Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U utorak, 2.maja, Udruženje „Pravda“ promoviše novu knjigu
"BOSANSKI DAN „D“ ILI SUČAJ DOBROVOLJAČKA" AUTOR AVDO HUSEINOVIĆ
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 30. April 2017. 13:04:40

HUSEINOVIĆ: Ova knjiga je rezultat mog višedecenijskog i sistematskog naučno-istraživačkog rada i predstavlja djelo epohalnog značaja, nezaobilaznu naučnu referencu i politički argument najveće važnosti za budućnost Bosne i Hercegovine i svih njenih građana


U utorak, 2.maja ove godine Udruženje „Pravda“ na neobičan način će, promovisati novu knjigu Avde Huseinovića: BOSANSKI DAN „D“ ILI „SLUČAJ DOBROVOLJAČKA“. Bit će to performans na otvorenom prostoru ispred Spomen obilježja „Drugi maj 1992“, u parku kod mosta ispred sarajevskog centra Skenderija.

Knjiga predstavlja jedan od najznačajniji naučno fundiranih dokumenata o ovoj temi vezanoj za savremenu historiju naše zemlje Bosne i Hercegovine.

-Jedinstvena je to knjiga, koncentrisana na istraživanje slučaja Dobrovoljačka, utemeljena na rigoroznoj primjeni naučno-istraživačke metodologije i realizirana uz beskompromisno poštovanje zahtjeva faktografske dokumentacije svake sekvence slučaja Dobrovoljačka, - kaže Avdo Huseinović. Ona je rezultat mog višedecenijskog i sistematskog naučno-istraživačkog rada i predstavlja djelo epohalnog značaja, nezaobilaznu naučnu referencu i politički argument najveće važnosti za budućnost Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, istakao je autor.
Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora:
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50