Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

Do kada će šutjeti Sud BiH i Tužilaštvo?
KADA LUKAČ U GENOCIDNOJ TVOREVINI PRIČA O TERORIZMU
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 13. December 2016. 01:12:51

Sudeći po izjavama sudionika sastanka Dragana Lukača, ministra MUP-a RS, u vrijeme genocidne agresije bio ratni komandant Banjalučkog odreda Specijalne brigade policije RS, koji je u predgrađu Bihaća učestvovao u zarobljavanju, iživljavanju i ubistvu Bošnjaka Nedžada Dizdarevića, ne da još nije procesuiran već sa pozicije munistra MUP-a širi laži o žrtvama genocida, spinuje…


Elmedina MUFTIĆ: Nakon ovakvog sastanka i ovakvih izjava nemoguće je ne zabrinuti se. Odnosno ne zapitati se, da li u završnoj fazi novi zločinačko pohod na Bošnjake i Bosnu? Kad su 1992.godine krenuli u genocidni pohod na Bošnjake, tad su se veliko-srpske prohtjeve pravdali „strahom od islamskog fundamentalizma“, i genocid su počinili nad Bošnjacima, Bosnu su popljačkali, razorili…. Sada 2016.godine nam podmeću „terorizam“ onima koji su igrom slučaja uspjeli preživjeti genocid, što znači da namjeravaju nastaviti krvavi pir koji su vodili do 1995., time je jasno da je ovo izgovor za novi genocid.
Ne postoji jedinica mjere koja je u stanju da izmjeri količinu paradoksa, ironije i cinizma koji se dešava u Bosni i Hercegovini, na koju je izvršena višedržavna agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske u periodu 1992.-1995.godina, u kojoj je izvršen genocid nad Bošnjacima, gdje i danas ratni zločinci hodaju slobodno koji se skupa sa njihovim nasljednicima ismijavaju se žrtvama genocida.

Ne znamo kojim imenom nazivati stanje kad zločinci pričaju o sigurnosti, kad neprijatelji slobode pričaju o izgradnji mira, kad dželati postaju sudije i krojači pravde, a žrtve genocida proglašavaju teroristima i prijetnjom po sigurnost prema onima koji su planirali, naredili i počinili genocid.

U Banja Luci je održana sjednica Odbora za sigurnost Narodne skupštine manjeg bh. entiteta RS, uz učešće nadležnih predstavnika iz institucija BiH i Srbije. Tako su zajednički na temeljima veliko-srpske genocidne tvorevine raspravljali o temi "Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije - saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija".

Sudeći po izjavama sudionika sastanka Dragana Lukača, ministra MUP-a RS, u vrijeme genocidne agresije bio ratni komandant Banjalučkog odreda Specijalne brigade policije RS, koji je u predgrađu Bihaća učestvovao u zarobljavanju, iživljavanju i ubistvu Bošnjaka Nedžada Dizdarevića, ne da još nije procesuiran već sa pozicije munistra MUP-a širi laži o žrtvama genocida, spinuje…

Po riječima Lukača, ponavljamo najodgovornijeg za ubistvo Nedžada Dizdarevića, glavni problem u BiH, pa i u genocidnoj tvorevini leži u „terorizmu” koji navodno uzrokuje tzv. selefijsko-vehabijski pokret. Tvrde, da genocidna tvorevina RS, odnosno MUP RS, svakodnevno rade na podizanju resursa, vjerovatno se odnosi na jačanju Ravnogorskog četničkog pokreta, najbrojnije terorističke pravoslavne formacije na području Evrope.

Opet se spominje vjerski radikalizam, naravno aludirajući na islam i muslimane. Dragan Lukač je dobro znao da je Nedžad Dizdarević Bošnjak i pripadnik islama, po videu i slikama koji objavljujemo, možete vidjeti ponašanja srpskih fašističkih formacija u kojima je Lukač imao glavnu ulogu. Nažalost, Nedžada nema među živima, ali je ostao video zapis koji svjedoči o Lukačevoj zločinačkoj ulozi. Skandalozan je više od dvije decenije muk Suda i Tužilaštva BiH, jer da su kojim slučajem preduzeli zakonske poteze, danas bi Lukač bio iza rešetaka, osuđen za teror i ratni zločin nad bošnjačkim civilom i civilima, a ne da priča o bilo kojem terorizmu i da spinuje.Na sjednici je bio i ministar sugurnosti Dragan Mektić, koji djeluje kao pravi ‘profesionalac’ jednu priču ima iz Sarajeva a drugu za Banja Luku.

Nakon ovakvog sastanka i ovakvih izjava nemoguće je ne zabrinuti se. Odnosno ne zapitati se, da li u završnoj fazi novi zločinačko pohod na Bošnjake i Bosnu? Kad su 1992.godine krenuli u genocidni pohod na Bošnjake, tad su se veliko-srpske prohtjeve pravdali „strahom od islamskog fundamentalizma“, i genocid su počinili nad Bošnjacima, Bosnu su popljačkali, razorili…. Sada 2016.godine nam podmeću „terorizam“ onima koji su igrom slučaja uspjeli preživjeti genocid, što znači da namjeravaju nastaviti krvavi pir koji su vodili do 1995., time je jasno da je ovo izgovor za novi genocid.

O terorizmu se u svakom slučaju treba govoriti i nastojati suzbiti svaki oblik terora, ali kad su već ovi u Banja Luci zasukali rukave, bilo bi pošteno da institucije države BiH prvo pohapse sve osumnjičene za ratne zločine, a takvih je na hiljade u genocidnoj tvorevini, a MUP-a RS je leglo ratnih zločinaca. Na čelu pomenutog MUP-a je Dragan Lukač za kojeg postoje dokazi, ponavljamo da je u vrijeme agresije učestvovao u zarobljavanju, zlostavljanju i likvidaciji bošnjačkog mladića Nedžada Dizdarevića. Vakat je da se institucije očiste od ratnih zločinaca, te da se konačno stave u službu građana. Prioritet svih čestitih građana je da genocidna tvorevina bude ukinuta, jer je ona najveći spomenik terorizmu, iz razloga što je nastala na genocidu. Zar da o terorizmu pričaju oni koji plivaju u krvi genocida, oni koji dodjeljuju povelje presuđenim ratnim zločincima.
Jasno je svima da u BiH postoji teroristička organizacija, Ravnogorski četnički pokret, koji slobodno djeluje u Srbiji, Crnoj Gori i genocidnoj tvorevini, i isti se finansira od strane ovih što pričaju o terorizmu.

Uklonite crkvu iz avlije nane Fate Orlović, jer je i to terorizam najmračnijeg kova. Kad ste već na tragu terorizma istražite i pred lice pravde izvedite teroriste koji ubiše šesnaestogodišnju povratnicu Melihu Durić u Vlasenici, Murata Badića kojeg su srpski teroristi kamenovali do smrti u Banja Luci.

Puno toga imate za uraditi... Puno vam je obraz krvav, da biste vi bili ti koji će pričati o terorizmu, kad ste vi sami od sebe terorizam na djelu.

Dok su vam ratni zločinci junaci do tada svaka vaša poruka nama u prijevodu znači ne brinite ovaj puta vas nećemo opeći, ovaj put ćemo vas izbosti.
Ostali prilozi:
» APSURDI ILI DODIKOVE GLUPOSTI STOLJEĆA???
Mr. Milan Jovičić | 25. April 2017 14:31
» METI ISPRED SVOGA PRAGA
Prof. Habib Mandžić | 23. April 2017 15:08
» ZA KOG' SRBIN IDE U VOJNIKE
Sead Zubanović | 22. April 2017 19:30
» ULOGA ZAPADA I SAD U BLISKOISTOČNOM RATU
Dr. Primož Šterbenc | 20. April 2017 13:39
» NA DRINI TURPIJA
Admir F. Beganović | 18. April 2017 20:20
» ZOV AHMIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. April 2017 13:35
» ŠTA ČEKAŠ, PUCAJ, UBIJ IH
Admir Muhić | 16. April 2017 12:14
» HVO - GENOCIDNI PIR U AHMIĆIMA
Elmedina Muftić | 13. April 2017 19:50
» PRIBOJ NA RUBU EGZISTENCIJE, BOŠNJACI U BORBI ZA OPSTANAK
Larisa Karaosmanović | 13. April 2017 14:45
» REGULATORNA ILI OKUPACIONA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE
Sead Zubanović | 13. April 2017 13:07
» SIRI-JA… SIRI-JAA… SIRI-JAAA…
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. April 2017 02:23
» KOME OBAVJEŠTAJCI "RAZVLAČE PAMET"
Semir Efendić | 10. April 2017 20:25
Ostali prilozi istog autora:
» ILI REVIZIJA TUŽBE ILI STUB SRAMA
01. February 2017 02:04
» MITOMANIJA GENOCIDNOG NARODA
31. December 2016 02:45
» DOMOVINO, U SRCU TE NOSIMO!
24. November 2016 18:06
» UGROŽENI FRA STJEPAN POSKOK
02. November 2016 14:06