Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bh. kompanija Buroj International Group nastupa na velikom sajmu International Property Show u Dubaiju
INVESTITORIMA PREDSTAVLJEN PROJEKAT TURISTIČKOG GRADA U TRNOVU
Autor: BMG
Objavljeno: 13. April 2016. 14:04:04


Bosanskohercegovačka kompanija Buroj International Group nastupa na međunarodnom sajmu International Property Show u Dubaiju, gdje predstavlja projekat izgradnje turističkog grada na području općine Trnovo. Sajam se održava od 11. do 13. aprila 2016. godine kao prateći sadržaj investicijskog foruma Annual Investment Meeting 2016 na kojem sudjeluje više od tri stotine učesnika iz stotinu zemalja svijeta. Projekat Buroj Ozone izazvao je posebnu pažnju, kao jedna od trenutno najznačajnijih investicija u jugoistočnoj Evropi, čija vrijednost prelazi 4,5 milijardi maraka.

Nastupom kompanije Buroj International Group na Sajmu u Dubaiju međunarodnim investitorima otvorena je mogućnost da kupovinom nekretnina u budućem turističkom gradu Buroj Ozone i sami postanu dio ovog velikog projekta. Direktor Ismail Ahmed tim povodom dao je izjavu za medije:
-Imali smo značajne razgovore i najavu velikih internacionalnih kompanija da će investirati u turistički grad Buroj Ozone. Na Sajmu smo zvanično potvrdili informaciju da za nekoliko sedmica otpočinjemo sa gradnjom prvih objekata. Buroj Ozone je projekat koji daje mogućnosti kompanijama iz cijeloga svijeta da investiraju na sigurno područje. Učinili smo sve da razbijemo stereotip da je BiH nesigurno područje za ulaganje. Ovaj sajam smatramo izuzetno uspješnim, kako sa stanovišta interesa naše kompanije, tako i sa pozicije promocije Bosne i Hercegovine kao zanimljive turističke destinacije, otvorene investitorima iz cijeloga svijeta. Naš izložbeni štand posjetili su predstavnici nekoliko nivoa vlasti iz Bosne i Hercegovine, predvođeni potpredsjednikom RS mr. Ramizom Salkićem, kao i bosanskohercegovački ambasador Zoran Miličević.

Bh. kompanija Buroj International Group je dio poslovnog sistema Buroj Property Development iz Dubaija. U okviru projekta Buroj Ozone turističkog grada bit će sagrađeno 1.000 luksuznih vila sa bazenima, hotelski kompleks sa kongresnim centrom, trgovinski centar Zayed Mall na milion kvadratnih metara, žičara do Bjelašnice duga 6.500 metara itd. Projekat se provodi uz razumijevanje i podršku institucija Bosne i Hercegovine, a u njegovu realizaciju aktivno su uključene desetine najvećih bosanskohercegovačkih kompanija, prenosi BMG Bosanska medijska grupa.Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ: ČOVIĆ PODRŽAO STAVOVE MATVIYENKO
Vijesti.ba | 24. April 2018 16:06
» DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
B.net | 23. April 2018 15:18
Ostali prilozi istog autora: