Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Povodom terorističkog napada u Parizu, Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija izdaje saopćenje za javnost
BOŠNJAČKI PREDSTAVNICI U VLASTI NA ADEKVATAN NAČIN DA ŠTITE BOŠNJAKE OD RAZNIH PODVALA, INSINUACIJA, STIGMATIZIRANJA OD STRANE ZLONAMJERNIH MEDIJA IZ MANJEG BH ENTITETA
Procitaj komentar
Autor: B.net
Objavljeno: 15. November 2015. 13:11:57


Koordinacija BNVO oštro osuđuje bilo kakav vid nasilja kao metoda za ostvarivanje ciljeva, nad civilima i nedužnim stanovništvom bilo kojeg naroda i bilo koje vjere.

Svoju osudu ne iskazujemo zbog toga što osjećamo bilo kakvu odgovornost ili povezanost sa tim činom, nego radi izražavanja svoje empatije sa žrtvama nasilja počinjenog u Parizu, ali isto tako i sa žrtvama nasilja u Palestini, Siriji, Iraku, Burmi... Žao nam je što se na sve žrtve torture i ubijanja ne gleda na isti način. Izražavamo i svoje nezadovoljstvo zbog inertnosti svijeta prema hiljadama nedužno ubijene muslimanske djece, žena i staraca. Osjećamo bol zbog onoga što se dešava našoj braći na Bliskom Istoku gdje ubijanja civila traju već godinama pred očima međunarodne zajednice.

Imamo potrebu da podsjetimo na činjenicu da Bošnjaci nikada nisu u svojoj historiji, bilo daljoj ili skorijoj, gajili bilo kakve želje za ubijanjem i terorisanjem nedužnih ljudi. Naprotiv, historija pamti suprotno: nad Bošnjacima je izvršeno jedanaest genocida. Bošnjački narod je uvijek bio spreman da oprosti i da dijeli ovaj komad zemlje sa drugima.

S toga želimo naglasiti slijedeće:
- Ne prihvatamo bilo kakvo povezivanje Bošnjaka sa nedjelima koja se čine širom svijeta od strane pripadnika pojedinaca koji sebe smatraju muslimanima a postupaju suprotno pripisima Islama;

- Bilo kakav čin terorizma ili nasilja nad nedužnim civilima nema nikakve veze sa Islamom;

- Svaki čin terorizma i nasilja ima svoje vinovnike koji imaju ime i prezime kao i ideologiju pa treba prestati sa povezivanjem Islama i terora.

Pozivamo bosnjačke predstavnike u vlasti da na adekvatan način štite Bošnjake od raznih podvala, insinuacija i pokušaja raznih stigmatiziranja od strane pojedinih zlonamjernih medija iz manjeg bh entiteta, koji žele povezati Bošnjake sa stravičnim napadima u Parizu.

Na kraju, pozivamo Bošnjake da se čuvaju od bilo kakvih provokacija te hladne glave na dostojanstven način štite i bore za svoja prava isključujući bilo kakav oblik nasilja, piše u saopćenju Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija.

VRHOstali prilozi:
» IZET NANIĆ - HEROJ ODBRANE BIH
B.net | 16. August 2022 08:49
» GENERAL ARBIH SAKIB MAHMULJIN - JUNAK NAŠEGA DOBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2022 07:37
Ostali prilozi istog autora:
» IZET NANIĆ - HEROJ ODBRANE BIH
16. August 2022 08:49
» VASPITANA DJECA
07. May 2022 14:39
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif