Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Toronto - Zagreb
TROKIĆ: PREDJEDNICE GRABAR-KITAROVIĆ, KORIGUJETE SE UZ PRETHODNU JAVNU ISPRIKU
Autor: B.net
Objavljeno: 19. March 2017. 15:03:45

TROKIĆ: Predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović, pozivam vas da ozbiljno razmislite o svojim postupcima, da se okrenete saradnji, dobrosusjedskim odnosima, prijateljstvu i solidarnosti među našim državama i narodima


Nakon istupa predsjednice R. Hrvatske u Neumu, sve više građani BiH izražavaju proteste na neistine koje je iznijela o BiH i Bošnjacima. Jedan od istaknutih bh. aktivista u bošnjačkoj dijaspori u Kanadi Esad Trokić uputio je kratko pismo predsjednici Republike Hrvatske, tražeći od nje javnu ispriku. U pismu Trokoć piše:

Gospođo predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović,

Kao državljanin Bosne i Hercegovine najoštrije protestvujem zbog vaših gotovo svakodnevnih napada i uvreda na Bosnu i Hercegovinu.
Ne znam koji su vaši motivi i zašto to radite. Međutim, želim vam reći da to što radite je vrlo primitivno, uvredljivo a povrh svega i neistinito. Možda bi druga riječ originalnije okvalificirala ovaj posljednji termin, ali ću se ipak suzdržati upotrijebiti je.

Ne priliči predsjedniku bilo koje države, a uz to još i ženi, da radi takve stvari. Time samo diskvalificira i sebe i narod kojeg predstavlja. Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer vi predstavljate i tvorevinu za koju se zna pod kakvom je hipotekom iz zadnjeg svjetskog rata.

Nije suvišno vam reći da su svi koji su se na bilo koji način nepošteno ponijeli prema državi Bosni i Hercegovini i njenom narodu, na kraju završili poraženi, popljuvani i poniženi na smetljištu historije. Ovakvo ponašanje definitivno i vas za sada svrstava među takve. Ali, za razliku od svih njih, vi još imate priliku da se korigujete uz prethodnu javnu ispriku.

Zato vas pozivam da ozbiljno razmislite o svojim postupcima, da se okrenete saradnji, dobrosusjedskim odnosima, prijateljstvu i solidarnosti među našim državama i narodima, napisao ja u kratkom pismu Banjalučanin Esad Trokić.

Pogledajte i porčitajte pod linkovima ispod šta o svemu tome misle i kažu i pojedini umni ljudi iz Bosne i Hercegovine.

“OVDJE NEMA HRVATA, MI SMO BOSANSKI KATOLICI!”


FRA IVO MARKOVIĆ: “Herceg-Bosna je velikosrpski projekat"!
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: