Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SINANOVIĆ (SNP): HAPŠENJE KOMANDANTA ORIĆA JE KONTINUITET ZASTRAŠIVANJA ŽRTAVA GENOCIDA
Autor: Prof. dr. Zemir Sinanović
Objavljeno: 11. June 2015. 04:06:49


Bošnjaci, danas „nije uhapšen“ komandant odbrane Srebrenica brigadir Naser Orić, po nalogu onih koji su nad nama počinili najteži ratni zločin – zločin genocida.

Bošnjaci, danas je „uhapšen“ komandant odbrane Srebrenica brigadir Naser Orić po nalogu onih „Bošnjaka“ koji su nas državno i društveno doveli u stanje da je danas najjeftinija sloboda – sloboda Bošnjaka; kao žrtava najtežeg ratnog zločina – zločina genocida.


Stranka Novog Puta ne poziva katile/zločince da prestanu sa zastrašivanjima, progonima i hapšenjima Bošnjaka, nad kojima su počinili genocid (jer poslije genocida/istrebljenja sopstvene vrste nema goreg djela, i takvima se ne vrijedi ni obraćati).

Stranka Novog Puta ne poziva (ni one) „Bošnjake“ koji su doveli „svoj“ narod - Bošnjake (kao žrtve genocida) u hal/stanje da je danas sloboda Bošnjaka - najjeftiniji sloboda. Jer su (i) navedeni, po ljudskim i Božijim zakonima, svrstani na dno skale vrijednosti; i takvima se ne vrijedi obraćati.


DR: SINANOVIĆ: Za našeg Nasera Orića se „ne brinem“; jer je on, kao malo koji od nas, dobio velike bitke; tako da će zasigurno dobiti i ovu malu bitku. Njegovoj porodici želim sabura i da, kao do sada u sličnim situacijama, budu ponosni na svoga/našeg Nasera
Stranka Novog Puta poziva i proziva čovječanstvo, a prije svega UN (koji su dozvolili genocid nad Bošnjacima) da spriječe zadnju fazu genocida nad Bošnjacima – negiranje genocida (danas se to upravo desili u Parlamentu BiH; i to na dan hapšenja komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića) ali i da UN spriječi u historiji nezabilježen nepravedan odnos prema Bošnjacima/žrtvama najtežeg ratnog zločina – zločina genocida (koji zaslužuju i zaštitu UN); uprotivnom će u historiji čovječanstva biti zapisano da se u periodu od 1995.-2015. godine (period genocida i period produženog genocida/negiranja genocida nad Bošnjacima): ČOVJEČANSTVO BORILO PROTIV USPRAVNA HODA ČOVJEKA – ČOVJEČANSTVO SE VRATILO NA DRVO.

Stranka Novog Puta poziva religijske zajednice u BiH da ne podržavaju (posebno u politici, vlasti,...), pa makar to bilo (i) kao „mrva“, ono što je (po Božijim zakonima) strogo zabranjeno: one pojedince i političke stranke koje su pogazile i ljudske i Božije zakone; a zna se koji su to pojedinici i koje su to političke stranke. Uistinu, najveća je hrabost podržavati navedeno.

Hapšenje komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića je ustvari kontinuitet zastrašivanja i hapšenja koja se provode nad Bošnjacima – žrtvama najtežeg ratnog zločina/zločina genocida. Poruka nama patriotama: Naša je greška i to najveća poslijeratna greška koju plaćamo različitim udarima na naše dostojanstvo ali sve češće (i) svojom slobodom; što smo se (i) pod pritiskom „svojih“ izdajnika, licemjera i munafika (kojih svugdje imamo – negdje malo, negdje više a negdje (i) previše) povukli iz društvenog i državnog života; a brigu o nama i našoj djeci dali smo u ruke (i) nekima od njih – koji (najzad to naše iskustvo i naša historija potvrđuje) znaju biti (i) najgori. Zato, valja nam cijenu plaćati. Dokle? Sve dok sami sebe ne promijenimo – ne odlučimo ući u sve strukture države i društva; makar do nivoa da nas ima u društvenim i državnim strukturama BiH kao onih koji su se borili protiv ove države i ovog društva a sada uživaju njihove privilegije – rade u njima.

Stranka Novog Puta, može obećati bosanskohercegovačkim patriotama i svim poštenim građanima (sobzirom na činjenicu da vrh Stranke Novog Puta čine oni koji liče na patriote i poštene građane), da zajedno sa vama možemo graditi državu i društvo u kojima će biti mjesta za sve: za poštene – posao; za lopove – zatvori; za izdajnike, licemjere i munafika – javno prozivanje i društveno i državno marginalizovanje;... Bez navedenog, valja nam trpiti – trpiti toliko da možda ovo sada teško stanje (za koje mislimo da ne može biti gore) budemo spominjali kao priželjkivano stanje.

Stranka Novog Puta stoji, svim progresivnim snagama, na raspolaganju (24 sata) za razgovore, ideje i prijedloge koji vode ka izlasku bosanskohercegovačkog društva i države iz veoma opasne sveukupne krize. Stojimo na raspolaganju (i) svojim saborcima - udruženjima proisteklim iz proteklog rata da zajedno sjednemo i vidimo: Gdje smo? i; Šta nam je zajedno raditi? Jer možemo doći u stanje ZBUNJENOSTI: Da ne znamo: ni, gdje smo; ni, šta nam je raditi?; a ima li goreg stanja/hala od navedenog.

Na kraju, historija „Bosne i Bošnjaka“ potvrđuje: kad god je bilo najteže; kad god se nije nazirao izlaz iz krize; pa, i kad god je smrt bila izvjesnija od života;... uvijek su „dobra Bosna i dobri Bošnjani“, uz Božiju pomoć, izlazili kao pobjednici. Zašto? Zato što su se pravedno borili, i učinili ono što je do njih; a u takvim situacijama (i) Božija pomoć je neizostavna.

Za našeg Nasera Orića se „ne brinem“; jer je on, kao malo koji od nas, dobio velike bitke; tako da će zasigurno dobiti i ovu malu bitku. Njegovoj porodici želim sabura i da, kao do sada u sličnim situacijama, budu ponosni na svoga/našeg Nasera, piše u saopćenju Stranke Novog Puta koje je potpisao predsjednik prof. dr. Zemir Sinanović.


  Dossier: Naser Orić: Hapšenje u Švicarskoj komandanta odbrane Srebrenice
» DOBRO DOŠ`O, KOMANDANTE!
Elmedina Muftić | 26.06.2015 03:20
» NASER ORIĆ I SATOVI SWATCH
Sead Zubanović | 23.06.2015 19:55
» POTPISI PODRŠKE NASERU ORIĆU
Eset Muračević | 22.06.2015 20:52
» IZETBEGOVIĆU ZOVI DR. SILAJDŽIĆA NEKA TI OBJASNI
Muhamed Fazlagić | 22.06.2015 04:10
» NASER ORIĆ: ŽIV ODAVDE U SRBIJU NEĆU
Vijesti.ba | 18.06.2015 21:27
» SVI SMO MI NASER ORIĆ!!!
Elmedina Muftić | 11.06.2015 17:13

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: