Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Izbori u Srbiji 2016.
BOŠNJACI U SANDŽAKU, ISKORISTITE ŠANSU
Autor: Aziz Hurem
Objavljeno: 21. April 2016. 16:04:27

Bošnjaci Sandžaka!
Iskoristite ovu šansu, jer možda se već sutra budemo kajali za propušteno. MUFTIJA ZUKORLIĆ je vaša i naša jedina budućnost. MUFTIJA ZUKORLIĆ je velika šansa i budućnost za Sandžak, cijelu Srbiju, pa iako hoćete i za Balkan općenito. Vašim glasom i njegovim ulaskom u Skupštinu Srbije uvjerit ćete se da neće više biti isto. Također i na općinskom nivou, glasanjem za BDZ Sandžaka i, inša-Allah, pobjedom, vidjet ćete promjene.


Aziz HUREM: -Prvensveno Bošnjaci u Sandžaku imaju jedinstvenu šansu u svojoj povijesti da prepoznaju čovjeka koji je neumorni borac za nacionalna prava Bošnjaka u Sandžaku, cijeloj Srbiji, ali i šire.
-Bošnjaci Sandžaka! Nije slučajno u Sandžaku zapuštena prvreda! Nije slučajno nezaposlenost u Sandžaku najizraženija u Evropi. Nije slučajno infrastruktura u Sandžaku kao u prvoj polovini dvadesetog vijeka. Nije slučajno da je baš iz Sandžaka največi odliv mladog i radno sposobnog življa... Dakle ništa nije slučajno nego je to program i strategija onih koji ne znaju i ne umiju drugačije da se održe na vlasti.
U životu se najčešće samo jedan put ukaže prilika za neku stvar, sudbonosan korak ili potez. Pa, ukoliko tu šansu ne iskoristite ili je na neki drugi način propustite, prokockate, ili ... zbog oklijevanja a vrlo često zato što ne mislite ni sebi dobro a, komoli nekom drugom – ti i takvi će svoju grešku plaćati cijelog života.

Prije desetak godina gledajući na TV fudbalsko prvenstvo, utakmicu između Japana i Hrvatske, moram priznati da sam navijao za Japan. Ne sjećam se ishoda i ne znam ko je pobijedio. No, bitno je da sam ja, bosanski Bošnjak navijao za Japan i, priželjkivao da Hrvatska izgubi. Nakon nekoliko dana sam sam sebe uhvatio u nelagodi ili čak malo postiđen. Počeh se sam pred sobom pravdati – sic est in fatis / tako nam je suđeno. Pa ipak nisam se uspio sam sebi izviniti i oprostiti, prevladala je u meni komšijska netrpeljivost. Pomalo me i sram sve ovo javno iskazati.

Nije ni meni kao ni vama mnogima, ni tada ni poslije pao na pamet Yasushi Akashi. (Ne)čovjek koji je Bošnjacima u zadnjem ratu vezao ruke i držao ih u jednom ogromnom konc-logoru, te je to bio dovoljan razlog da ne navijam za Japan. Ne. Nego sam ja želio da fudbaleri iz komšiluka izgube utakmicu – najvjerojatnije zbog računa koje su nam napravili u istom periodu, kad i ovaj gore nečovjek Yasushi. Ali i bez toga, možda bih se ja isto tako ponio kada bi i neke druge čini bile u pitanju.

Logika i svi postulati mi kazuju da sam bio u krivu. Dok meni, a, vjerujem i vama, bude Japan trebao jedan put, - Hrvatska mi – kao i Bosna Hrvatima treba stotinu ili hiljadu puta. Preko Hrvatske moramo putavati u Evropu i Svijet, preko Hrvatske dobijamo skoro svu robu koju BiH kupuje, i koju izvozi u Svijet itd. Na koncu zar nije bolje da Hrvatska kao naš prvi komšija bude što je moguće razvijenija, pa bi samim time i naš standard bio bolji.

Vratimo se naslovu.

Srbija i njezin narod sa Zoranom Đinđićem na čelu, bi bez sumnje sigurno do danas postali članovi Evropske Unije. No pošto to nacionalističkim piromanima nije odgovaralo jer se nebi mogli dograbiti vlasti ili ostati na vlasti ako su već bili, a bili su, onda je najjednostavnije i najlakše bilo Đinđića smaknut, poslati ga na Onaj svijet i nastaviti prljave rabote. Moto srpske politike i prije i poslije Đinđića glasi: razviti i proizvesti mržnju prema onom drugom i istrajati na tome –znači uspjeti i ostati na vlasti.

Danas ponovo, Srbija i svi njeni narodi imaju priliku da se odreknu svih onih političara koji do sada nisu ispunili svoja obećanja i koji su ih iznevjerili i razočarali.
Da se odreknu i svih onih koji su nečije marionete, bili, sada su, i bit će svakako i dalje ako ostanu na vlasti.

Da zaborave i da se odreknu i onih koji su prodali vjeru za večeru. No, nisu oni prodali svoju vjeru, jer je možda nisu ni imali, nego prodali su sami sebe, nažalost njihovu i našu sveukupnu.
-Prvensveno Bošnjaci u Sandžaku imaju jedinstvenu šansu u svojoj povijesti da prepoznaju čovjeka koji je neumorni borac za nacionalna prava Bošnjaka u Sandžaku, cijeloj Srbiji, ali i šire.
-Bošnjaci Sandžaka! Nije slučajno u Sandžaku zapuštena prvreda! Nije slučajno nezaposlenost u Sandžaku najizraženija u Evropi. Nije slučajno infrastruktura u Sandžaku kao u prvoj polovini dvadesetog vijeka. Nije slučajno da je baš iz Sandžaka največi odliv mladog i radno sposobnog življa... Dakle ništa nije slučajno nego je to program i strategija onih koji ne znaju i ne umiju drugačije da se održe na vlasti.

Pa prema tome, ne samo Bošnjaci Sandžaka i šire, nego i svaki stanovnik Srbije bi trebao, ako uopće misli o sebi, svojoj djeci, svom društvu, naravno i svojoj državi svijetlu budućnost i prosperitet trebao izabrati MUAMERA ZUKORLIĆA.

Onaj ko je pratio njegove nastupe, njegove vizije, politički angažman, koliko mu je dozvoljavala pozicija muftije, i kada se ima u vidu da je tom čovjeku u prvom redu i uvijek na umu vjera u Boga, a zatim red, zakon, mir, pravo i sve pozitivne vrijednosti savremenog društva, treba na izborima glasati za MUAMERA ZUKORLIĆA.

Bošnjaci Sandžaka!
Iskoristite ovu šansu, jer možda se već sutra budemo kajali za propušteno. MUFTIJA ZUKORLIĆ je vaša i naša jedina budućnost. MUFTIJA ZUKORLIĆ je velika šansa i budućnost za Sandžak, cijelu Srbiju, pa ako hoćete i za Balkan općenito. Vašim glasom i njegovim ulaskom u Skupštinu Srbije uvjerit ćete se da neće više biti isto. Također i na općinskom nivou, glasanjem za BDZ Sandžaka i, inša-Allah, pobjedom, vidjet ćete promjene.Ostali prilozi:
» NEKADAŠNJI MEKTEBI, RUŽDIJE I MEDRESE U SANDŽAKU
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 18. December 2017 00:40
» KRIZA LJUDSKOG SRCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. December 2017 16:49
» UDRUŽENI ZLOČINAČKI KRIMINAL U ALUMINIJU
Mr. Milan Jovičić | 10. December 2017 01:29
» SVEČANOST LITERARNOG NATJEČAJA BOSNA I SOČA
B.net | 06. December 2017 17:48
» BIĆEŠ SA ONIM KOGA VOLIŠ!
Sead Jasavić, prof. fikha | 02. December 2017 16:46
» OTROVNA SEDMICA PRED HAŠKIM SUDOM
Florian Biebe | 30. November 2017 21:59
» PUKOVNIK ILI POKOJNIK
Ibrahim Husejnović | 30. November 2017 15:35
» KRVAVI KARANFILI OSUĐUJU
Šefka Begović-Ličina | 24. November 2017 00:35
» HISTORIJA IMIGRACIJE U AMERICI
Aiša Purak | 19. November 2017 01:07
Ostali prilozi istog autora:
» ZAMRŠENI MEĐUNARODNI ČVOROVI
12. January 2018 18:02
» ‘ODŽA ‘USKIĆ
06. December 2017 20:26
» UHODE
03. November 2017 13:02
» NOVAC KOJI NE POSTOJI
29. September 2017 18:15
» ALIJA IZETBEGOVIĆ 1925-2003
19. October 2016 19:48
» SEWAB I MERHAMET
12. October 2016 01:29
» KROKODIL I KLEPTOKRATIJA
30. September 2016 17:05
» JERUSALEM - PUTEŠESTVIJE
05. September 2016 02:16
» KOLIKO KOŠTA ČOVJEK
28. June 2016 21:16
» DRAGAN DAVID DABIĆ
23. March 2016 01:52
» DUGMETOVO ROCKEN ROLLL ROKANJE
07. March 2016 15:45
» MAHRAMA I ŠAMIJA
08. February 2016 13:15
» ZAR I TI, SINE BRUTE
01. February 2016 16:59
» NOVE GODINE I STARE BUDALE
22. December 2015 01:13