Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Uspješno završena kupovina Hellenholm dvorca u Malmeu
MALME: OD HELLENHOLM DVORCA DO BOŠNJAČKE PALATE U ŠVEDSKOJ – ISPLAĆENO SVIH 850.000 EURA
Procitaj komentar

Autor: SandžakPress.net
Objavljeno: 07. April 2017. 20:04:02


Bošnjačka nacionalna fondacija u Švedskoj još u maju 2015. godine potpisala je ugovor o kupovini Hellenholm dvorca u Malmeu, za potrebe Bošnjaka u toj državi.

U junu 2016. održan je donatorski iftar na kome je dogovorena donacija od 123.000€ za kupovinu ovog veleljepnog zdanja za prosvjetne i kulturne potrebe Bošnjaka skandinavije pod imenom Bosniak palace (Bošnjačka palata), gdje su se pored Haka Duljevića, predsjednika BNF-a, te Nermina Širbića, predsjednika BNF-a u Švedskoj, prisutnima obratio i muftija Muamer Zukorlić, a koji je dao nemjerljiv doprinos i podsticaj za prikupljanje sredstava.

Danas, 7. aprila 2017. godine, glavni nosioci prikupljanja novca i realizacije kupovine, Elvir Bajraktarević i Nermin Širbić obavijestili su javnost da je uspješno okončana kupovina, te da je isplaćen kompletan iznos od 850.000 eura.

Tom prilikom Bajraktarević je izjavio:
„Želim da obavijestim sve muslimane da je uzvišeni Allah evo upravo sad počastio mene, Elvira Bajraktarevića, i mog brata, Nermina Sirbića, da smo upravo završili kupovinu objekta Bošnjacke palate u Malmeu.Dakle, radi se o objektu koji je pazaren skoro prije dvije godine. Vrijednos objekta je 850 000 eura.
Ovom prilikom želim da iskažem svoje lično zadovoljstvo da me uzvišeni Allah počastio da budem jedan od nosioca ovog hairli projekta. Doista je bila velika obaveza, ali i počast, ispred svih muslimana Švedske biti odgovoran za jedan ovako krupan projekat.
Ovom prilikom želim da se zahvalim mojim roditeljima, svojoj ženi i djeci koji su mi dano-noćno pružali podršku da ustrajem na ovom putu.
Nakon toga želim iskazat veliku zahvalnost svim onima koji su na bilo koji način doprijnijeli realizaciji ovog vakufskog dobra.
Želim reći iskreno hvala i zamolit Allaha da podari svako dobro dunjaluka i ahireta braći i sestrama muslimanima iz Sandzaka,Bosne, Njemacke, Austrije, Švajcarske, Holandije, Luksemburga, Francuske, Danske, Švedske, Norveške,Italije, Amerike,Hrvatske i mnogih drugih koje sam možda nenamjerno zaboravio reći.
Mnogi muslimani i muslimanke su iz spomenutih zemalja uvakufili svoji imetak u ovaj projekat.
Molim Allaha da od sviju vas primi vas imetak i da ga nađete in sa Allah na Sudnjem danu.“ – kazao je Bajraktarević te pozvao sve Bošnjake da zijarete svoj objekat u Švedskoj u Malmeu.

O muslimani hodite uzdignute glave, zvanično,od danas ste prvi vakifi u dalekoj Švedskoj.

VRHOstali prilozi:
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif