Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

Istina je najveći neprijatelj laži
PRODANA PAMET N1 TELEVIZIJE U SLUŽBI ANTIPATRIOTIZMA, ANTIBOSNE, ANTIBOŠNJAŠTVA I ISLAMOFOBIJE
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 02. July 2017. 16:07:40


Elmedina MUFTIĆ: Ne čudi nas ova medijska hajka koja je pokrenuta, jer smo ubijeđeni da je istina najveći neprijatelj laži, da je renesansa nacionalnog bića Bošnjaka trn u oku svih onih koji vijekovima nastoje da nas nestane sa ovih prostora pa nas tako uništavaju u jedanaest genocida. Borba koju vodimo otvoreno, jasno, nazivajući stvari pravim imenom smeta dušmanima ove države i ovog naroda, pa smo zbog toga stalna meta dušmana, ali smo počeli da smetamo i onima koje smo smatrali prijateljima, za čije interese se borimo bez straha i kalkulacija.
Organizovani napadi kojima su ovih dana nemilosrdno izloženi web magazin Bošnjaci.Net i urednik pomenutog elektronskog medija, a dolaze od N1 televizije, novinarskih udruženja iz regiona, koja se predstavljaju kao zaštitnici ljudskih prava i sloboda, te medijske slobode, razumom obdarenom čovjeku ne ostavljaju puno prostora, nego da se pokuša odbraniti istinom, od ovih organiziranih lažnih i dobro osmišljenih napada. Samo je bitno da se udari na bošnjačko nacionalno biće!

Neuspjeli pokušaj devalviranja, skrnavljenja i blaćenja najvećeg zajedničkog iftara na Balkanu, koji se u mjesecu ramazanu održao u Konjević Polju, te iskorištavanje i zloupotreba maloljetne osobe u propagandne svrhe, odnosno u antibošnjačku i islamofobičnu kampanju koju od samog početka svog djelovanja odnosno emitovanja provodi N1TV, natjerao je urednika pomenute TV kuće da pažnju sa stvarnih događaja i odgovornosti pred javnošću za lažna izvještavanja sa predumišljajem, okrene u drugom smjeru odnosno da sebe predstave žrtvama neke izmišljene i ničim dokazane hajke. Odnosno da lažima kojima odavno truju javnost Bosne i Hercegovine i regiona, spase sebe od odgovornosti, te su u stilu velikih majstora laži i obmana, u stilu iluzionista ničim izazvani podnijeli krivičnu prijavu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova FbiH, kako su naglasili, protiv web magazina Bošnjaci.Net i NN urednika istog, te Facebook stranice Bošnjaci, za „ugrožavanje života novinara pomenute TV kuće“. Što je naravno gnusna laž rođena u glavi bolesnih i prodanih umova, koji su sebi umislili da to što su rođeni u Srebrenici daje im za slobodu da mogu raditi šta žele, da mogu optuživati bez dokaza, da mogu vrijeđati osjećaje vjernika, da mogu proglašavati naciju nehumanom, da mogu davati prostor onima koji veličaju zločince i genocid, koji negiraju genocid, da mogu i da vode takvu uređivačku politiku koja je u službi velikosrpke politike, koja ima za cilj izjednačavanje agresora i žrtve, mijenjanje karaktera rata u BiH, od čiste agresije u građanski rat, negiranje genocida, ponižavanje žrtava i još mnogo toga čemu svakodnevno svjedočimo gledajući program N1TV. Za razliku od N1TV, njihove prodane pameti i služenju antipatriotizmu, antibošnjaštvu i islamofobiji, web magazin Bošnjaci.Net časno služi istini, njegujući kulturu pamćenja na genocid u kontinuitetu, na agresiju, na afirmaciju žrtve, boreći se svaki dan sa napadima onih koji žele da Bošnjaci ponovo zaborave, da nam se ponovo oduzme identitet (bošnjački) i jezik (bosanski) i rasparča ili nestane država (Bosna i Hercegovina)! Da nas Bošnjake pretvore u obezglavljenu skupinu o kojoj odlučuju drugi, kao što nam se dešavalo zadnjih stotinu godina. S toga ne čudi nas ova medijska hajka koja je pokrenuta, jer smo ubijeđeni da je istina najveći neprijatelj laži, da je renesansa nacionalnog bića Bošnjaka trn u oku svih onih koji vijekovima nastoje da nas nestane sa ovih prostora pa nas tako uništavaju u jedanaest genocida. Borba koju vodimo otvoreno, jasno, nazivajući stvari pravim imenom smeta dušmanima ove države i ovog naroda, pa smo zbog toga stalna meta dušmana, ali smo počeli da smetamo i onima koje smo smatrali prijateljima, za čije interese se borimo bez straha i kalkulacija.


To što je N1 dio CNN televizije dovoljno je da se uključe svi alarmi kod onih koji imaju osjećaj za istinu i pravdu, posebno Bošnjaka kojima je namijenjen program, da bi nam se isprao mozak, uspavala svijet, ubrzao zaborav, stavio embargo na kulturu sjećanja i time nas se ponovo bacilo u ralje dželatima.


Žalosno je to da neki nedovršeni likovi, Vučićeve podrepice iz Srebrenice, sebi daju za pravo da zloupotrebljavaju imena udruženja žrtava genocida i daju podršku apsolutonoj laži (o kome ćemo također pisati), u ovom slučaju pokretanje krivične prijave protiv web magazina Bošnjaci.Net, i zamislite NN urednika, za nešto što ne postoji, sa čim se Bošnjaci.Net nisu nikada bavili niti bave, što se nije desilo i o čemu pomenuti podnosioci prijave nemaju nikakve dokaze, osim umišljenosti i potrebe da pažnju sa vlastite odgovornosti za neporsefionalno izvještavanje skrenu na druge, odnosno da sebe - od krivca naprave žrtvu.

Web magazin Bošnjaci.Net isključivo pišu istinu, ne pokreću hajku niti prijetnje na urednika i novinare N1TV, niti su vodili bilo kakav oblik kampanje protiv njih, niti je ta ekipa medijskih plaćenika i šalabajzera nešto bitna pomenutom portalu i uredniku. Ako je za N1 i Zukićevu svijest nije poznat „NN urednik“, na web stranici Bošnjaci.Net jasno piše ime glavnog i odgovornog urednika, kao i uređivačkog kolegija, što je još jedan u nizu dokaza neutemeljenosti i neozbiljnosti prijave koja je podnesena, te o neprofesionalnosti i površnosti onih koji sebe nazivaju „ozbiljnim novinarima“, odnosno to nam daje pravu sliku njihove objektivnosti i nastojanja da se udube u materiju, da istraže informaciju koju plasiraju javnosti.

Ako su ovako spremni obmanuti FMUP i institucije države Bosne i Hercegovine, kako onda tek beskurpulozno obmanjuju javnost. Koliko je samo plasirano neistina u javnost od kojih štetu najviše imaju Bošnjaci kao narod i BiH kao država. To što je N1 dio CNN televizije dovoljno je da se uključe svi alarmi kod onih koji imaju osjećaj za istinu i pravdu, posebno Bošnjaka kojima je namijenjen program, da bi nam se isprao mozak, uspavala svijet, ubrzao zaborav, stavio embargo na kulturu sjećanja i time nas se ponovo bacilo u ralje dželatima.

Naša poruka N1TV i svima koji misle da će nas zastrašiti, usporiti ili obeshrabriti je slijedeća, tim Bošnjaci.Net na čelu sa našim gl. urednikom se samo Allaha s.v. boji, mi pred ljudima stojimo uspravni, jer se samo pred Stvoriteljom u namazu poginjemo, naše oružje je istina i znamo da nam je pobjeda zagarantovana. Nas niko ne plaća niti je naša pamet, naš patriotizam na prodaju, s toga nemamo cijenu ali nam je vrijednost nepocjenjiva! Vaše oružje je laž i možda vam se čini da je efikasno, ali je kratkog dometa a još kraćeg vijeka, posebno kad se branite njime, huškajući lažima vaše pomagače! Dakako, naš pomagač je Gospodar i divan je On pomagač! S toga ne bojimo se vas biti vaših laži, niti vas vidimo!

I na kraju, vama vaša laž i prodana duša -, nama naša istina i ljubav za državu, vjeru, naciju i istinu.Ostali prilozi:
» NOVA MUSLIMANSKA GODINA SA STARIM MUSLIMANSKIM PITANJIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. September 2017 03:54
» SJEĆAJMO SE NAŠEG GENIJA FIŠERA
Mr. Milan Jovičić | 22. September 2017 03:05
» HIDŽRA
Elmedina Muftić | 20. September 2017 21:07
» GENI ZMAJA OD BOSNE U BORCU EDINA VUČELJA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 20. September 2017 19:30
» PRIBOJ - OGLEDALO BEZ ODRAZA
Larisa Karaosmanović | 18. September 2017 21:12
» POMJERENI RAZUM RIZVA BABAČIĆA
Šemso Agović | 17. September 2017 02:54
» PRAZNINA U LJUDSKOM DUHU
Avdo Metjahić | 16. September 2017 23:46
» OBMANAMA JAVNOSTI; NISTE NA BOŽIJEM PUTU!
Mr. Milan Jovičić | 16. September 2017 14:17
» BOŠNJAČKO „NE“ DRUŠTVENO-POLITIČKIM IRACIONALIZMIMA
Džebrail Bajramović | 15. September 2017 15:26
» VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI NA SARAJEVSKOM CRVENOM TEPIHU
Zijad Bećirević | 14. September 2017 17:04
» ŽRTVOVANJE SINA ZA DRŽAVU
Haris Hojkurić | 13. September 2017 19:46
» KAKO SU BIJELJINSKI BOŠNJACI UBIJENI PRIRODNOM SMRĆU
Avdo Huseinović | 12. September 2017 22:21
» 186 GODINA OD PROGLAŠENJA AUTONOMIJE BOSNE
Emir Ramić | 12. September 2017 16:27
» BOSNA I HERCEGOVINA POD KONSTANTNIM POLITIČKIM NASILJEM SUSJEDA
Nedžad Ahatović | 10. September 2017 22:27
» VRATITI ALI PAŠU
Ibrahim Husejnović | 10. September 2017 16:00
» BAKLJA NACIONALIZMA OD VIROVITICE DO DANAS
Haris Hojkurić | 09. September 2017 13:44
» ISTINOM UZ BOŽIJU POMOĆ
Mr. Milan Jovičić | 05. September 2017 16:57
Ostali prilozi istog autora:
» HIDŽRA
20. September 2017 21:07
» PARADA LICEMJERA I MITOMANA
12. May 2017 02:38