Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

CIK BIH ZATIRE TRAGOVE PREŽIVJELIM ŽRTVAMA GENOCIDA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 28. September 2016. 17:09:06

Preživjele žrtve genocida na udaru uposlenika CIK BiH


Na email redakcije Bošnjaci.Net svakim danom pristižu nam pritužbe o nekorektnom odonosu pojedinih članova Centralne izborne komisije u BiH, koji preživjele žrtve genocida rasute po cijelom dunjaluku brišu sa spiskova za glasanje, na taj način uskraćujući im građansko parvo glasanja u svojoj matičnoj domovini Bosni i Hercegovini. Na udaru su posebno građani Srebrenice, cijelog Podrinja i Prijedora, upravo gdje počinjen genocide nad Bošnjacima, te se sada metodom olovke iz biračkih spiskova brišu preživjele žrtve genocida, i na taj način im se zatire svaki trag, odnosno veza sa domovinom BiH.

Zbog otvorenog nekorektnog odnosa članova komisije CIK-a svake godine ima sve manje i manje registriranih građana za izbore u BiH. Vrlo je interesatno, kako da niko od političkih predstavnika, posebno Bošnjaka, nikada se nije studiozno pozabavio zašto se svake godine drastično smanjuje broj registriranih glasača. Zar je moguće da se oni koji sebe nazivaju liderima ili pak političkim faktorima samo čude i konstatiraju kako se malo registrira. Kada im se građani požale da nailaze na probleme, oni to nekako čuju, ali jednostavno ne žele da se zamaraju i da urade nešto da promijene praksu između dobro plaćenih uposlenika CIK-a i građana koji i glasom na izborima žele da imaju vezu sa domovinom i da odlučuju ko može da ih predstavlja.

Kandidat za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković u vremenu posjete New Yorku (na poziv bivšeg predsjednika SAD Billa Clintona), u organizaciji KBSA održao je i tribinu u Bosansko-hercegovačkom islamskom centru u Astroji, kada je između ostaloga potvrdio da se od ukupnog broja od oko 15 000 Srebreničana koji su preživjeli genocid i koji žive u dijaspori, samo ih se oko 1200 registriralo za glasanje putem pošte. Što naravno nije ni blizu onoga što bi mogli da imaju i da ne dovode bar izbore u Srebrenici u pitanju. Naravno, Duraković i ostali političari pred svake izbore briže za svoje glasove, ali nikako da prije ili nakon izbora skoknu do Centralne izborne komisije i pokušaju da utvrde šta je razlog malog broja građana koji su se ispuni uvjete za glasanje. Da li sus vjestni da je u dijaspori najveći broj preživjelih žrtava genocida i da je i ovo i dalje broba protiv njih, da su samo što dalje od Bosne.

Jedan naš vjerni čitatelj iz Kanade poslao nam je nekoliko korespodencija sa nekim od članova CIK-a koji šalje poruke sa emaila: Info Odgovor , koji se tako bahato i necivilizacijski odnosi prema njemu i njegovoj supruzi koji su se sve prijethodne godine na isti način uredno prijavljivali za izbore, dok ove godine je izbrisana supruga, a za iduće izbore vjeriovatno i on. Taj uposlenik odbrusio je između ostaloga našem čitatelju, citat: “Za ove izbore nikakve izmjene u Centralnom birackom spisku nisu moguće”. Taj član CIK-a BiH toliko je razmijenio emaila sa ovim građaninom a da nije imao volje da provjeri i da eventualno otkloni nedostatke ako ih je uopće imao. Znači, čekao je da prođe rok za regisrtraciju i žalbu, i da daje zaključke i pametuje po emailima.

Tako rade oni koji su zaposleni u institucijama države Bosne i Hercegovine, koji na svaki način pljačkaju i rasturaju. Najzad zaduženi su da poput genocidnog pjesnika Njegoša zatiru tragove građanima BiH.Ostali prilozi:
» BAKIRE, NE U NAŠE IME!!!
B.net | 17. April 2018 15:45
» PLAV: NJIHOV OSMIJEH VRIJEDI VIŠE!!!
B.net | 16. April 2018 14:26
Ostali prilozi istog autora: