Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Sarajevo
APSOLUTNI DEBAKL TUŽIOCA JANJIĆA U MONTIRANOM PROCESU NASERU ORIĆU!
Procitaj komentar

Autor: Nihad Aličković
Objavljeno: 10. May 2016. 13:05:40


Tužilac Janjić narušava kredibilitet Tužilaštva BiH!

Kao i do sada AntiDayton je i ovo jutro 10. maja 2016. godine u 9:00 sati bio na ročištu procesa koji se montirano, bezobrazno, bez ikakvih osnova i dokaza vodi pred Sudom BiH protiv krivooptuženih Nasera Orića i Sabahudina Muhića.Za jutros je bilo najavljeno da će se pred Sudom pojaviti dva svjedoka Tužilaštva međutim to se nije desilo. Nakon što je Sud konstatovao da će "svjedočenju" pristupiti samo jedan "svjedok", glavni sudija u ovom procesu naružio je kao dijete tužioca Janjića zbog njegove neozbiljnosti i neorganizovanosti kada je u pitanju ovaj proces. Sudija je zahtjevao da se tužilac Janjić bolje organizuje te kada jedan od svjedoka odustane, angažuje sljedećeg svjedoka kako bi se termini ročišta iskoristili što obimnije i proces lagano privodio kraju.

Ovo jutro "svjedokinja" je bila supruga izvjesnog "SUDIJE" Slobodana Ilića. Nakon upoznavanja sa svim pravnim osnovama Suda i svjedočenja, tužilac je ispitao "svjedokinju".

Supruga Slobodana Ilića jutros nije mogla svojim izjavama i odgovorima pomoći Tužilaštvu BiH u ovom montiranom predmetu. Na postavljena pitanja tužioca Janjića navela je da se u periodu kada je njen suprug odlučio da ide na liniju u Zalazje ona tada nalazila u Bratuncu sa dva sina. Nakon njegovog odlaska ona sa sinovima odlazi u Srbiju i ostaje tamo do informacije da je njen suprug nestao. Navela je da je Ilić Slobodan ekshumiran 2012. godine i da je potvrđen njegov identitet. Nijednim gestom niti izjavom ova "svjedokinja" nije izjavila ko je odgovoran za smrt njenog supruga niti je iznijela svoje sumnje pa čak ni navode niti uzrok njegove smrti. S obzirom na njenu odsutnost u tom periodu ova "svjedokinja" nije mogla ni reći ništa kao očevidac osim nagađati što čak nije ni pokušala s obzirom da je svjesna da su lažni iskazi pred Sudom kažnjivo djelo. S par pitanja i par njenih odgovora tužioc Janjić je završio svoje ispitivanje ove "svjedokinje" te je sudija dao riječ braniteljici Nasera Orića.

Lejla Čović se zahvalila sudiji te saopštila da za "svjedokinju" nema pitanja što je isto uradila i braniteljica Sabahudina Muhića.

S ovim saopštenjem, završeno je još jedno montirano ročište u pokušaju. S obzirom da je ročište počelo u 9:00 sati i pored uvodnog dijela i upoznavanja sa procesom, završeno u 9:25 vjerujemo da vam to sve govori o ozbiljnosti ovog suđenja.ANTIDAYTON POKRET: AntiDayton pokret nakon ovog ročišta traži od Tužilaštva obustavljanje ovog montiranog procesa u pokušaju. Ovo srozavanje i ubijanje kredibiliteta Tužilaštva BiH kao Institucije od strane tužioca Janjića je i više nego obična blamaža za državu.

Tražimo da tužilac Janjić bude principijelan te svoju diplomu podere javno pred kamerama te se javno izvine krivooptuženim Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću. Ovaj pokušaj montiranja procesa i pokušaj optuživanja branilaca zemlje je i više nego bezobrazan. Ovo je čisto narušavanje privatnosti te maltretiranje koje čak nije ni dobro organizovano. Ovaj slučaj pokazat će najbolje ko sve radi u Tužilaštvu BiH te će pokazati kako se bez ikakvih osnova i dokaza mogu podizati tužbe protiv sinova naše zemlje koji su časno i iskreno branili državu Republiku BiH bez kršenja ženevskih konvencija. Pokušaj kompromita ličnosti odbrane naše zemlje mora s ovim procesom prestati te još jednom zahtjevamo od Tužilaštva da ovu bruku i sramotu obustavi što prije. Zahtjevamo javno izvinjenje tužioca Janjića krivooptuženima Oriću i Muhiću te nadoknadu štete u okviru zakona i prava koja ih sljeduje.

Ostajemo do kraja u pratnji krivooptuženih Orića i Muhića te se nadamo da će ovaj pokušaj montiranog procesa uskoro doživjeti svoj kraj nakon čega će se javnost moći uvjeriti u rad sudskih organa. Pozivamo Tužilaštvo da preispita i sve druge optužnice protiv pripadnika ARBiH koji se vode pred ovim Sudom jer narušavanje kredibiliteta od strane tužioca Janjića je i više nego krivično djelo za koje bi možda i sam trebao odgovarati zbog optuživanja pojedinaca bez osnova.

Naredno ročište zakazano je za utorak 31. maja 2016. godine gdje bi se trebala pojaviti tri svjedoka na insistiranje glavnog sudije pod brojem 12, 13 i 16 u 9:00 sati!

Za AntiDayton pokret Nihad Aličković 10.05.2016. Sarajevo

VRHOstali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
Ostali prilozi istog autora:
» MI ŠUTJETI NEĆEMO!
27. January 2019 02:41
» ODBRANJEN TRG HEROJA
08. October 2016 01:16
» IZDAJNICIMA ZA SVA VREMENA!
15. May 2015 03:17
» KO VIŠE VOLI BIH, PITANJE JE SAD???
01. February 2015 11:38
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif