Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

VUČIĆEVE PRIJETNJE: REAGOVAĆEMO ODGOVORNO NA ZABRANU REFERENDUMA
Autor: Srna
Objavljeno: 29. August 2016. 15:08:14


Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

"Nema sumnje da ćemo željeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

On je dodao da nije problem da se nađe sa Miloradom Dodikom i Mladenom Ivanićem i ostalim srpskim predstavnicima kako bi se vidjelo koja je najmanja šteta za srpski narod.

"Moramo da se konsultujemo i razgovaramo da izvučemo najmanju štetu, odnosno najveću korist za naše građane i narod", rekao je Vučić, dodajući da bi to značilo hitan sastanak, cjelodnevni i noćni, ali da on ne bi da se miješa u bilo šta prije takvih odluka.

Vučić je na početku sastanka sa predstavnicima diplomatskog kora i šefovima misija međunarodnih organizacija i institucija u Srbiji rekao da je regionalna stabilnost prvi put u novije vrijeme ozbiljnije ugrožena.

Vučić je istakao se prema procjeni Vlade Srbije zbog takve situacije u narednom periodu ne može sa sto odsto sigurnosti očekivati politički i ekonomski prosperitet u regionu. Premijer Srbije rekao je da se ovakvi sastanci obično održavaju povodom pozitivnog razvoja događaja, ali ovog puta to nije slučaj, s obzirom na to koliko je u regionu bilo incidenata u posljednjih godinu dana.

On je naglasio da cilj današnjeg sastanka nije da se neko napada, već da se izrazi jasan stav Srbije o situaciji u regionu.

Sastanak Vučića sa predstavnicima diplomatskog kora i šefova misija međunarodnih organizacija i institucija u Palati "Srbija" nastavljen je bez prisustva medija, a po njegovom završetku premijer će se obratiti novinarima.

Vučić o situaciji u regionu razgovara sa predstavnicima 64 ambasade u Beogradu, Evropske investicione banke, Međunarodne organizacije za migracije, Evropskog centra za mir i razvoj, OEBS-a, EU, Vatikana, UN i Unicefa. Razgovorima, osim premijera Srbije, prisustvuju i ministri Jadranka Joksimović i Ivica Dačić. Najavljeno je učešće predstavnika ambasade BiH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, ali ne i Hrvatske.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: