Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reakcija Durakovića na Dodikov govor u predizbornoj kampanji
DURAKOVIĆ: DODIK MORA BITI SVJESTAN DA NI BOSNA I HERCEGOVINA NI NJEN ENTITETE RS NISU NJEGOVA BABOVINA
Autor: N1
Objavljeno: 03. September 2016. 13:09:12

Ćamil Duraković: "Dodik me ponovo vrijeđao u mom rođenom gradu Srebrenici"


Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković napisao je na svom Facebook profilu da ga je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo vrijeđao.
On je naveo da ne želi da šuti niti da se savije Dodikovoj politici.
Kako je napisao njegov narod više očekuje od njega, nego Srbi od Dodika.
"Sinoć me je Dodik ponovo vrijeđao u mom rođenom gradu Srebrenici... Dođe Dodik iz Laktaša i u po' moje čaršije primitivno me izvrijeđa. Ovako kaže "Onaj kako se zove taj Ćamil", i kaže "zamislite kretena Ćamila" itd. A ja samo neću da se savijem njegovoj politici. Ovakav kakav jesam ne mogu da šutim... Moj narod više očekuje od mene nego Srbi od Dodika. Ja se osjećam dužnim govoriti i u ime svojih prijatelja iz djetinjstva rasutih po masovnim grobnicama i na mezarju u Potočarima, kao i u ime njihove nerođene djece, majki koje umiru ponižene i čiji životi su uništeni i obesmišljeni genocidom. Neću da šutim!! Neću u ime svog naroda!! Ne zbog kampanje i mandata, nego zbog naše historije i budućnosti...", napisao je Duraković.


"Milorad Dodik je na sinoćnijem skupu SNSD-a u Srebrenici jasno pokazao na čemu će se bazirati njegova predizborna kampanja: na kršenju zakona", rekao je u Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica.

Njegovo saopštenje prenosio u cjelosti:

"Dosad radilo se uglavnom o Ustavu Bosne i Hercegovine i svim aktima koji građanima ove države garantuju ravnopravnost, no ovih dana sve češće Dodik pokazuje da mu ništa ne znače ni zakoni entiteta koji navodno toliko voli.

U ponedeljak je Dodik nama Srebreničanima nametnuo svoju stranačku komisiju za sprovođenje referenduma, sinoć su okupljeni u Domu kulture saznali da ako na izborima za načelnika pobjedi njegov pulen Mladen Grujičić:

„Sjest ćemo u Banjaluku i donijet ćemo odluku da više novca od šuma, od ruda i od ovih koncesija koje su dobijene ostane ovdje u lokalnom budžetu. Sa Ćamilom Durakovićem nećete dobiti ništa."

Milorad Dodik mora biti svjestan da ni Bosna i Hercegovina ni njen entitete RS nisu njegova babovina, te da prirodnim resursima ne može da raspolaže prema svojoj želji. Postoji zakonodavstvo koje reguliše pitanje i šuma i ruda i koncesija. Ovo zakonodavsto može promijeniti Narodna skupština RS, a ne Dodik i Grujičić na nekom svom privatnom sijelu.

Dodikova izjava da ako pobjedi Grujičić bit će više novca za Srebrenicu, a ako pobjedim ja Srebreničani će dobiti „ništa" je jedna bahata i bezobrazna ucijena čovjeka koji radi sve u svom ličnom interesu, a nikad u interesu građana.

Na ostale brojne uvrede koje su sinoć poslane na moju adresu neću da se obazirem. Lično planiram da vodim sasvim drugačiju kampanju. Tokom septembra ću predstaviti svoju viziju razvoja Srebrenice i očekujem da Srebreničani neće više „nasjedati" na Dodikove marketinške trikove, te da će pobjediti moj program, a ne njegove provokacije."

Dodik: Kada Mladen pobjedi odmah dolazim u Srebrenicu da slavimo

Podsjećamo, Dodik je na sinoćnjem skupu SNSD-a rekao da SNSD nije slučajno počeo predizbornu kampanju iz Srebrenice jer želi da pokaže važnost te opštine za SNSD i Republiku Srpsku i da ona nakon izborne pobjede Mladena Grujičića za načelnika dobije potpuno novu dimenziju razvoja i života.

Dodik je zahvalio svim srpskim strankama na odgovornosti što su, bez obzira na postojeće političke razlike, odlučile da u Srebrenici podrže zajedničkog srpskog kandidata za načelnika opštine i obećao punu podršku njegovoj kampanji vjerujući da će postati novi načelnik ove opštine.

"Čim saznam da je Mladen pobijedio odmah dolazim u Srebrenicu da zajedno slavimo", poručio je lider SNSD-a.

On je istakao da su opštinske bošnjačke vlasti do sada stalno opstruisale saradnju sa Banjalukom i dodao da je Srebrenica trebala biti moderan grad koliko je sredstava u nju ušlo, ali je očito da je korupcija lokalne vlasti i međunarodnih emisara dovela do toga da ovo i dalje bude siromašna sredina.

"Ono što će biti novo i što obećavam jeste da ću tražiti da Vlada Republike Srpske donese zakone posebne razvojne pažnje za Srebrenicu. Od Grujičića očekujem da bude pravičan prema Bošnjacima i svima koji ovdje žive i od kojih očekujem da ga podrže na izborima", rekao je Dodik.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: