Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Savez sa šejtanom
MONTENEGRINO FARSA
Autor: Esmin Frljučkaj
Objavljeno: 26. July 2015. 18:07:57
Esmin FRLJUČKAJ: Ima brate, Mustafić potomak kralja Nikole i šejh Nurudin Drešević su bili u Konji kod Mevlane u zijaret. Dovili su brate, a niko ne umije ljepše da dovi od nas muslimana. Bilo je tu jecaja i poneka suza. Boban Milicin iz tarikata koji je čuo to čudo, kaže da se iz groba vratio glas - nek je vječna Crna Gora. Dok sam ovo pričao, čuše me moja braća iz prve generacije: Širk! Povikaše, šta je to brate, gdje je to? Hoćemo da rušimo. Polako te insani, dajte da nešto gradimo a ne samo da rušimo. Poslije Konje Nurudin je 60 dana bio u komu, Milova britva ga probudi uoči predizborne kampanje, gdje je održao veličanstveni govor, tu je izgovorio istorijske riječi: "Nije Milo samo vaš" i pao u ekstazu.
Pita me brat iz Plava, a kod njih je pola dunjalučke mudrosti:
-Vi iz Podgorice osjećate li veliku prazninu i kako funkcionišete od kada Mugoša više nije gradonačelnik?
Rekoh mu, ne pitaj - mnogo nam je teško, to se osjeća na svakom koraku, semafori slabo kad rade, ovi iz komunalnog rijetko kad čiste ulice, Opština ne daje plate već peti mjesec, a i ne pamtimo kada nam je kiša posljednji put pala.

Kaže brat, - je li istina da su Milo, brat mu Aco i sestra Ana bili imućni i prije politike?
Ako me sjećanje ne vara i ako ove temperature od 44 % ne utiču loše na pamćenje znam lično da su prodavali čestitke na ulici i da jednog radnog dana nisu imali dok se nisu uključili u politiku i spasavanju Slobove Jugoslavije.

- Je li istina brate da se veliki Slavko Perović prodao i uzeo velike pare da bi ukinuo Liberalni savez i da je utekao za Prag?
Brate, ja u to ne vjerujem ali ako plaćeni Montenegrinci pričaju da je Slavko lupež i da je uzeo velike pare, zašto izostavljaju da kažu sram bilo Mila i Mugošu (jer ko je mogao dati toliki veliki novac liše njih) da daju državne pare za kupovinu poslanika ili čitavih poslaničkih klubova i to je zajednička krađa.

Ne bješe bratu milo da o Milu tako zborim, poznato je da Montenegrino muslimani salavate donose na Mila iz milošte, pa me trijumfalno priupita za suverenost!?
E moj brate, koja suverenost: banke su nam strane, telekom-impulsi su mađarski, struja nam je pola italijanska, Tivat je Mankov, Sveti Stefan je prodat na 99 godina. Amfilohije – svaka statistika govori da ima popularnost od najmanje 65%, dakle on nam je najaveći brejn (brain) i on je srpski, pa kako smo onda to suvereni i ko je to na ovim prostorima suveren. Ovi krši i brda su stvarno crnogorski, ali od njih se ne živi. Vidiš da nismo uspjeli napraviti fabriku ni za proizvodnju čačkalica, a kamo li šta drugo, a kada slušaš Javni servis Crne Gore kako smo prvi u svemu čudim se kako iz Luksemburga ne počnu tražiti azil kod nas. Sumnjam da Tarzan, Obrad Stanišić, Beba Džaković, Husović - ministar za muslimane u egzilu, Cungu, Šefko Crnovršanin imaju kapaciteta i namjeru da nešto urade, jer i do sada niko im nije branio, a imali su para jer sve se raskrčmilo što se imalo.

Nastavlja brat dalje i pita: Što bi ovo sa SDP-om?
Eee brate, vidiš napravili su savez sa šejtanom i od njegove ruke su poginuli. Znaš li šta je bilo sa albanskom – Dinošinom DUA-om koja je sufurovala sa DPS-om, nestali su sa scene, a Narodna stranke koja je išla na pričešće sa njima je još davno u fazi raspadanja. Oni kada nisu u vlasti, to je za njih dunjalučare dzehenem ovoga svijeta.

Pita brat, ti si živio u Nikšiću, ko je ovaj što daje za boksite 6 miliona, čime se on bavio?
Rekoh mu, to je Daka Davidović, Momirov kum, sad vjerovatno i Milov, pošto je i kumstvo u Crnoj Gori s kalkulacijama, on je bivši granični policajac.
Pita brat, a ovaj hotel „Ambasador“ što pijemo kahvu, čiji je on?
Hotel je Vasa Baošića bivšeg policajca.

Kaže brat, šta je ovo, sve bivši policajci...? Dodadoh, šta imaju tek današnji... hahahah.
Radoznali Plavljanin nastavlja: - Opozicija, što misliš o njima? Brat pomislio čim ovako mislim o Prvoj familiji-poziciji, da pripadam Drugoj familiji-opoziciji.


JEDINSTVO JE SNAGA: Nije Milo samo vaš!!!
KONGRESMENI: Reis i ministar za muslimane u egzilu sa Milom britvom


Brate, kako se kaže za one koji unazad 20 godina kao papagaji ponavljaju kako su izbori namješteni i uvijek uredno izađu na te namještene izbore. To se zove Sistemska opozicija. Oni su se zajednički dogovorili za dva mandata u parlamentu i nacionalne penzije, pa jesi li vidio kada se izbori završe da iko tuguje, svi slave i pjevuše. Hehehe, to ti je Montegrino humor. Gdje ima da jedna političa partija u predizbornoj utakmici kaže da neće u savez sa pozicijom a ni sa opozicijom. Izgleda da se preletač Ljajić iz Sandžaka izučava u Crnoj Gori pod šifrom: "Obraza mi", što znači: koga ne možeš pobijediti pridruži mu se.

Pita brat, ima li nade za nas i našu državu?
Ima brate, Mustafić potomak kralja Nikole i šejh Nurudin Drešević su bili u Konji kod Mevlane u zijaret. Dovili su brate, a niko ne umije ljepše da dovi od nas muslimana. Bilo je tu jecaja i poneka suza. Boban Milicin iz tarikata koji je čuo to čudo, kaže da se iz groba vratio glas - nek je vječna Crna Gora. Dok sam ovo pričao, čuše me moja braća iz prve generacije: Širk! Povikaše, šta je to brate, gdje je to? Hoćemo da rušimo. Polako te insani, dajte da nešto gradimo a ne samo da rušimo. Poslije Konje Nurudin je 60 dana bio u komu, Milova britva ga probudi uoči predizborne kampanje, gdje je održao veličanstveni govor, tu je izgovorio istorijske riječi: "Nije Milo samo vaš" i pao u ekstazu.

Une jam Shqiptar,
Esmin FrljučkajOstali prilozi:
» BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKI “PAPCI”, KROJE NAM SUDBINU DOMOVINE!
Mr. Milan Jovičić | 05. December 2021 22:27
» INZKOV ZAKON NE ODNOSI SE SAMO NA ZABRANU NEGACIJE GENOCIDA, VEĆ I NA ZABRANU NEGACIJE HOLOKAUSTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. December 2021 20:19
» GDJE JE OBRAZ ČOVIĆU I ŠAČICI NJEGOVIH HADEZEOVACA
Davor Krile, Slobodna Dalmacija | 02. December 2021 16:11
» BOŠNJACI - BORBA PROTIV GENOCIDA TRAJE
Mehmed Meša Delić | 01. December 2021 18:49
» HOLLYWOOD, BOLLYWOOD, BOSNNYLOOD
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. November 2021 14:58
» HOUSE OF ONE
Aziz Hurem | 30. November 2021 14:57
» DA LI SU NAM ZNANE ALLAHOVE / BOŽIJE PORUKE?
Mr. Milan Jovičić | 30. November 2021 14:56
» POTURI U SREDNJOVJEKOVNOM I OSMANSKOM PERIODU BOSNE
Ferid Ferko Šantić | 28. November 2021 15:24
» ILI HERCEG-BOSNA ILI INTERVENCIJA HRVATSKE!
Dženana Karup Druško | 23. November 2021 17:21
» VODIČ I CJENOVNIK LIJEČENJA U TURSKOJ
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 22. November 2021 02:19
» DODIK JE RUKAVICA MRAČNIH GENOCIDNIH SILA
Avdo Metjahić | 21. November 2021 19:26
» POSLJEDNJE ZBOGOM VELIKOM AKADEMIKU MUAMERU ZUKORLIĆU
Prof. dr. Ibro Skenderović | 18. November 2021 14:27
» VANJSKA POLITIKA KANADE PREMA DRUGIMA U SVIJETU
Lena Demirović | 17. November 2021 17:35
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
Elmedina Muftić | 17. November 2021 16:59
» ŽRTVE VREMENA U KOME JE I DUVAR IMAO UŠI
Sead Zubanović | 15. November 2021 21:04
Ostali prilozi istog autora:
» ČUDNI SU PUTEVI NOVČANI
25. September 2021 03:03
» PROPUŠISMO!
03. June 2021 00:53
» SPRDAŠ LI SE TO?
26. December 2017 01:10
» DŽUKELE…
28. December 2016 11:11