Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Do kada će šutjeti Sud BiH i Tužilaštvo?
KADA LUKAČ U GENOCIDNOJ TVOREVINI PRIČA O TERORIZMU
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 13. December 2016. 01:12:51

Sudeći po izjavama sudionika sastanka Dragana Lukača, ministra MUP-a RS, u vrijeme genocidne agresije bio ratni komandant Banjalučkog odreda Specijalne brigade policije RS, koji je u predgrađu Bihaća učestvovao u zarobljavanju, iživljavanju i ubistvu Bošnjaka Nedžada Dizdarevića, ne da još nije procesuiran već sa pozicije munistra MUP-a širi laži o žrtvama genocida, spinuje…


Elmedina MUFTIĆ: Nakon ovakvog sastanka i ovakvih izjava nemoguće je ne zabrinuti se. Odnosno ne zapitati se, da li u završnoj fazi novi zločinačko pohod na Bošnjake i Bosnu? Kad su 1992.godine krenuli u genocidni pohod na Bošnjake, tad su se veliko-srpske prohtjeve pravdali „strahom od islamskog fundamentalizma“, i genocid su počinili nad Bošnjacima, Bosnu su popljačkali, razorili…. Sada 2016.godine nam podmeću „terorizam“ onima koji su igrom slučaja uspjeli preživjeti genocid, što znači da namjeravaju nastaviti krvavi pir koji su vodili do 1995., time je jasno da je ovo izgovor za novi genocid.
Ne postoji jedinica mjere koja je u stanju da izmjeri količinu paradoksa, ironije i cinizma koji se dešava u Bosni i Hercegovini, na koju je izvršena višedržavna agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske u periodu 1992.-1995.godina, u kojoj je izvršen genocid nad Bošnjacima, gdje i danas ratni zločinci hodaju slobodno koji se skupa sa njihovim nasljednicima ismijavaju se žrtvama genocida.

Ne znamo kojim imenom nazivati stanje kad zločinci pričaju o sigurnosti, kad neprijatelji slobode pričaju o izgradnji mira, kad dželati postaju sudije i krojači pravde, a žrtve genocida proglašavaju teroristima i prijetnjom po sigurnost prema onima koji su planirali, naredili i počinili genocid.

U Banja Luci je održana sjednica Odbora za sigurnost Narodne skupštine manjeg bh. entiteta RS, uz učešće nadležnih predstavnika iz institucija BiH i Srbije. Tako su zajednički na temeljima veliko-srpske genocidne tvorevine raspravljali o temi "Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije - saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija".

Sudeći po izjavama sudionika sastanka Dragana Lukača, ministra MUP-a RS, u vrijeme genocidne agresije bio ratni komandant Banjalučkog odreda Specijalne brigade policije RS, koji je u predgrađu Bihaća učestvovao u zarobljavanju, iživljavanju i ubistvu Bošnjaka Nedžada Dizdarevića, ne da još nije procesuiran već sa pozicije munistra MUP-a širi laži o žrtvama genocida, spinuje…

Po riječima Lukača, ponavljamo najodgovornijeg za ubistvo Nedžada Dizdarevića, glavni problem u BiH, pa i u genocidnoj tvorevini leži u „terorizmu” koji navodno uzrokuje tzv. selefijsko-vehabijski pokret. Tvrde, da genocidna tvorevina RS, odnosno MUP RS, svakodnevno rade na podizanju resursa, vjerovatno se odnosi na jačanju Ravnogorskog četničkog pokreta, najbrojnije terorističke pravoslavne formacije na području Evrope.

Opet se spominje vjerski radikalizam, naravno aludirajući na islam i muslimane. Dragan Lukač je dobro znao da je Nedžad Dizdarević Bošnjak i pripadnik islama, po videu i slikama koji objavljujemo, možete vidjeti ponašanja srpskih fašističkih formacija u kojima je Lukač imao glavnu ulogu. Nažalost, Nedžada nema među živima, ali je ostao video zapis koji svjedoči o Lukačevoj zločinačkoj ulozi. Skandalozan je više od dvije decenije muk Suda i Tužilaštva BiH, jer da su kojim slučajem preduzeli zakonske poteze, danas bi Lukač bio iza rešetaka, osuđen za teror i ratni zločin nad bošnjačkim civilom i civilima, a ne da priča o bilo kojem terorizmu i da spinuje.Na sjednici je bio i ministar sugurnosti Dragan Mektić, koji djeluje kao pravi ‘profesionalac’ jednu priču ima iz Sarajeva a drugu za Banja Luku.

Nakon ovakvog sastanka i ovakvih izjava nemoguće je ne zabrinuti se. Odnosno ne zapitati se, da li u završnoj fazi novi zločinačko pohod na Bošnjake i Bosnu? Kad su 1992.godine krenuli u genocidni pohod na Bošnjake, tad su se veliko-srpske prohtjeve pravdali „strahom od islamskog fundamentalizma“, i genocid su počinili nad Bošnjacima, Bosnu su popljačkali, razorili…. Sada 2016.godine nam podmeću „terorizam“ onima koji su igrom slučaja uspjeli preživjeti genocid, što znači da namjeravaju nastaviti krvavi pir koji su vodili do 1995., time je jasno da je ovo izgovor za novi genocid.

O terorizmu se u svakom slučaju treba govoriti i nastojati suzbiti svaki oblik terora, ali kad su već ovi u Banja Luci zasukali rukave, bilo bi pošteno da institucije države BiH prvo pohapse sve osumnjičene za ratne zločine, a takvih je na hiljade u genocidnoj tvorevini, a MUP-a RS je leglo ratnih zločinaca. Na čelu pomenutog MUP-a je Dragan Lukač za kojeg postoje dokazi, ponavljamo da je u vrijeme agresije učestvovao u zarobljavanju, zlostavljanju i likvidaciji bošnjačkog mladića Nedžada Dizdarevića. Vakat je da se institucije očiste od ratnih zločinaca, te da se konačno stave u službu građana. Prioritet svih čestitih građana je da genocidna tvorevina bude ukinuta, jer je ona najveći spomenik terorizmu, iz razloga što je nastala na genocidu. Zar da o terorizmu pričaju oni koji plivaju u krvi genocida, oni koji dodjeljuju povelje presuđenim ratnim zločincima.
Jasno je svima da u BiH postoji teroristička organizacija, Ravnogorski četnički pokret, koji slobodno djeluje u Srbiji, Crnoj Gori i genocidnoj tvorevini, i isti se finansira od strane ovih što pričaju o terorizmu.

Uklonite crkvu iz avlije nane Fate Orlović, jer je i to terorizam najmračnijeg kova. Kad ste već na tragu terorizma istražite i pred lice pravde izvedite teroriste koji ubiše šesnaestogodišnju povratnicu Melihu Durić u Vlasenici, Murata Badića kojeg su srpski teroristi kamenovali do smrti u Banja Luci.

Puno toga imate za uraditi... Puno vam je obraz krvav, da biste vi bili ti koji će pričati o terorizmu, kad ste vi sami od sebe terorizam na djelu.

Dok su vam ratni zločinci junaci do tada svaka vaša poruka nama u prijevodu znači ne brinite ovaj puta vas nećemo opeći, ovaj put ćemo vas izbosti.
Ostali prilozi:
» POSLJEDNJI SELAM ŠEMSUDINU KUČEVIĆU
Dr. Harun Hadžić | 17. October 2017 02:03
» ŠTA TO BJEŠE DOMOVINA ...?
Velija Murić | 16. October 2017 02:07
» ISNAM TALJIĆ - ČOVJEK KOJI SE PRESTAO SMIJATI
Said Šteta | 13. October 2017 13:17
» SRPSKI MIGOVI PROTIV HRVATSKIH FANTOMA
Nedžad Ahatović | 12. October 2017 21:08
» JEDAN POGLED IZ BOSNE POVODOM ERDOGANOVE POSJETE SRBIJI I SANDŽAKU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. October 2017 18:51
» VAŠAR SEZONE
Elmedina Muftić | 12. October 2017 18:22
» BOŠNJACI I MEDIJI
Džebrail Bajramović | 11. October 2017 02:00
» DAN KADA SU POBIJEDILI NAJBJEDNIJI
Aziz Hurem | 11. October 2017 01:02
» MRŽNJA JE OTROV
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. October 2017 16:25
» VELIKOSRPSKA LAŽNA LJUBAV, KRATKOG JE DAHA
Mr. Milan Jovičić | 09. October 2017 13:52
» ZAVRZLAME SA AKCIZAMA
Zijad Bećirević | 07. October 2017 12:49
» SELAM ALEJKUM, SINOVI SLOBODE
Larisa Karaosmanović | 05. October 2017 15:55
» DOBRI LJUDI DANAŠNJICE
Mr. Milan Jovičić | 03. October 2017 21:44
» NOVAC KOJI NE POSTOJI
Aziz Hurem | 29. September 2017 18:15
» POBIJTE, TO MOŽETE URADITI SAMO JEDNOM
Haris Hojkurić | 29. September 2017 02:56
» GENI ZMAJA OD BOSNE U BORCU EDINA VUČELJA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 20. September 2017 19:30
» PRIBOJ - OGLEDALO BEZ ODRAZA
Larisa Karaosmanović | 18. September 2017 21:12
Ostali prilozi istog autora:
» VAŠAR SEZONE
12. October 2017 18:22
» HIDŽRA
20. September 2017 21:07
» PARADA LICEMJERA I MITOMANA
12. May 2017 02:38