Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

NIZAK PRAG MAŠTE SDP-OVACA NIKŠIĆA I IMAMOVIĆA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 21. September 2016. 03:09:29
Elmedina MUFTIĆ: Ne znamo koji problem ima Nermin Nikšić, od kojeg oblika zaboravnosti je on obolio, ali izjaviti ovako šta je antidržavni čin, udar na historiju agresije na BiH, udar na obraz časnim borcima, odnosno pripadnicima Armije R BiH izjednačavajući ih sa onima koji su činili zločine i počinili genocid, izjednačiti branitelje R BiH sa njezinim agresorima i djeliteljima je više nego nemoralno.
Kampanja za lokalne izbore 2016.godine u Bosni i Hercegovni je uveliko uzela maha. Razmahali su se svi odreda, što referendumima, što zastavama političkih partija, što propagandnim materijalima, što jezicima. Sve je iole podnošljivo, zastave se poslije predizbornih skupova zamotaju, propagandni materijal završi tamo gdje mu i jeste mjesto na smetljištu, jer politika koja se vodi u BiH je svoje stanište i cilj upravo našla na smetljištu moralnih vrijednosti.

Ono što predstavlja problem su razvezani jezici političkih predstavnika, koji su se razvezali do te mjere, da krše sve moralne norme. Ogromna želja da se dokopaju vlasti i privilegija koja ista sa sobom nosi ne prezaju ni od udara na istinu, a posebno su opake njihove izjave u vezi agresije na BiH.

Najviše se laže u kampanji i poslije lova, kaže se u našem narodu. Naš narod kaže i to da se i za laž treba imati mašta, ovdašnji političari pokazuju tako nizak prag mašte, da više nisu u stanju ni „kvalitetnu“ laž da izmisle, nego u nedostatku istinskih političkih programa, koji bi osim praznog obećanja kako je do sada bilo, trebali značiti sredstvo na putu ostvarivanja cilja, a cilj jeste stabilnost, prosperitet, sigurnost i normalan način života za građane BiH. Kako su odavno prestali da prave nove političke planove i programe, a ne suše ni one što su im pali u vodu, kako im ne trebaju novi programi jer ni stare nisu realizovali, doimaju se vrlo jadno i ne ubjedljivo, čak glupo, ali iz te njihove bijede i gluposti, nemoći i gubitništva na svjetlo dana izlaze tako opasne izjave koje ne mogu ostaviti normalnog čovjeka ravnodušnim.

Svako daje od onoga što ima, kako ovi odavno nemaju ništa tako ništa i ne nude, osim gorkih izjava koje ostave bolan trag u srcima patriota ove zemlje. Naime, SDP BiH je na vrlo ružan način ušao u kampanju za lokalne izbore 2016.godine, počelo je s vrijeđanjem muslimana od strane kandidata za gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, koji se ismijavao sa „bradom“ i „nikabom“, prijetio kako će „crveni da protjeraju crne“, što bi mu prijevodu značilo da će ti njegovi crveni, po ne daj Bože osvajanju vlasti da prognaju crne, odnosno da je na pomolu isti scenario Alijanse za potjere, progone i izručenja. Ne bi SDP-u dosta pa se njihov predsjednik Nermin Nikšić u Kaknju toliko zanese bratstvom i jedinstvom, zacrveni mu se pred očima da mu se sve učini crnim, te mu laž do te mjere učini lijepom, pa izjednači pripadnike Armije R BiH sa pripadnicima HVO-a, i četnicima odnosno pripadnicima agresorskih snaga, još u sve to onako zaneseno ponavljajući da svi trebamo biti braća i sestre, i da su prijetnja po državu oni „s bradama i skraćenim nogavicama“, a po Nikšiću prijetnja po državu nije Ravnogorski četnički pokret, odnosno hiljade ratnih zločinaca – izvršioca genocida nad Bošnjacima koji slobodno hodaju ovom zemljom.Ne znamo koji problem ima Nermin Nikšić, od kojeg oblika zaboravnosti je on obolio, ali izjaviti ovako šta je antidržavni čin, udar na historiju agresije na BiH, udar na obraz časnim borcima, odnosno pripadnicima Armije R BiH izjednačavajući ih sa onima koji su činili zločine i počinili genocid, izjednačiti branitelje R BiH sa njezinim agresorima i djeliteljima je više nego nemoralno.

Nermin Nikšić i ostali koji misle kao on, (a vjerujemo da ih u SDP BiH i nema puno, jer znamo da SDP ima tako državotvornih i patriotski nastrojenih ljudi) trebali bi znati, da im ovo nije 1945.godina i da je nemoguće da četnici preko noći kokarde zamjene drugim znamenjem, da se historija BiH više ne piše perom iz Beograda, da je prošlo vrijeme kad se okupator slavio kao oslobodioci Sarajeva, neće ovaj narod više niko pa ni nedovršeni lik Nermin Nikšić prodavati, neće se niti može izjednačiti agresor i Armija R BiH, neće se pisati nikakva druga historija po mjeri Beograda i Zagreba, nego će se pisati istorija na jasnim faktima, koji pokazuju ko je dželat, a ko žrtva, ko je ovu državu branio, a ko je napadao i dijelio.


Političari koji pokazuju tako nizak prag mašte: Nikišić i Imamović


Zato svi oni koji su aplaudirali na ovako fašističke izjave Nermina Nikšića treba da preispitaju svoj zdrav razum, da vide kojim putem ide njihov osjećaj za istinom i patriotizmom. Bratstvo i jedinstvo je podvala komunizma na koju su samo nasjeli Bošnjaci i čiju smo cijenu skupo platili i to stotinama hiljada života. U ovoj zemlji, najzad ne trebamo živjeti ko braća i sestre, nego kao građani, odnosno kao ljudi, uvažavajući vrijednosti različitosti kao bogatstvo življenja, a ne zatiranjem identiteta i gubljenju razuma u glibu komunističkog jednoumlja praviti iluzije o nečemu što ne treba da bude sistem vrijednosti. Nerminu Nikšiću i ostalim bezidejnim liderima je pametnije da sjednu i naprave tim ljudi koji će im uraditi program kojim će zadobiti povjerenje birača, a ne da izjavama koje se graniče sa idiotizmom sakupljaju jeftine poene, od kojih ni oni ni građani nemaju koristi. Osim što se na sve nas navlači jed istine, odnosno prokletstvo onih kojima je nepravda učinjena, gubimo milost šehida jer ispuštamo povjereni emanet.

Ovo na čemu se bazira kampanja Nikšića i Imamovića se naziva islamofobija, izdaja kao i najgrublja prodaja istine o časnoj borbi za slobodu BiH i svih njezinih građana koji su skoro četiri godine bili izloženi najgorem obliku agresije i genocida.
Za vlast se Nikšiću ne prodaje istina, ko se pak usudi da je proda neka se nada propasti.Ostali prilozi:
» ISLAMSKA KALIGRAFIJA
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 15. March 2018 18:32
» BOŠNJACI SU UVIJEK KRIVI ZA SVE I SVAKOGA! KAKO TO IZDRŽATI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. March 2018 14:41
» HASEČIĆ: PROGON RATNIH ZLOČINACA JE MOJA TERAPIJA
Bošnjaci.Net | 05. March 2018 18:26
» PRVI MART - VJESNIK BOSANSKOG PROLJEĆA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. March 2018 20:37
» PALESTINCI VOLE BOSNU!
Remzija Mujabašić | 28. February 2018 17:56
» SARAJEVO, LJUBAVI MOJA - ISPRIČAVAMO SE!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. February 2018 17:10
» NOĆAJE – SELO NEZNANOG ŠEHA
Prof. dr. Hajrudin Balić | 08. February 2018 02:43
» GDJE SUNCE NE GRIJE
Vijesti | 02. February 2018 18:58
» NOSE GA, - ODLAZI I DIO MENE SA NJIM!
Ramzija Kanurić-Oraščanin | 31. January 2018 02:17
» ULOGA AĆIF EFENDI BLJUTE U DŽEMIJETU
Ismet Azizi | 22. January 2018 01:43
Ostali prilozi istog autora:
» PROBUDI SE, BOŠNJAČE!
12. February 2018 17:41
» DRŽAVA, NAROD I GAZIJE
28. December 2017 13:57
» FINA GRADSKA (PIJANA) RAJA
19. December 2017 21:20
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
04. December 2017 02:15
» ČASNE SESTRE U SLUŽBI ĐAVOLU
30. November 2017 14:32
» SPIN VELIKO-SRPSKE BRATIJE
15. November 2017 14:52
» ČETIRI BOŠNJAČKA VELIKANA
18. October 2017 19:07
» VAŠAR SEZONE
12. October 2017 18:22