Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Unija alumnista Al-Azhara iz Bosne i Hercegovine
NEZIM HALILOVIĆ MUDERRIS U RATU I MIRU U ODBRANU SVOJE DOMOVINE I NARODA
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 06. February 2017. 20:02:34


Unija alumnista Al-Azhara iz Bosne i Hercegovine izdaje saopćenje za medije povodom napada od strane medija iz Republike Srpske i Srbije, iznoseći niz uvreda, laži i potvora, na uvaženog alima, heroja i ratnog komandanta Nezima Halilovića Muderrisa, zbog njegovog reagiranja na obnovu tužbe Bosne i Hercegovine protiv agresora.

Nezim Halilović Muderris, pored toga što je alim, imam, vjerski službenik, jedan je od heroja odbrane svoje zemlje, koji je u momentu kada ga je trebala njegova zemlja, skinuo ahmediju sa glave, uzeo oružje u ruke, i koji je za razliku od drugih heroja poput Izeta Nanića, Midhata Hujdura Hujke, Safeta Zajke i mnogih drugih, uspio preživjeti agresiju, ostaviti pušku kojom je branio svoju zemlju i narod, vratiti ahmediju na glavu, i u miru nastaviti borbu i odbranu svoje časti, odbranu svoje zemlje i naroda, iznoseći istinu i činjenice.

Četvrta muslimanska slavna brigada, koja svakako jeste bila jedna od najelitnijih i najefikasnijih brigada, nije bila nikakva “radikalna” skupina boraca koja je svoje akcije izvodila po teritoriju drugih zemalja, nego skupina, u početku golobradih mladića, bosonogih i praznih ruku, bez oružja, koji su slušali svoj autoritet i komandanta, kada je to najviše trebalo kao i danas, bila je u sastavu legitimne Armije, koja je branila svoje livade, rijeke, šume, planine i doline, u ulozi Davida u borbi protiv Golijata.

Ovim putem poručujemo i medijima, i zemljama koje stoje iza agresije ili planiraju i dvanaestu agresiju na našu domovinu i narod, da je danas mnogo veći broj onih golobradih mladića koji su spremni braniti svoju domovinu. Ovoga puta nisu bosonogi i praznih ruku, bilo sa ahmedijama na glavi ili perom u ruci, bilo kojim sredstvom, legalnim i legitimnim, u miru kakav jeste, stat će iza svoga komandanta i svakog drugog heroja ove zemlje, u odbrani časti svojih sestara, majki, nedužnog naroda, u borbi kakva dolikuje u miru, iznoseći samo činjenice i istinu, ne dozvoljavajući da se nikada više ne ponovi dvanaesta Srebrenica, Žepa, Prijedor, Višegrad, Ahmići ili svaki drugi pedalj krvlju natopljene zemlje.

S naše strane, pred sve boli i žrtve, šehida i poginulih boraca drugih konfesija i narodnosti, djecu odraslu bez roditelja, majke i supruge bez muževa i sinova, više od milion raseljenih širom svijeta koji su ostali željni topraka bosanskih i ognjišta svojih, u rukama kao najjače oružje imamo istinu, kojom se možemo ponositi. Ta istina je u broju porušenih bogomolja, netaknuta Katedrala i Saborna crkva u Sarajevu i sve druge katedrale i crkve širom naše domovine koje svjedoče želji i nastojanju da se širi suživot a ne mržnja i rat.

Ta istina je u broju pobijenih ili protjeranih nedužnih civila, djece, nemoćnih staraca i silovanih žena.

Ta istina smeta onima koji su rušili, ubijali ili protjerivali sve ono što nije njihovo, bez razmišljanja i ugledanja na “tzv. armiju” i našeg heroja i komandanta Nezima Halilovića Muderrisa.

Ta istina danas smeta onima koji su na teritoriju druge zemlje činili zločin protiv čovječnosti, genocid, kulturocid i svaki drugi postojeći ili ne postojeći oblik “cida”, strašniji i od Holokausta ili inkvizicije.

Naravno da razumijemo vaš stid, jer oni milioni protjerane djece, po cijelom svijetu, izrasli su u sportske zvijezde, umjetnike, naučnike, stručnjake na mnogim poljima, koji su u fokusu javnosti cijelog svijeta, te moraju svijetu odgovoriti zašto su u Skandinaviji, širom Europe, ili na nekim drugim kontinentima, a porijeklom su iz jedne male i divne zemlje Bosne i Hercegovine.

I mi bi se stidjeli da nemamo heroja poput komandanta i alima kao što je Nezim Halilović Muderris.

I mi bi se stidjeli da za patrijarha imamo Irineja, koji i danas, (08.01.2017.) u Banja Luci poručuje da je RS “srpsko nacionalno i duhovno biće i nije slučajno nastalo, već je djelo Božije…”, piše u saopćenju koje je potpisao Hasib Hadžić, predsjednik Unije alumnista Al-Azhara iz Bosne i Hercegovine.

VRHOstali prilozi:
» U SARAJEVU PREMINUO PROF. DR. ISMET DIZDAREVIĆ
Bošnjaci.Net | 09. December 2023 03:40
» U SARAJEVU PROMOCIJA ROMANA "MJESEC JE OTKRIO TAJNU"
Bošnjaci.Net | 05. December 2023 17:03
» EU JE PONIZILA CHRISTIANA SCHMIDTA
Bošnjaci.Net | 05. December 2023 14:30
» IZRAELSKI RATNI ZLOČINI NE BI TREBALI OSTATI BEZ ODGOVORA
Anadolu Agency (AA) | 05. December 2023 14:08
» BRAZILSKI PREDSJEDNIK U BERLINU: CIVILI PLAĆAJU CIJENU RATA U GAZI
Anadolu Agency (AA) | 04. December 2023 21:51
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif