Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

IL’ SLOBODA, IL’ DŽEHENEM
Autor: Avdo Metjahić
Objavljeno: 07. July 2016. 20:07:32
Avdo METJAHIĆ: Koliko se god Servi plašili brojnosti Bošnjaka, na njihovoj nacionalnoj postojbini BiH, istina će na kraju pobjedit i svako će dobit svoje, a Servima i svim drugim kojima smeta istina, imaju svoje nacionalne države, pa neka ispune sebi želju, jer svakako žele da svi Servi žive u istoj državi.
Istroseni su svi aduti kroz vrijeme koje brođe, da bi Servi izjednačili žrtvu sa katilom, odnosno sa sobom, traže kompromis i zaborav od žrtve, traže pomirenje i oprost, jer Servi bi da pobjegnu od odgovornosti njihovih zlodjela, a to se samo može desiti kad bi Bošnjaci zaboravili i oprostili, kao što se dešavalo u posljednjih deset genocida.
Već je dvadeset i jedna godina prošla, od kako je srpsko-crnogorska oružana agresija na teritoriji BiH prestala, odnosno zaustavljena u Daytonu. Poslije uspostavljanja nekakvog mira trebalo je doći do obnove, porušene i devastirane Republike Bosne i Hercegovine, nad čijim građanima nesrpske nacionanosti, posebno Bošnjaci, počinjen genocid i to od komšija i sugrađana servske nacionalnosti, kao i ‘rvatske, pa ni poslije dvadeset i jednu godinu, i ako ne puca sa brda na bosanske čaršije, stanje se nije promijenilo. Umjesto pucnjave sa brda, pucaju prijetnje, negiranje genocida, omalovažavanja žrtve, izazovi, nepriznavanja, negiranja, diskriminacija i podvale od servskih velikonacionalista na vlasti u BiH i Srbiji, i ‘rvatskih u Hercegovini.

U krvi zalivenoj, devastiranoj, popljačkanoj Republici Bosni i Hercegovini, sve je moguće, jer kolo vodi međunarodna zajednica, koja je genocidnu agresiju sa SANU izrežirala, pa poslije dvadeset i jednu godinu, bosnjački narod je doveden u geto, kao nikad ranije. Ovdje postoje torovi, stvorene od susjeda sa istoka i zapada, čime dijele te ljude. Rat je odnio hiljade nevinih žrtava, na svim stranama, gdje su Bošnjaci pretrpjeli genocid, izrežiran i pripremljen u Beogradu i Podgorici od akademske hunte SANU i SPC kojs su inicijatori svih nesreća na Balkanu posljednjih stotinu i više godina. Bošnjaci posljednjih skoro jedan vijek ipol, prođoše kroz jedanaest genocida, sa namjerom njihovih komšija, da ih istrijebe sa lica zemlje, ali do sada im, hvala Bogu, nije uspijelo, i nikad više neće.

I poslije krvavog rata i genocida kroz koji prođoše Bošnjaci, Servi ne prihvataju svoju krivicu, nego i dalje osporavajući Bošnjacima, postojanje njihovog bosanskog jezika, njihove nacije, nacionalnih simbola, zastave i grba, bošnjačke državnosti i istine o genocidu, kojem je bio svjedok čitavi svijet, a potvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu. Pobijeno je nekolko stotina hiljada nevinih Bošnjaka i Bošnjakinja, silovano na desetine hiljada žena, djevojaka i dvjevojčica, protjerno je skoro milion ljudi sa svojih topraka, uništena industrija i skoro sve institucije, vjerski objekti, i sve što je potrebno za život današnjem čovjeku, ali kod barbara dvadeset i prvog vijeka nema stida. Ne stidi se fukara, jer nema ljudkog osjećaja, pa i poslije dvadeset godina, prljave bradonje i ljudski izrodi, kao nakarade marširaju bosnanskim čaršijama izazivajući ono Bošnjaka što se vratilo na svoja ognjišta.

U svim normalnim državama svijeta sprovode se popisi stanovništva svakih deset godina, pa odmah po popisu se objave rezultati, ali u Republici BiH to se ne dešava, i poslije kašnjenja od nekolko godina Servi traže da se ponište par stotina hiljada popisanih žitelja i to svi bošnjačke nacionalnosti. Znači ono što Servima nije uspjelo pobit i protjerat, hoće da im oduzme pravo na postojanje, što je jedan od vidova genocida, zar ne? U takozvanoj šumskoj iz Hrvatske je tokom rata doselilo u RBiH par stotina hiljada Serva, a bošnjačkipolitičari šute i prihvataju to stanje i njihovu prisutnost na tuđoj zemlji.Koliko se god Servi plašili brojnosti Bošnjaka, na njihovoj nacionalnoj postojbini BiH, istina će na kraju pobjedit i svako će dobit svoje, a Servima i svim drugim kojima smeta istina, imaju svoje nacionalne države, pa neka ispune sebi želju, jer svakako žele da svi Servi žive u istoj državi.
Istroseni su svi aduti kroz vrijeme koje brođe, da bi Servi izjednačili žrtvu sa katilom, odnosno sa sobom, traže kompromis i zaborav od žrtve, traže pomirenje i oprost, jer Servi bi da pobjegnu od odgovornosti njihovih zlodjela, a to se samo može desiti kad bi Bošnjaci zaboravili i oprostili, kao što se dešavalo u posljednjih deset genocida. Bošnjački političari, odnosno politikanti bi zaboravili i bi bilo kompromisa, jer oni su najmanje bili žrtva rata i rijetko koji da je išto izgubio, nego su poslije Daytona mnogi od njih postali mnogo imućniji, živjeći na grbači naroda.
Kompromis ne, ama baš nikako, kad se radi o popisu stanovništva, pa ako bošnjačka fukara u vlasti proba prodati svoj narod, onda tom napaćenom narodu ne preostaje ništa, sem dići se na noge i protjerat ih, ne samo sa vlasti, nego i iz RBiH. Protjerat fukaru što dalje, te neka nestane sa lica zemlje, jer dosta je bilo prodaje, dosta je bilo izdaje i dosta je patnje i poniženja Bošnjacima.

Na Dan bijelih traka u Prijedoru, kada su Servi početkom devedesetih godina prošlog vijeka naredili svim nesrbima, da se označe sa bijelim trakama na rukavu, kao što je Hitler radio sa Židovima. Reisu-l-ulema IZ u RBiH Husein ef. Kavazović bi napadan od istih koji su učestvovali u tom genocidu u Prijedoru i to za iznošenje istine, a bošnjački dio vlasti šuti kao prostitutke. Pa se pitamo šta bi da vodstvo IZ radi da nema toliko vjere u politici i dokaže vjernicima da mnogi politikanti koriste vjeru u svoje svrhe i da to mora pod hitno prestati.

Zato bih opet ponovio, da većina političara, politikanata, napravili su od politike prostituciju i postali obični ološ, a narod na svim izborima pravi iste greške, izlasavajući ih opet i opet, na tim pozicija. Ne bih da ponižavam svoj narod, ali zar u staroj krilatici nije rečeno: “Kakav narod takve mu vođe“.

Servski političar i član Presjedništva BiH Mladen Ivanjić, nama dobro poznato da je na tom mjestu izabran bosnjačkim glasovima, te čim je došao na tom mjestu izvrnuo je ćurak, pa vrijeđa i omalovažava svoje bošnjačke glasače. Ivanić bi da se vrati “na politiku kompromisa i uvažavanje različitih interesa” tako da ne prihvata bosanski jezik, ne prihvata rezultate popisa u kojem su Bošnjaci najviše zakinuti, nego izjavljuje da su Servi prevareni. Valjda neko im je obećao da će stanje popisa odgovarat Servima i da će nestat par stotina hiljada Bošnjaka, da bi im udovoljili i da nebi bilo Bošnjaka više nego pedeset posto. Prijetnje i samo prijetnje, omalovažavanja intrige i laži su temelj Servskih političara, našto me posjeća izjava Sonje Biserko, koja kaže: “Cela srpska istorija jedna je velika laž”.

Da bi čovjek živio u jenom pristojnom okruženju, sa normalnim ljudima, potrebna je istina, a ako ona nedostaje onda je to ovo što se dešava na Balkanu, specalno sa Servima i njima sličnim, laž.
Poruka Ivaniću i sličnim njemu: RBiH je nacionalna država Bošnjaka i oni nemaju sebi druge rezervne domovine, a vama Servima i ostalim vrlo je lahko, jer imate svoje nacionalne države, a nije ni daleko, nego samo tu preko Drine.

Sjetih se Ivaniću jedne kletve Bošnjaka koji je prošao kroz sve nesreće koje ste im priredili gdje kaže: “Ko halali, da Bog da ga rođena djeca proklela. Jer mi Bošnjaci muslimani ovaj rat nismo željeli, ali ako hoćemo, dobit ćemo ga, jer u Bosni rješenja nema ili džehenem ili sloboda, kome to nije jasno neka ide iz Bosne”.

Što se tiče Bošnjaka u CG na snazi je nacionalizam i šovinizam, a plasira ga CANU, vrijeđajući i ponižavajući muslimane Bošnjake i Albance, da nebi ulazili u detalje, jer nas samo interesije izvršna vlast i njeno reagovanje.

Đukanović kao u uvijek pred izbore, ili u jeku izbora plasira ovakve “kerefeke” pa daje izjave, da ponovo treba preispitat sve odrednice Rječnika CANU, tobože izkazuje nekakvu zabrinutost, ma da u pozadini zna da će na ovim i ovakvim slučajevima i izjavama dobiti na izborima glasove nesvjesnih Bošnjaka i Albanaca. Stara priča, koliko i on. Suljaga Mustafić kadar Bošnjačke stranke, tobože pita, šta će vlada i Đukan uradit u cilju distribucije ovog nakaradnog rečnika. Šta će uradit? Ništa, isto kao i sa zastavom što je uradio, ostat će rječnik i nakraju će izjavit da tom rječniku ništa ne hvali, isto kao i zastavi. Briga Mila za definicije i pojmove u rječniku, a cilj svega ovoga su dolazeci izbori na kojima će on pa i BS ušićariti, možda ako im narod dopusti, jer je vakat osvješćavanju!

Ne znam zašto Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić pita doživotnog premijera: ”Šta vlada radi i šta će raditi na poboljšanju statusa dijaspore”. A šta bi da Milo radi, i šta može uradit za dijasporu, sem što će je povećavati, pa zar dijaspora nije prepuštena sama sebi i državama u kojima žive i rade. Njegov odgovor, da je briga o iseljeništvu jedan od prioriteta unutrašnje i vanjske politike Crne Gore je čisto obmanjivanje. Kakva briga i kakvi bakrači, on dovodi pri kraju započeti genocid, još iz devetnajestog vijeka, očistit CG od “muhamedanaca” i ispunit zavjete djedova. Valjda Azra bi trebala pitati premijera, za stanje onih Bošnjaka u CG, za hotele i predizeća koja su uništena, specijalno u mjestima gdje živi većinsko muslimansko stanovništvo.
Otrijaznite se Bošnjaci, jer vas je sve manje u CG, a Milo i njegova regimenta vam se smije.Ostali prilozi:
» ALEKSANDAR VUČIĆ JAHAČ APOKALIPSE U ČETIRI ČINA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2020 20:44
» RUSIJA JAČA OD PIC-A
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. July 2020 15:36
» DODIKOVE BUBICE I PLANETRNI VIRUSI
Mr. Milan Jovičić | 04. July 2020 18:58
» PORUKA IZ NOVOG PAZARA "BEOGRADSKOJ GOSPODI"
Šefka Begović-Ličina | 01. July 2020 17:48
» HUJKE - HEROJ SA OČIMA BOJE NERETVE
Elmedina Muftić | 29. June 2020 21:54
» SRCE NERETVICE
Said Šteta | 24. June 2020 14:15
» NE ZABORAVIMO MOSTAR, NI ZA OVE IZBORE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2020 16:47
» NAŠA POSTOJANOST
Aziz Hurem | 21. June 2020 15:31
» BOSANSKI PARADOKS - KAZNI DOBROG JER MOŽE BITI BOLJI, NAGRADI LOŠEG JER MOŽE BITI GORI!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. June 2020 16:39
» STARI DRUGARI TITO & DRAŽA, SADA SKUPA IGRAJU LOPTE
Amir Telibećirović | 18. June 2020 01:40
» BOŠNJAČKI ULTIMATUM VALENTINU INZKU
Zijad Bećirević | 16. June 2020 15:03
» KONTAMINIRANA ŠKOLSKA LEKTIRA: SKENDER KULENOVIĆ
Šemso Agović | 13. June 2020 19:47
» SMAJILOVO IME U KAMENU
Said Šteta | 13. June 2020 18:47
» VRIJEME PRED-REVOLUCIJU???!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. June 2020 17:11
» LAHKI METAL, TEŠKO BREME, LUDIMA JE RADOVANJE
Mr. Milan Jovičić | 13. June 2020 17:07
» AUTODESTRUKCIJA BOŠNJAKA KAO POSLJEDICA KRIZE AUTORITETA
Rusmir Šerifović | 11. June 2020 17:51
» JA, I OPET JA
Aziz Hurem | 11. June 2020 15:47
Ostali prilozi istog autora:
» INTRIGA JE RAZGOVOR POGANI
04. April 2020 18:06
» SULUDI BALKAN
01. March 2020 16:01
» GDJE SU LJUDSKE VRIJEDNOSTI
02. January 2020 02:03
» ŠEJTANSKA RABOTA
30. October 2019 18:53
» ALI-PAŠA VJEČNO ŽIVI!
20. January 2019 14:52
» GENOCIDOM ZADOJENE ZVIJERI
05. July 2018 21:51
» POSLUŠAJ SVOJU SAVJEST
12. January 2018 22:23
» AMA NIKO DA KVRKNE!
30. October 2017 01:27
» PRAZNINA U LJUDSKOM DUHU
16. September 2017 23:46
» NIJE NAROD OSTAO BEZ SVIJESTI
11. October 2016 02:25