Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Mjesna zajednica Željezno Polje za pomoć u realiziaciji infrastrukturnog projekta „Asfalt za selo Jastrebac“ dodijelili
ZAHVALNICE DŽEMATIMA UTIKE I HAMILTONA
Autor: Mr. Aiša Purak
Objavljeno: 12. December 2016. 16:12:47


Mjesna zajednica Željezno Polje, na čelu sa predsjednikom Nedimom Husičiċem, zahvaljuje se džematu Utike u Americi, “Bosnian Islamic Association of Utica”, te džematu Hamiltona u Kanadi “Bošnjački islamski centar Hamilton” za pomoċ u izgradnji puta u selu Jastrebac, opština Žepče. Divne i uzorite džematlije ova dva džemata u dalekoj Americi i Kanadi su sakupili donacije za put u selu Jastrebac. Džemat Utike je donirao 1,270 dolara još 6. jula 2016., čija su sredstva itekako dobro došla u izgradnji puta kroz selo i omoguċila kontinuirane radove na put. Dok je džemat Hamiltona donirao 1,100 kanadskih dolara, od kojih je 840 KM usmjereno prema izmirenju duga za radove na putu dionice Mašiċa Voda – Krčevine, dok ċe ostatak srestava bit korišteno za dalje radovne na putu u selu, u proljeċe 2017. godine uz nadu da ċe se više džemata iz dijaspore ugledati i pridružiti primjeru džemata Utike i Hamiltona.

Mještani sela Jastrebac se žele pridružiti zahvalnici MZ Željezno Polje, te se i oni žele i ovom prilikom, zahvaliti dobrim džematlijama džematima Utike i Hamiltona. Ujedno se zahvaljuju uvaženoj hafizi i muallimi Saimi Memiċ iz džemata Utike, koja je organizovala donaciju ispred džemata Utike. Zatim cijenjenom imamu i vrhunskom organizovatoru, hadži Ismailu ef. Fetiċu iz džemata Hamilton u Kanadi, koji je organizovao donaciju ispred džemata Hamilton.

Mještani sela Jastrebac se nadaju da ċe se ostali džemati dijaspore ogeldati na ova dva džemata te da ċe i oni, po ugledu na hafizu Saimu Memiċ i imama Ismaila ef. Fetiċa pokrenuti slične akcije i priskočiti u pomoċ ovom nejakom i od svih zaboravljenom selu ispod planine Mehnjače u Željeznom Polju.Radovi na putu i oko džamije u selu Jastrebac još uvijek nisu završeni tako da svaka financijska pomoċ i donacija je dobro došla kako bi se radovi na uređenju džamijskog harema i preostalog dijela puta mogli privesti kraju iduċe godine. Želja mještana Jastrebca da urade put i urede selo prije otvorenja džamije koju su, ovi vrijedni i hrabri mještani, pravili deset godina. Važno je istači da sve prikupoljene donacije se koriste samo za neophodni material za radove na putu, dok radove na putu obavljaju mještani sela – bez ikakvih nadoknada - volonterski. Donacije možete uplatiti putem ovog linka gofundme.comPripremila: Aiša PurakOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» DRUŽENJE SA KNJIGOM
11. March 2020 20:37
» HISTORIJA IMIGRACIJE U AMERICI
19. November 2017 01:07
» BOŠNJAČKA OAZA U SRCU KANADE
06. December 2016 03:23
» DRUŽENJE SA BOŠNJACIMA KANADE
16. September 2015 17:08