Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

OBJAVLJENO AUDIO IZDANJE „SIRE“ AUTORA PROF.DR.HFZ. SAFVETA HALILOVIĆA
Autor: BIR.ba
Objavljeno: 26. February 2016. 02:02:25


Nakon više mjeseci priprema, snimanja i postprodukcije, objavljeno je audio izdanje „Sire – Životopisa Posljednjeg Allahovog Poslanika“. Audio izdanje obuhvata više od 13 sati zvučnog materijala koji se nalazi na kompakt disku u mp3 formatu, te je za svakog čovjeka koji želi saznati kako je živio Resulullah, s.a.v.s. vrlo praktično.

Tekst petog dopunjenog izdanja knjige „Sira – Životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika“ interpretira Saudin Dahija, prof., dok je montažu i mastering uradio Mirsad Ovčina. Dizajn omota kompakt diska uradio je akademski grafički dizajner Tarik Jesenković.

Izdavač projekta je Radio televizija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini „BIR“.

O ovome izuzetno vrijednom projektu, svoje zapažanje je izrazio i direktor RTV IZ-e u BiH „BIR“, gosp. Nedim Hrbat:

„Audio izdanja knjiga su u posljednje vrijeme i u svijetu veoma popularan format, imajući u vidu brzinu vremena i njihovu funkcionalnost. A naravno, Sira Božijeg Poslanika jeste djelo vrijedno izdavanja, sadržaj vrijedan da se prenosi i na drugačiji, ne samo klasičan način. Sira - Životopis Božijeg Poslanika autora hfz. Safveta Halilovića je jedna od popularnijih Sira u Bosni i Hercegovini, doživjela je više izdanja, a vrijedi spomenuti i da su proteklih godina organizovana takmičenja iz Sire, sa pitanjima koncipiranim upravo iz ove knjige, takmičenja u koje su bili uključeni svi nivoi Islamske zajednice. Za RTV IZ BIR je ovo jedan značajan projekat, i nadamo se da će biti značajan i za naše slušateljstvo. Ovakvih projekata će, ako Bog da, biti još.“

Planirano je da „Sira – Životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika“ bude svakodnevno predstavljeno i u programu radija BIR u nastavcima. U narednom vremenu biće upriličene i promocije u većim gradovima u Bosni i Hercegovini, javlja BIR.ba.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora:
» VJERONAUKA NO PASARAN!
16. May 2011 09:59