Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Sport

Još jedan veliki uspjeh atletičara iz Gusinja
SANDŽAČKI MARATONAC HARIS KOLJENOVIĆ NA POLUMARATONU U NEW YORKU OSVOJIO DRUGO MJESTO
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. March 2017. 14:03:00


Atletičar iz Gusinja (Sandžak) Haris Koljenović proteklog vikenda (11.mart) na polumaratonu u New Yorku zabilježio je još jedan veliki uspjeh. Među više od dvije hiljade takmičara osvojio je vosoko drugo mjesto.

Naime, dvadesetčetverogodišnji sandžački maratonac ispod Prokletija i sa Alipašinih izvora, svoje atletske vještine savladao je u predjelima Kršle slavnog gazije Ali-paše, sada osvaja svjetske atletske staze.

Ovog puta Koljenović je trčao polumaraton u New Yorku, u subotu, tik uz obalu Atlantskog okeana, u dužini od 21.230 metara, koji je istrčao za 1 sahat 19 minuta i 23 sekunde. Polumaraton je održan po izuteno hladnom i vjetrovitom vremenu, temperatura se spuštala i do -10, što je učesnicima polumaratona zadavalo velike probleme, posebno zbog disanja, što je bio razlog odustajanja manjeg broja takmičara. Ali i pored vremenskih poteškoća sandžački maratonac Haris Koljenović je na duži dio staze vodio trku da bi u finišu ipak osvojio visoko drugo mjesto. Dakako ovo je veliki sportski uspjeh za mladog atletu iz Gusinja, ali i za sport u Sandžaku, posebno za bošnjačku komunu u New Yorku u kojoj živi 30-tak hiljada Bošnjaka iz Gusinja i Plava.Haris je na kraju polumaratona veliki uspjeh proslavio pred kamerom Sanapress iz New Yorka ponosno podižući zastavu Sandžaka.

Nakon završetka utrke dao je izjavu za Sanapress iz New Yorka, gdje je izrazio želju da učestvuje na poznatom svjetskom maratonu koji se svake godine održava u Chicagu. Kako saznaju Bošnjaci.Net, Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku i Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) učinit će sve da ovom našem mladom atleti omoguće i pospješe učestovanje na svjetskim maratonskim stazama.

Bošnjaci.Net su prošle godine pisali o velikom uspjehu sandžačkog maratonca Harisa Koljenovića kada je u New Yorku na polumaratonu u kategoriji od 20 do 29 godina osvojio prvo mjesto.Naglašavamo da je u dosadašnjim takmičenjima Harisov sponzor bio bošnjački biznismen vlasnik njujorške građevinske firme „A&A“ hadži Ago Koljenović.

Važno je napomenuti, da je Haris nasljednik maratonske tradicije u bratsvu Koljenović, koji je do sada držao njegov bliski rođak Mirsad Koljenović koji je u nekoliko decenija na atletskim stazama trčao na više poznatih svjetskih maratona u New Yorku, Chicagu i gradovima više država u Europi. Ujedno Mirsad mu pruža podršku na stručan i svaki drugi način da nastavi sa trčanjem i da niže uspjehe.

Srdačne čestitke Harisu upućuje tim Bošnjaci.Net!


PROSLAVIO VELIKI USPJEH: Haris sa Mirsadom KoljenovićemOstali prilozi:
» SARAJEVSKE KOŠARKAŠICE OSVOJILE PRVO MJESTO
Eset Muračević | 17. April 2017 14:58
» UBJEDLJIV TRIJUMF BIH NAD GIBRALTAROM
Reprezentacija.ba | 25. March 2017 20:36
» BIH VEČERAS PROTIV GIBRALTARA
Reprezentacija.ba | 25. March 2017 14:11
» SALIH - SALKO ĆURIĆ, LJUDSKA I SPORTSKA LEGENDA!
Mr. Milan Jovičić | 23. March 2017 17:53
» VOGOŠĆANI SE OKITILI PRIZNANJIMA
Eset Muračević | 13. March 2017 18:16
» EDIN VUČELJ OSVOJIO TRI ZLATNE MEDALJE
B.net | 13. February 2017 14:24
Ostali prilozi istog autora: