Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

VIRTUELNA ZAJEDNICA
Autor: Mirsad Kurgaš
Objavljeno: 16. October 2016. 14:10:25
Omer Kajoshaj shared a link.: "Zar se ne bojiš Allaha, Kurgašu, kada lažeš. Makar budi malo ubedliviji a ne tako bijedno i bajato. Kažeš "Na sve manifestacije IZ-e uredno su pozivani Amfilohije i njegovi saradnici". U kojima? Blago grada koji te ima. A zar ta fotografija nije sa svečanog otvaranja najvece i najlepse dzamije u Crnoj Gori?! I nastavljaš "Tako, na primjer, na nedavnom pompeznom otvaranju Islamskog kulturnog centra u Baru nije bilo predstavnika Sandžačkog mešihata, tj. Rijaseta Islamske zajednice u Srbiji." Pa i da smo ih zvali ne vjerujem da oni "tvoji" zbog dostojanstva ne dozvoljavaju sebi prisustvovat u nasim "pompeznim" aktivnostima. I molim te, ako je onaj "tvoj" imao pravo pokušati biti predsjednik Srbije onda i naš ima pravo pokušati pomoc Erdoganu biti predsjednik Turske.

Kako te nije sramota da ovih dana i ti budes protiv nas muslimana, i to javno, a deklarises se kao musliman!

Odmori malo, molim te.”

Ovako svoje emocije iznosi u javnost, na svom Facebook profilu (https://www.facebook.com/omer.kajoshaj), jedan od rukovodilaca Islamske zajednice u Crnoj Gori, a povodom teksta “Istraga u kontinuitetu”, objavljenog na portalu “Sandžak press”. Izgleda da je davanje virtuelnog oduška postao manir aktuelnog vrha IZ CG- valjda na taj način smognu dovoljno hrabrosti da reaguju, pa kako bilo. Ovakvi istupi i mahalska ogovaranja su jedine njihove reakcije, uz vulgarne komentare na internet portalima, naravno pod pseudonimom.
To im je jedino preostalo, nakon što do sada nijesu uspjeli raznim podmetanjima i prijetnjama da spriječe objavljivanje istine. Da je suprotno, kao što persona Kajoshaj neuljudno tvrdi, vjerovatno bi to demantovali i preduzeli odgovarajuće mjere putem pravosudnih organa? Naravno, neko će se možda zapitati a zašto ne pozovu optuženog i ne ukažu mu na eventualne greške? Pa svi mi griješimo, nijesmo meleci! Ali ne! Na naša brojna obraćanja, od džematskog, preko Glavnog odbora, pa do Mešihata, nikada nije stigao njihov odgovor. Ili je, možda, Kurgaš Mirsad izbačen iz
Islamske zajednice, kako su mu svojevremeno zvanično zaprijetili Mujdin Miljaimi i Suljo Mustafić, ali o tome mu još nije stiglo obavještenje? Kajoshaj i njegove kolege sa inkvizitorskim ushićenjem očigledno daju sebi za pravo da odlučuju ko je musliman a ko nije... Mada bi, po svjedodžbama koje navode da posjeduju, trebali da znaju koliko su takvi njihovi stavovi u skladu sa islamskim učenjem!
Aktuelno rukovodstvo IZ CG nikako da shvati da oni nijesu Islamska zajednica, a koju vode upravo u skladu sa načinom na koji su i došli na njeno čelo: uzurpatorski i oholo u odnosu na vjernike, a snishodljivo i besramno kada je u pitanju njihov odnos prema predstavnicima režima i njihovim saradnicima.
Persona Kajoshaj je, po svemu sudeći, prijatelj na Facebooku sa imamom Kadribašićem, koji je „zvijezda“ internet portala ovih dana (a koga, uzgred, optužuju i za rasizam), a Erdoganovi savjetnici bi trebali da povedu računa o tome od koga im sve stiže podrška, jer bi ista mogla biti kontraproduktivna. Sve ove godine su bili na usluzi zločinačkom režimu u Crnoj Gori, a izlete podrške pravili su i kod Sulejmana Ugljanina i reisa srpskog režima, Adema Zilkića.
Kada ovako istupaju na svojim FB profilima, znajući da time ostavljaju pisani trag, kakva li im je tek usmena konverzacija? Naravno, nijesu samo uvrede persone Kajoshaja dovoljan razlog za pokretanje sudskog postupka, za pravosudne organe bi u IZ CG bilo jako puno posla po raznim osnovama (bespravno otuđivanje vakufske imovine, finansijske malverzacije, zloupotreba vjere u političke svrhe, nepotizam, korupcija...). Znajući iz iskustva kakav je odnos aktuelnog režima i njihovih odanih djeljitelja „pravde“, sasvim je izvjesnokako bi se okončali ti procesi, ukoliko bi uopšte i bili pokrenuti.
Da podsjetimo na slučaj vjernika Osmanagića džamije, iz koje su izbačeni policijskom intervencijom a na kasnijem sudskom ročištu i osuđeni. Pravni zastupnik reisa Fejzića je tada na suđenju obavijestio prisutne da dotični odbija bilo kakvu komunikaciju sa okrivljenima.10.8.2014.g./ 14. Ševval 1435.H.Ostali prilozi:
» OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "ĐAVOLJE MEĐE” BRAHA ADROVIĆA
Božidar Proročić | 18. January 2021 15:25
» BIHOR JE SVIJET - SVIJET JE BIHOR
Božidar Proročić | 31. December 2020 17:45
» VOGOŠĆANSKI BORCI NIŠKIM SPECJALCIMA POLOMLI ZUBE
Eset Muračević | 26. December 2020 19:50
» USTAVNI SUD KONAČNO OSPORIO HOTIJEVU VLADU
Sahit Kandić | 23. December 2020 19:23
» BOSANSKA ŠKOLA U AUSTRALIJI – MOST LJUBAVI PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Aiša Hadžiahmetović | 20. December 2020 18:03
» KENAN KADIĆ - NAJBOLJI MAGISTRANT FPN-A SA PROSJEKOM 9,67
Bošnjaci.Net | 20. December 2020 00:26
» HEJDAR ALIJEV – PUT BORCA ZA DRŽAVNOST AZERBEJDŽANA
Božidar Proročić | 11. December 2020 15:18
» ZEĆIR LUBODER - ŽIVOT POSVEĆEN UMJETNOSTI
Božidar Proročić | 08. December 2020 20:36
» BINARIZACIJA VANJSKE POLITIKE: TKO JE IZGUBIO NESVRSTANE?
Dr. Anis H. Bajrektarević | 29. November 2020 02:30
» POSRNULO PRAVOSUĐE „RAK RANA“ BH. DRUŠTVA
IFIMES | 26. November 2020 19:19
» GRB I ZASTAVA BOSNE I HERCEGOVINE I NJENOG NARODA
Bošnjaci.Net | 24. November 2020 14:59
Ostali prilozi istog autora:
» OOOO, TURCI!
03. January 2017 01:11
» ŠEHID JUSUF MEHONIĆ
28. March 2013 15:23
» “DA SE VLASI NE DOSJETE”
10. March 2013 11:11
» INKVIZITORI IZ U CG
17. November 2012 21:50
» OTPOR KOLEKTIVNOM ZABORAVU
14. November 2012 18:45
» DÉJÀ VU
10. October 2012 20:35
» “ISLAM PROTIV SUJEVJERJA”
08. September 2011 12:50