Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Bošnjaci.Net došli do novih spiskova, dokaza i dijela prepiski DPS - Đukanovićevih koordinatora sa kupljenim biračima na Viber grupi “Zavičajni klub Bihor”, najavljuju polazak u petak
PARE DOBIJATE NAKON GLASANJA, MI IZ DPS-A NISMO MAHNITI!!!
Procitaj komentar

Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. October 2016. 18:10:54
U nedjelju, 16.oktobra održavaju se Parlamentarni izbori u Crnoj Gori. U predizbornoj kampanji predstojećih izbora prati ih niz nezakonitosti, neregularnosti, korupcije, podmićivanja, potplaćivanja i zastrašivanja birača koje podstiče Demokratska partija socijalista na čelu sa Milom Đukanovićem. Od centrale DPS u Podgorici do ogranaka ove stranke širom CG, i posebno bošnjačke dijaspore, ne biraju sredstva da se nakon skoro tri decenije i dalje održe na vlasti.

I ovog puta Đukanović računa na glasačku mašinu iz bošnjačke dijaspore, odnosno onih građana koje je sa Miloševićom i Bulatovićem ratnih ‘90-tih prognao širom svijeta. Skandalozno je da jedan dio Bošnjaka nakon svega pristaje da se svome katilu proda za sitnu paru, i time neljudskim činom gaze dostojanstvo žrtve. S obzirom na zaborav šta je sve Đukanovićev režim u proteklih tri decenije počinio Bošnjacima, posebno od ’90 do kraja ‘95, nije ni čudo što pojedinci na socijalnim mrežama ispisuju da “Bošnjaci u CG boluju od amnezije i alzheimera, ne sjećaju se ničeg važnog”, čak ni 200 stotine hiljada žrtava koji su u genocidu pobijeni u vremenu kada su vodili rat za mir.

Smatramo važnim naglasiti, s obzirom da je poznato da su u vremenu posljednjeg popisa stanovništva u CG, Milo Đukanović i njegov DPS nametnuli zakon kojim su otpisali Bošnjake i Albance koji žive u dijaspori, što je u dobroj uticalo na vidnom smanjenju ova dva naroda u CG.

Bošnjaci.Net prije dva dana su došli do spiskova birača i objavili, sa čime smo upoznali javnost sa kojim mahinacijama se služi Đukanović i DPS. Prema informacijama koje dobijamo sa terena navodi se da se čak sredstva za podmićivanje i plaćanje glasača uzimaju i iz budžeta države.I nakon argumenata spiskova i dokaza do kojih smo došli i koje smo objavili, ne prestaju pritisci DPS-ovaca na Bošnjake porijeklom iz Sandžaka i CG, korste se sve metode od plaćanja do zastrašivanja ko i kako će da sruši državu Crnu Goru, izgubit ćete kuće i imanja, nećete imati gdje da dođete, itd.

Jedan od savjesnih Bošnjaka ispričao nam je kako inače teče DPS procedura: “Prvo nazove lokalni DPS, da ubijedi glasače da pristanu na dolazak. U tome ubjeđivanju koriste priču da su Srbi dobili pare, najvjerovatnije od Rusa, i da hoće da razruše državu. Kad pristanu da dođu onda ih poziva DPS iz Podgorice da potvrde!”

Naš izvor nam tvrdi da kupljene glasače u dosta slučajeva plaćaju lokalni koordinatori koje je zadužio DPS, kojima je povjerio novac za plaćanje.

Od savjesnih Bošnjaka koji ne žele da prodaju svoju čast za Đukanovićeve krvave pare, dobili smo interesatnu prepisku sa Viber grupe u Luksemburgu koja je imenovana “Zavičajni klub Bihor”.

Jedan od Đukanovićevih kordinatora Kasim Kožar članove grupe poziva da se jave oni oni koji sigurno mogu putovati da glasaju za DPS. Orginalno i bez korekcija prenosimo dio poruke u kojoj Kožar piše članovima grupe:

“Selam Aljekum!
Koje zainteresovan da glasa za stranku DPS i sigurno može da otputuje petak veče 16.10. 2016. da glasa područije Bar, Ulcinj, Podgorica, Bijelo Polje, Berane do Rožaja. Neka potvrdi odlazak na ovaj broj!
Što bude više prijavljenih biće nam siguran let iz luksemburg, da bi se vratili u nedelju naveče! Selam za svija!” – napisao je Kasim Kožar na Viber grupi: Zavičajni kluba “Bihor”.

Dok kao iz topa Pačariz Sako Sudin, uvjetno naglašava svima onima koji planiraju da putuju: “Pare se dobijaju poslije provjere za koga si glasao, pa nijesmo mi iz DPS-a mahniti!” – zaključio je Pačariz sa dijagnozom o DPS-u.Naši dopisnici sa terena primjećuju da su se upalile mašine za asvaltiranje puteljaka u čemu predanjače DPS i BS. Godinama se nisu sjetili da građani na putevima sa rupama polomiše noge i auta. Ali evo izbora kada im je nephodan glas istog toga naroda, koji ih naprotiv za ne rad trebaju kazniti olovkom u nedjelju, 16. Oktobra, dok za ratne zločine i korupciju da ih gone pravosudne institucije.

Pozivamo Bošnjake u dijaspori, Sandžaku i drugim djelovima Crne Gore, da ne prodaju dostojanstvo i čast. Da se sjete žrtava genocida, najzad kako su ’90-tih sami žrtve progna iz svojih kuća i zavičaja.

Bošnjaci, glasajte samo za one koji će se dostojanstvo boriti za prava sviju vas i koji vas neće izdati, prodati, pljačkati, iznevjeriti...

VRHOstali prilozi:
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
» HITLER I GEBELS BI POZAVIDJELI RTRS
19. February 2020 19:12
» "I JA SAM IZ SREBRENICE" U KANADI
16. November 2016 19:08
» PODRŠKA IZ U BIH I REISU-L-ULEMI
23. January 2016 18:14
» SJEĆANJE NA RAH. RUSTEMA GUTIĆA
02. August 2015 16:20
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif