Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

IZDAJNICIMA ZA SVA VREMENA!
Autor: Nihad Aličković
Objavljeno: 15. May 2015. 03:05:43

Jedno im ne možete uništiti a to su sjećanja i pamćenje. Baš kao što pamte agresiju i genocid, pamtit će i vašu izdaju državnog teritorija koji se desio 13. maja 2015. godine.


Nihad ALIČKOVIĆ: S obzirom da ovo još nije kraj, te da se prijedlog Ugovora nalazi u Predsjedništvu, trebate znati da ste samo ovim potezom odbijanja Rezolucije pomogli glasačima, da vide kakve jeftine duhove su izabrali. Takođe posteđeni ne trebaju biti ni oni koji su pokušali suzdržanošću da se sakriju iza samih sebe, misleći da se ne pamte njihove izjave do prije par dana. Najveća mizerija odsutnih u određenom broju određenih lica, koji su izabrali biti odsutni kako nebi glasali protiv rezolucije kako im je naloženo, jeste ta, što trebaju već jednom obznaniti javno pred svima, ko i kakvi su im nadređeni u strankama, te stati protiv takvih naloga javno i sačuvati uprkos nalozima državni interes.
Vi imate sreću, što ste od naroda napravili ikebane, što ste im uzeli sva moguća prava a dali im prostor za "zanimaciju", prezivljavanje. Vi imate sreću, što ste građanima uzeli gotovo i posljednju nadu za bolje sutra te se više niti mogu radovati nečemu pa tako više nevjeruju ni u realnosti.

Svojim upravljanjem državom, spustili ste interesovanje građana za svakom mogućom borbom koju bi trebali da osjete, a to ste i htjeli. Međutim jedno im ne možete uništiti a to su sjećanja i pamćenje. Baš kao što pamte agresiju i genocid, pamtit će i vašu izdaju državnog teritorija koji se desio 13. maja 2015. godine.

Šta je to što mora biti bitnije i važnije od drzave? To može biti samo lični licemjerni interes. Već gotovo osam mjeseci, niste se potrudili, niko od vas u Parlamentu, da se našali da pozove adekvatne ljude a posebno nekoga iz Inicijative te ispita od početka do kraja i sazna istinu. Dozvolili ste sebi da vam predavanja o pravu drže ljudi koji svoj licni interes stavljaju ispred svega, koji ne vrijede ni pomena čak a s tim dodatno i nemaju ništa sa pravom. Dozvolili ste sebi da odlučujete u ime cijele države iako su rađene ankete pokazale da je preko 80% građana za povrat Sutorine. Da, istih onih građana koji imaju snagu pokazati i iznijeti svoje mišljenje, ali nemaju više snagu boriti se s vama jer ste ih hipnotizirali inertnošću. Borba s vama se ne vodi samo u Parlamentu već i u zdravstvu koje nikako ne uređujete jer je vama nepotrebno. Borba s vama je i u obrazovanju koje zapostavljate, u kulturi koju ne posjedujete i na ulici kojom vi i ne smijete više hodati zbog svog nemara i nebrige.

Dozvoljavate sebi, ma ko vi više bili, da se ubijanje države sprovodi pred vašim očima, te bi vi trebali biti u tom pogledu saučesnici, a mi oni koji treba kao da se oslonimo na vas, kakav apsurd.

S obzirom da ovo još nije kraj, te da se prijedlog Ugovora nalazi u Predsjedništvu, trebate znati da ste samo ovim potezom odbijanja Rezolucije pomogli glasačima, da vide kakve jeftine duhove su izabrali. Takođe posteđeni ne trebaju biti ni oni koji su pokušali suzdržanošću da se sakriju iza samih sebe, misleći da se ne pamte njihove izjave do prije par dana. Najveća mizerija odsutnih u određenom broju određenih lica, koji su izabrali biti odsutni kako nebi glasali protiv rezolucije kako im je naloženo, jeste ta, što trebaju već jednom obznaniti javno pred svima, ko i kakvi su im nadređeni u strankama, te stati protiv takvih naloga javno i sačuvati uprkos nalozima državni interes.

Ovim putem, sve one koji su glasali protiv državnog interesa, protiv prilike i pravde da BiH samo ode na sud i traži povrat svog otetog teritorija iako je i takva solucija nepravedna jer BiH treba da se VRATI oteti teritorij, proglašavam javno i otvoreno izdajnicima i vele izdajnicima.
Neka im je na čast i obraz a nekad nadam se i na sramotu, njihov sramni potez za koji neće moći dati opravdanje nikada.Sutorina je pravno vlasništvo BiH i to samo, nepravedno, moze pobiti međunarodni sud i niko više, međutim vi ste odbili takvu mogućnost za rješavanje ove situacije. Sutorina je historijsko i pravno naslijeđe BiH te će prvi put nakon 70 godina, biti upisano u sve moguće knjige kako je jedna državna istitucija prihvatila legalizovanje otimačine, sopstvene teritorije i to u ime države koja je na nju izvršila agresiju i unutar nje počinila genocid.

Izdaja države, sirom svijeta kažnjava se na najteže moguće načine, međutim, kao što rekoh, građani BiH zbog svog nametnutog kratkog pamćenja, zaboravit će možda brzo da ste počinili izdaju ali neće odustati od potraživanja teritorija da se vrati.

Predsjedništvo, mora vratiti stetni Ugovor koji je prije svega nepravilan i netačan te s tim i nelegalan, na početnu tačku kako bi se greške vas i vaših prethodnika i članova vijeća ministara i komisije za granice, ispravile jednom za sva vremena.

Ne treba nam od vas priča kako vodimo agresivnu kampanju za Sutorinu, kada se vi nasilnički i agresivno ponašate prema državi i njenim građanima.

Predsjedništvo je dužno da radi za državu predstavljajući je i stiteći na svaki najbolji mogući način, te mora biti svjesno da u slučaju potpisivanja štetnog Ugovora, direktno potpisuje izdaju sopstvenog radnog mjesta te da će snositi posljedice zbog toga.

Izdajnicima nije mjesto u ovoj zemlji iako ih vijekovima ima uvijek i to uvijek tamo gdje nebi trebalo, ali odahnut ce Bosna jednom, te će vas staviti kad tad na lomacu srama i kazniti vas onda kada budete mislili da je sve zaboravljeno.Ostali prilozi:
» MOJE ISKUSTVO S KORONOM
Zijad Bećirević | 27. March 2020 01:21
» KORONA ĆE PROĆI!
Mesud A. Ramić | 26. March 2020 19:49
» NEVIDLJIVI TERORISTA
Muhamed Mahmutović | 26. March 2020 17:01
» IZGLASANO JE NEPOVJERENJE KURTIJEVOJ VLADI
Sahit Kandić | 26. March 2020 16:53
» UDAR CORONE NA GRAĐANE I EKOMIJU SAD
Zijad Bećirević | 25. March 2020 19:38
» INSTITUCIONALNO RAZVIJANJE KULTURE PAMĆENJA
Emir Ramić | 24. March 2020 11:16
» ŠTA LI IM JE ZAJEDNIČKI IMENITELJ?
Mr. Milan Jovičić | 23. March 2020 02:40
» KORONA VIRUS UVODI RED U PORODICI I DRUŠTVU
Ibrahim Husejnović | 22. March 2020 20:04
» PROGRAMSKO OPREDJELJENJE „BH DEMOKRATA“
Džebrail Bajramović | 19. March 2020 23:28
» NA ISHODIŠTU ZAPADNO-EVROPSKOG ISLAMA
Mr. sci. Džavid Begović | 18. March 2020 12:49
» PANDEMIJA CORONAVIRUSA - DVA ASPEKTA
Dr. Tarik Kurbegović | 18. March 2020 02:20
» AKADEMIK MEHMED AKŠAMIJA PONOS BOSANSKE NACIJE I BOŠNJAČKOG OBRAZA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. March 2020 15:09
» TURISTIČKE PODVALE NA BAŠČARŠIJI
Amir Telibećirović | 17. March 2020 15:08
» DA LI SU KORONIJADA I MOSTARSKI LISKALUCI SAMO ZA ZABAVU?
Mr. Milan Jovičić | 17. March 2020 15:08
» MOJ OMAŽ MUHAREM EF. HASANBEGOVIĆU: BIO JE SAVJEST VJERE I MORALA U BOŠNJAKA – MUSLIMANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. March 2020 13:45
» DA LI SU NA POMOLU I NEKI „OVOZEMALJSKI BOGOVI“?
Mr. Milan Jovičić | 15. March 2020 14:09
» BOŠNJAČE, I TI - ŠTO VJEROM NACIJU SVOJU NAZVA
Velija Murić | 13. March 2020 18:45
» BOŠNJACIMA NA KOSOVU TREBA VIŠE PRAVDE
Sahit Kandić | 13. March 2020 15:32
» “LAGALI SU NAS, I JOŠ UVIJEK TO RADE"
Amir Telibećirović | 09. March 2020 17:39
Ostali prilozi istog autora:
» MI ŠUTJETI NEĆEMO!
27. January 2019 02:41
» ODBRANJEN TRG HEROJA
08. October 2016 01:16