne razmjene, koja se ovih dana dešava na relaciji Evropa - CG. Iz Evrope ka CG dolaze potpuno neosnovane pohvale ovom korumpiranom režimu, dok istovremeno iz CG ka Evropi bježe hiljade bošnjačkih porodica od te i takve „uspješne politike“ ovog dobrog njemačkog primjera na Balkanu. Osjećam obavezu da kažem da ova apsurdna razmjena „neistina za izbjeglice“ zaista poprima obrise nekakvog sumanutog takmičenja u licemjerju. Takmičenja u kojemu, da sve podsjetim, evo već 26 godina niko nikada nije uspio da nadigra i pobijedi šampiona licemjerja Mila Đukanovića.

Iako ne želim da izbjeglicama iz Rožaja dodatno stajem na muku, na kraju ipak moram pomenuti jednu dokazanu istinu: onaj ko više puta nerazumno i pogrešno glasa tuđom glavom, a protiv svog interesa, na kraju bude prinuđen da „glasa nogama“, put Bijelog Svijeta, tražeći egzistenciju sebi i svojoj porodici, piše u reakciji koju Koče Pavlovića, potpredsjednika PZP i poslanika DF u Skupštini CG.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» BUKOVICA I CETINJSKI BADNJAK
07. January 2011 14:00