Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SAVJETOVANJE O REVIZIJI PRESUDE U VIJE'NICI PRISUSTVUJU IZETBEGOVIĆ, RADONČIĆ, NIKŠIĆ, KOMŠIĆ, REISU-L-ULEMA DR. KAVAZOVIĆ...
Autor: TV1.ba
Objavljeno: 17. February 2017. 15:02:00


U Sarajevu je počeo skup o temi podnošenja zahtjeva revizije presude BIH protiv Srbije i Crne Gore zbog Kršenja konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, kojem prisustvuju politički i vjerski zvaničnici, te predstavnici akademske zajednice u BiH, javlja TV1.

Događaj organizuju Fondacija “Pravda za Bosnu i Hercegovinu“ i Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je upravo stigao na skup.

Kako javlja reporter TV1, u sarajevsku Vijećnicu su, između ostalih, stigli i reis ef. Husein Kavazović, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik RS Ramiz Salkić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović, te predsjednik DF-a Željko Komšić, javlja portal Vijesti.ba.

Izetbegović je već donio odluku, ovo je pokušaj raspodjele odgovornosti

Predsjednik DF Željko Komšić prisustvuje savjetovanju o temi podnošenja zahtjeva revizije presude BIH protiv Srbije i Crne Gore zbog Kršenja konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, koje se održava u sarajevskoj Vijećnici, javlja TV1.

Skup se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Izetbegović je već donio odluku i ovo je pokušaj da se raspodjeli odgovornost. Otvaraju se brojna pitanja, a prije svega politički odgovor na krizu, jer ne treba zaboraviti da će uskoro uslijediti izbori u Srbiji. Dokazi su bili i prije deset godina", rekao je Komšić novinarima prije početka skupa, prenosi Vijesti.ba.

Ispred sarajevske Vijećnice okupili su se predstavnici Antidejton pokreta koji nose transparent sa natpisom "Agresora Srbiju kazniti obavezno!, javlja reporter TV1.


Foto: Dženan Kriještorac (Oslobođenje)Ostali prilozi:
» RUKOVODSTVO NARODA I PRAVDE U BIHAĆU
B.net | 14. October 2019 12:11
Ostali prilozi istog autora: