Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Bosnjaci - Genocid u kontinuitetu'
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

UZ DAN GENOCIDNE TVOREVINE SRPSKO-HRVATSKI KONTINUITET AGRESIJE NA DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Autor: Zijad Bećirević
Objavljeno: 05. January 2017. 19:01:08
Pripadnici oružanih vojnih snaga Bosne i Hercegovine će učestvovati, a Orkestar vojnih snaga BiH će svirati na proslavi Dana Rs , iako je taj dan od strane najviše državne sudske instance Ustavnog suda BiH proglašen neustavnim.Zijad BEĆIREVIĆ: U Rs vrijednost ima samo ono što je nacionalističko, šovinističko, neprijateljsko i fašističko. A sve ono što teži jedinstvu i zajedništvu, sve što interese države BiH stavlja ispred entitetskih i separatističkih se profaniše, napada i nastoji omrznuti. Nije to ni čudno, jer je državna zastava u institucijama Rs prava rijetkost, a nacionalistički barjaci sa 4S kojima se išlo u krvoproliće i činili genocidi viore se širom Rs. Uprkos tome, i Oružane snage BiH će 9. Januara pred očima cijelog svijeta pomoći njihovu promociju.
Ma šta ja to pišem? Kome ja to govorim? Ko šiša državu BiH, ko šiša njen Ustav i zabrane po Ustavu kažnjive?! Valjda može i da ga ne šiša, jer je to nametnuti neustavni Dejtonski dokumenat, koji narod nije usvojio i koji služi samo agresorima na BiH i neprijateljima BH države, da mogu sve one koji su za jedinsvenu i cjelovitu BiH do kraja poraziti i obori na koljena. Po tom Ustavu se ne može suditi neprijateljima Bosne i Herecegovine, već samo patriotima i rodoljubima.

Rs slavi genocidno istrebljenje Bošnjaka

Dana 9. Januara Banja Luka i gradovi Rs, uprkos sudskoj zabrani i protivljenju međunarodne zajednice, osvanuće pod zastavama Rs, “države“ u državi, „države“ nad državom. Rs slavi svoj dan. Na čelu parade je Neprijatelj BiH br.1 predsjednik Rs Milorad Dodik, ruku pod ruku sa sponzorom ove manifestacije, predsjednikom R Srbije Nikolićem. Na paradi srama a ne ponosa, kao se predviđa, marširat će pripadnici Oružanih snaga BiH, vojnici 3. Puka oružanih snaga BiH, koji baštine tradiciju Rs. Samo se pitamo, koju - onu krvavu, onu genocidnu nad Bošnjacima? U čije ima i za koga će orkestar oružanih snaga svirati koračnice i podržavati marševski korak Republike sr pske ka osamostalenju i pripajanju R Srbiji? Dali će to biti i slavljenička oda “herojima” Rs povodom 21. godišnjice genocidnog istrebljenja Bošnjaka?
Odluka o učešću na proslavi Dana Rs, koji je Ustavni sud BiH, najviša sudska instanca BiH države, proglasio neustavnim - je vojni puč, državni udar, nagovještaj cijepanja vojnih snaga na tri odvojena separatna dijela ili najava skore kapitulacije BiH kao države. Jer kakve garancije daju državi njene oružane snage, koje ne služe interesima države, već su poluga i oruđe u rukama separatističkih i nacionalističkih entitetskih vlasti.
O ovom pitanju Ministarstvo odbrane BiH još uvijek šuti. Državi prijeti raspad, a ministarstvo se ne oglašava! I uvijek je tako sa državnim organima kada separatisti prave neki novi opasan i posljedičan korak.

Učešćem na proslavi Oružane snage BiH se stavljanju protiv države

Odlukom da učestvuju na proslavi Dana genocidne Republike srpske, genocidne tvorevine koja i danas plaća, odlikuje i nagrađuje najveće zločince i učesnike genocida nad Bošnjacima, Oružane snage države BiH su se otvoreno stavile protiv države Bosne i Hercegovine.
Odlukom da svojim učešćem uvećaju proslavu 9 januara - Dana genocidne Rs, dana kada je nad Bošnjacima počelo istrebljenje i genocid, oružane snage BiH podržavaju genocidnu Rs, slave egzodus bošnjačkog naroda, opravdavaju i podržavaju ubijanja, logore i progone Bošnjaka, negiraju suverenitet i teritorijalni integritet države BiH.
Prevashodni zadatak Oružanih snaga svake države je da brane njenu nezavisnost, njen suverenitet i teritorijalni integritet. U BiH nije tako. Oružane snage BiH stavljaju se u službu nacionalističkih i separatističkih entitetskih tvorevina i pomažu ima da se izdignu iznad države. To je dokaz da nema države ili je nema u ključnim polugama vlasti, koje su osnova i garant njenog postojanja.
Vojni orkestar je državna vojna perjanica sa simboličkom snagom nedjeljivom od državne zastave i državnog grba, za koje se sa ponosom bori i gine, svugdje osim u BiH. Njegovo učešće na proslavi je besprizorno i sramotno.

Oružane snage BiH nisu jedinstvene

Ovaj slučaj nedvojbeno pokazuje da vojne snage BiH nisu jedinstvene. Potvrđuje nam ono što već svi znamo, a to je da bi u slučaju političke napetosti između Srbije ili Hrvatske sa vlastima BiH ili u slučaju njihove agresije na BiH njihov vojni kontingent, iako je dio jedinstvenih vojnih snaga BiH, od prvog dana bi bio na „svojoj“ strani.

Učešće oružanih vojnih snaga BiH u proslavi Dana genocida je do sada najveći udarac jedinstvu države BiH i Bošnjacima kao najvećim stradalnicima u danima agresije na BiH. Srpski nacionalizam i hrvatski separatizam sa ovim dobivaju nova krila. U ostvarivanju svoje separatističke stategije mogu sa velikom sigurnošću računati da neće biti vojno zaustavljeni, niti sankcionisani. Biće nagrađeni! Milorad Dodik može se odvažno i s ponosom staviti na čelo slavljeničke parade i u pozdravnom govoru najaviti nove korake ka otcjepljenju Rs.

Nemoć države nikad nije bila veća

Nemoć države BiH nikad do sada nije bila veća i očiglednija. Ali je utoliko veća moć i uticaj srpskog susjeda, dojučerešnjeg agresora. Predsjednik Srbije se i ovaj put umješao u vitalne interese BiH porukom Bošnjacima da oni čine samo trećinu i da njihov predstavnik (Bakir Izetbegović) nijne relavantan da govori o 9. januaru. Zar nijr vrhunac apsurda da član Predsjedništva BiH nema pravo na svoj stav, a ima ga on Nikolić!
S pravom vjerujemo da je ovo za Bošnjake najkritičniji momenat od kada je uspostavljeno Dejtonsko uređenje BiH. Bošnjaci se otvoreno i odgovorno moraju upitati šta su oni kao najbrojniji narod u ovoj državi. Logoraši, robovi ili sluge? Očito i jedno i drugo i treće!Odgovornost države i odgovornost međunarodne zajednice

Ako postoji država BiH, onda one koji su donijeli odluku o učešću na proslavi treba odmah pozvati na odgovornost, smjeniti sa položaja i kazniti za veleizdaju. Ako država BiH to ne može, onda ih treba unaprijediti u više činove, a bh vlast treba abdicirati.
Odgovornost međunarodne zajednice i međunarodnog predstavnika Inska je ovaj put veća nego ikad. Devedesetih godina prošlog vijeka nisu učinili ništa da zaustave agresiju na BiH, a ni sada ne čine ništa da odbrane državu BiH i ustavno uređenje koje su sami silom nametnuli. Nakon ovog što se deslio i onog što predstoji međunarodni predstavnik treba intervenisati, upotrijebiti Bonske ovlasti, ili odmah otići. Ustavni sud BiH treba raspustiti, jer se njegove odluke ne poštuju, a organ čije se odluke ne poštuju služi sam sebi a ne državi i kao takav je nepotreban.
U Rs vrijednost ima samo ono što je nacionalističko, šovinističko, neprijateljsko i fašističko. A sve ono što teži jedinstvu i zajedništvu, sve što interese države BiH stavlja ispred entitetskih i separatističkih se profaniše, napada i nastoji omrznuti. Nije to ni čudno, jer je državna zastava u institucijama Rs prava rijetkost, a nacionalistički barjaci sa 4S kojima se išlo u krvoproliće i činili genocidi viore se širom Rs. Uprkos tome, i Oružane snage BiH će 9. Januara pred očima cijelog svijeta pomoći njihovu promociju.
Slaviti počinjeni genocid je slučaj bez presedana. 9. januara kroz Banja Luku će marširati aveti. Smrt će još jednom biti iznad života. Mržnja iznad ljubavi! Biće to još jedan bal vampira Rs, kojeg se pošteni svijet stidi.
Ako i ovak korak separatističkih snaga Rs prođe nekažnjeno, raspad države Bosne i Hercegovine je više nego izvjestan. Neće ga imati ko zaustaviti. Oružane snage BiH neće. Samo Bog i narod!
Ko nevino prolivenu krv slavi, njemu se radi o glavi!Ostali prilozi:
» DA LI VJEROVATI VUČIĆU?
Mr. Milan Jovičić | 23. March 2017 18:11
» DVIJE FOTELJE POD JEDNIM KROVOM
Samir Beharić | 23. March 2017 15:00
» DIRLIJA IZ LAKTAŠA
Said Šteta | 23. March 2017 00:48
» MTV IGMAN NIJE I NIKADA NEĆE BITI BOŠNJAČKO SIROČE
Sead Zubanović | 22. March 2017 01:10
» BOŠNJACI, POTAJNA SUBVERZIJA MOŽE BITI OPASNIJA OD RATA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. March 2017 13:39
» EVROPSKE VRIJEDNOSTI HDZ INKVIZITORA
Elmedina Muftić | 20. March 2017 01:14
» EVROPSKE VRIJEDNOSTI IZ NEUMSKOG KUPLERAJA???
Mr. Milan Jovičić | 19. March 2017 00:56
» SKLAPANJE BRAKA
Prof. Habib Mandžić | 19. March 2017 00:37
» JE LI NAROD BEZ GLAVE, A DRŽAVA BEZ DOMAĆINA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. March 2017 13:33
» ČETNICI, MAJKU VAM BALIJSKU
Sead Zubanović | 15. March 2017 16:19
» KUKAVIČJA JAJA SE PONOVO POSTAVLJAJU U BOŠNJAČKA GNIJEZDA
Dr. Safet Agović | 15. March 2017 02:27
» BOŠNJACI I VLAST (I DIO)
Džebrail Bajramović | 13. March 2017 17:43
» JEDNA LUKA I DVIJE NUKLEARNE SILE
Dr. Nedim Makarević i Mr. sci. Faruk Borić | 13. March 2017 15:00
» REGISTRAR MEĐUNARODNOG SUDA UBIO PREDMET NA SAMOM POČETKU
Prof. dr. Sakib Softić | 12. March 2017 14:23
» GENOCIDAŠI OPET LIKUJU
Zijad Bećirević | 12. March 2017 14:00
» ČETNIČKO-USTAŠKI ZVJERINJAK U DRŽAVNOM PREDSJEDNIŠTVU
Elmedina Muftić | 11. March 2017 19:28
» ZAŠTO JE MEĐUNARODNI SUD PRAVDE PRIHVATIO PORAZ PRED POČINITELJIMA GENOCIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. March 2017 13:17
» SANU I SPC
Ismet Zukorlić | 08. March 2017 15:18
» ISTINA JE JEDINI LIJEK ZA NAŠU BOLJKU
Zijad Bećirević | 07. March 2017 17:06
Ostali prilozi istog autora:
» GENOCIDAŠI OPET LIKUJU
12. March 2017 14:00
» JAHAČI APOKALIPSE OPET JAŠU
25. February 2017 10:45
» U OKOVIMA MRŽNJE
28. December 2016 10:59
» KUDA IDE AMERIKA?
14. November 2016 21:12
» U LAŽI SU DUGE NOGE
30. September 2016 16:57
» SUSRETI U ZAGREBAČKOJ DŽAMIJI
06. September 2016 14:37
» ILI POPIS ILI OTPIS?!
23. June 2016 14:27
» PROPADANJE BAZNE PRIVREDE BIH
14. March 2016 13:42