Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Obiljžena 71.godišnjica oslobođenja Sarajeva
VOGOŠĆA PAMTI SVE APRILE SARAJEVA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 06. April 2016. 15:04:04


- Velike ljudske vrijednosti koje su nam ostavili u amanet borci NOR-a čija su imena upisana na Spomen kosturnici Džindino brdo u Vogošći moraju se prenositi narednim generacijama, rekao je Vedran Poropat, podpredsjednik Udruženja antifašista i boraca NORA-a na današnjoj manifestaciji u Vogošći vezanoj za obilježavanje 71. godišnjice oslobođenja Sarajeva i Vogošće, a koju je organizovalo njegovo agilno udruženje. Zbog toga smo i danas ovdje, da pokažemo sebi i svijetu da smo živi, da dišemo, da imamo ponos i da ne zaboravljamo sve aprile Sarajeva, sve teške i tužne trenutke nakon kojih moramo biti jači jer samo tako, u zajedništvu, možemo biti sredniji i uspješniji.

Pored Poropata o značaju obilježavanja ovakvih i drugih događaja iz naše istorije govorio je i Zijad Kadrić, pomoćnik načelnika općine vogošća za boračko invalidsku zaštitu.


Delegacija općine Vogošća polaže cvijeće


Delegacija Koordinacije boračkih udruženja općine Vogošća, općine i stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Vogošća, polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu Džindino brdo, odale su počast onima koji su tokom NOB-a u borbi protiv fašizma izgubili život.

Recital satkan od stihova akademika Abdulaha Sidrana izveli su vogošćanski studenti Nejra Kršo i Andrej Petrović a zajednički hor od učenika iz vogošćanskih Osnovnh škola „Zahid Baručija“ iz Vogošće i „Izet Šabić“ iz Hotonja, pod vodstvom nastavnika Elvedina Brkića, nekoliko prigodnih pjesama među kojima je bila i „Sarajevo ljubavi moja“.

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
06. July 2020 18:23
» BOSNU IMA KO DA BRANI
15. June 2020 12:49
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
04. June 2020 13:08
» SEHARA LJUBAVI
29. May 2020 14:13
» IMA LI DNO DNA U OVOJ ZEMLJI
12. April 2020 16:36