Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Nepravda
ABU HAMZA: NE RAZUMIJEM BOŠNJAKE; BORIO SAM SE NA POGREŠNU STRANU, DA SAM KOD SRBA BIO, IMAO BIH PENZIJU I PROGLAŠEN HEROJEM
Autor: N1
Objavljeno: 25. March 2017. 20:03:50


Da li su mu i zašto vlasti BiH odredile kućni pritvor zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića ovog mjeseca u Sarajevo? Zašto je prijetnja nacionalnoj bezbjednosti BiH i čovjek bez državljanstva? Da li je terorista? Ekskluzivno za Tačku na 7 govori Imad al Husin, poznatiji kao Abu Hamza.

"Ja nisam znao da će biti taj samit, nisam znao da će on doći. Imam drugih svakodnevnih problema koje svaki državljanin BiH ima. Onda su me iz policije zvali i rekli mi zbog samita. Onda sam na interentu saznao da ima neki samit, Boga mi nisam znao", kazao je Abu Hamza o kućnom pritvoru zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Govorio je i optužbama za povezanost sa terorizom.

"Hajmo dokazati da sam ja terorista, dajem ovu glavu. Ne bojim se nikoga, nemam se čega bojati, nemam oraha u džepu. Do sada nikada nisam imao problema sa zakonom", poručio je Abu Hamza u emisiji Tačka na 7.

"Šta sam vama uradio? Došao sam dobrovoljno, velikog srca, da ginem za ovu državu. Kao čovjek sam bio na pogrešnoj strani, da sam kod Srba bio, imao bih penziju, a možda bi bio narodni heroj. To ne mogu shvatiti. Ako sam išta kriv, bujrum, sudite mi. Pustite me na miru već jednom", poručio je Abu Hamza.

Uzaverla debata i suprotstavljeni stavovi u Analizi sedmice Elme Kazagić, urednice i producentice FTV i Gvozdena Šarca, urednika RTRS. U Dosijeu Tačke na 7, donosimo priču CIN-a o tome kako se za izbornu kampanju SDP- a koristio Zavod zdravstvenog osiguranja u Zenici?

Tačku na 7 gledajte u nedjelju 26. marta 2017. i 9 sati ujutro i 17 sati poslijepodne.

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE VIDEO SA INTERVIEWOM POD OVIM LINKOM.Ostali prilozi:
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
Ostali prilozi istog autora: