Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
RTV BIR URUČILA PRIZNANJE PREMIJERU KANTONA SARAJEVO ELMEDINU KONAKOVIĆU
Autor: BIR.ba
Objavljeno: 05. November 2016. 12:11:25


RTV BIR je danas posjetio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Direktor RTV BIR Nedim Hrbat upoznao je premijera Konakovića sa uređivačkom politikom i prioritetima u radu RTV BIR, a ovim povodom premijeru je uručena zahvalnica za podršku RTV BIR, ali i njegove svakodnevne napore i borbu za vrijednosti na kojima počiva normalno društvo.

Premijer je istakao kako danas priznanja političarima nisu uobičajena i to pogotovo od medija.

"U ovom medijski zatrovanom prostoru, u vremenu u kojem svako može pisati svoj blog, ili napraviti svoj portal, pa ispaljivati neistine i trovati ovu našu medijsku sliku, našu javnost dakle, radio BIR je svojom pojavom stabilizirao jedan dio kanalisanja pozitivnih i normalnih informacija, a tu je naravno i vrlo bitan segment koji je zanemaren, a to je taj edukacijski ili obrazovni dio, u vremenu u kom naša djeca trebaju imati prave informacije.

Pratim od početka razvoj radija, drago mi je da sam danas došao u nove prostorije, to pokazuje da radio BIR raste, razvija se. Od srca želim svu sreću u nastavku rada našem radiju, i moram reći polaskan sam, i jako mi je drago što sam dobio ovo priznanje", istakao je premijer KS Elmedin Konaković.

Direktor RTV BIR Nedim Hrbat je ovim povodom istakao:

“Svi oni koji se zalažu za bolje vrijednosti, bolje okruženje, bolje sutra, imaju našu punu podršku i priznanje. I zahvalnost. Često se u našem društvu provlači štetna teza da među političarima nema odgovornih, dobrih ljudi. Naprotiv, nisu svi političari isti, i ne vode se svi ličnim interesima.
Premijer Konaković je to pokazao svojim djelima, i to je nešto što se mora vrednovati i prepoznati. Drugo, nama je drago da je premijer Konaković uz nas, da imamo njegovu podršku, na čemu smo mu zahvalni, i to je dokaz da premijer prepoznaje naše zalaganje na promociji dobra i univerzalnih vrijednosti, da cijeni naš rad i naše projekte.“

RTV BIR je također uručila priznanje i gosp. Vedadu Deljkoviću za nesebičnu podršku radu RTV BIR.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora:
» VJERONAUKA NO PASARAN!
16. May 2011 09:59