Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Izbori u BiH 2016.
KAKO BRANITI DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU U NOVIM OKOLNOSTIMA?
Autor: Senad Ušanović
Objavljeno: 20. June 2016. 10:06:25


Od srednjovjekovne zemlje Bosne koja se spominje u pisanom dokumentu "Povelje Kulina Bana", prostrane Kraljevine Bosne na čelu s bosanskim kraljem Tvrtkom, velikog Bosanskog Pašaluka u okviru Osamanskog Carstva, Kraljevine Jugoslavije i Socijalističke Jugoslavije pa do današnjih dana Bosna je uspjevala da se odbrani od neprijatelja i opstane.

Uprkost konstantnim planiranjim političkim i oružanim napadima sa strane, ova žilava država uspjeva uvijek iznova preživjeti svoje neprijatelje čije kosti odavno truhnu a Bosna je itekako živa.

Današnja država Bosna i Hercegovina je izložena planiranim političkim napadima i blokadma a njen najmnogobrojniji narod - Bošnjaci je diskrimisan u svojoj domovini.
Nekada “Dobri Bošnjani” a danas Bošnjaci predstavljaju najjači štit ove zemlje.

Kako braniti državu Bosnu i Hercegovinu u novim okolnostima ?

Međusobna komunikacije i povezanost ljudi koji vole Bosnu te udruživanje u projektima za napredak države Bosne i Hercegovine je veoma važno, posebno u okolnostima kada njeni mrzitelji koriste svaku priliku da blokiraju njen napredak, stvaraju izrežirane probleme s nadom da će jednog dana uništiti našu domovinu, a njen najmnogobrojni narod opet pokušati uništiti i raseliti ...

U ovom kontekstu treba posmatrati i nastanak i egzistenciju entiteta RS te pasivno posmatranje (odobravanje) medjunarodne zajednice na sve blokade države i diskriminaciju većinskog stanovništva koje se režiraju iz ovog entiteta.

Najjači adut u konstantnoj borbi za opstanak i napredak Bosne i Hercegovine je ljubav večinskog stanovništva ove zemlje prema domovini.

Iz ove ljubavi nastaju razni projekti u interesu napretka Bosne ali i jačanju nacionalne i patriotske svijesti...

Organizacija "Glas Za Bosnu" je nastala upravo iz ljubavi i želje za jačanjem nacionalne svijesti Bošnjaka i svih drugih stanovnika Bosne i Hercegovije koji je vole.

Projekatom "Lokalni Izbori u BIH 2016 - Izborimo se Izborima" Glas za Bosnu želi da motiviše što veći broj stanovnika BiH s pravom na glasanje a koji žive u Diaspori i u Domovini da se registruju i glasaju.

GZB: „Pozivamo građane Bosne i Hercegovine koji žive u Dijaspori da se registruju / prijave za glasanje putem pošte . (Prijava je jednostavna- putem e-maila)
Pozivaju se gradjani koji žive u Bosni i Hercegovini a protjerani su iz njihovog zavičaja da se prijave i registruju za glasanje u mjestima u kojim je izvršen zločin i genocid nad njihovim sunarodnjacima u RS-u.“


Na ovaj način se možemo boriti za bolju Bosnu i Hercegovinu, našu zajedničku domovinu bez nacionalnih torova u kojima su "drugi" diskimirani.

Pojedinac, ukoliko je angažovan može učiniti puno. Kada bi svaki pojedinac koji istinski voli domovinu Bosnu uticao na svoja 2-3 prijatelja ili poznanika da se aktivno uključi u odredjeni patriotski projakat – u ovom slučaju da se registruje za glasanje i kasnije glasa na izborima, to bi doprinjelo omasovljenju akcije.

Najčešće pitanje je: „Za koga glasati, kada nas političari konstantno izigravaju?“
Odgovor: „Svjesni problema korumpiranosti jednog dijela političara, ne smijemo nikako paušalizirati cjelokupnu bošnjačku političku elitu i izgubiti volju za patriotskim angažmanom – o ovom slučaju glasanjen.“

U globalnoj političkoj situaciji s zakulisanim radnjama, prijetnjama i pritscima, običnom čovjeku je veoma teško ocjeniti rad ključnih bošnjačkih i probosanskih političara.
Jedno je sigurno: Neprijateljske obavještajne službe rade svoj posao i žele kroz podmićivanja ali i razne glasine demotivisati bošnjačke i bosanke patriote da se ne bave politikom i bilo kakvom akcijom za dobrobit Bosne.

Demoralisani bosanski gradjanin, neglasanjem daje direktnu podršku antibosanskim snagama koji u sledećoj fazi ukoliko ojačaju, planiraju zadati nove probleme bosansko-hercegovačkom društvu .

Zato je veoma bitno GLASATI za jednu od probosanskih opcija koje mogu zaustaviti proces slabljenja države i spriječiti uništenje Bosne i Hercegovine.
Zato, ako voliš Bosnu onda digni svoj glas, uključi se, aktiviraj druge (omasovljuj) i GLASAJ…
Glas za Bosnu
Senad Ušanović
Mail: [email protected]Ostali prilozi:
» BRIGADNA GENERALICA PAMELA L. MCGAHA NA ČELU NATO ŠTABA SARAJEVO
Anadolu Agency (AA) | 07. December 2021 12:20
» SPP UTROSTRUČIO REZULTAT NA IZBORIMA U PETNJICI!
Sanapress.info | 05. December 2021 22:53
Ostali prilozi istog autora:
» DEMONIZACIJA REPUBLIKE SRPSKE
23. September 2018 16:50
» BOŠNJAK S TITULOM “SVETOG SAVE”
12. September 2018 19:55
» BOSANSKI IZLAZ NA OTVORENO MORE
17. January 2018 14:14
» BOSANSKA POLITIKA NEMA STRATEGIJU
25. December 2016 13:15