Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Istina je najveći neprijatelj laži
PRODANA PAMET N1 TELEVIZIJE U SLUŽBI ANTIPATRIOTIZMA, ANTIBOSNE, ANTIBOŠNJAŠTVA I ISLAMOFOBIJE
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 02. July 2017. 16:07:40


Elmedina MUFTIĆ: Ne čudi nas ova medijska hajka koja je pokrenuta, jer smo ubijeđeni da je istina najveći neprijatelj laži, da je renesansa nacionalnog bića Bošnjaka trn u oku svih onih koji vijekovima nastoje da nas nestane sa ovih prostora pa nas tako uništavaju u jedanaest genocida. Borba koju vodimo otvoreno, jasno, nazivajući stvari pravim imenom smeta dušmanima ove države i ovog naroda, pa smo zbog toga stalna meta dušmana, ali smo počeli da smetamo i onima koje smo smatrali prijateljima, za čije interese se borimo bez straha i kalkulacija.
Organizovani napadi kojima su ovih dana nemilosrdno izloženi web magazin Bošnjaci.Net i urednik pomenutog elektronskog medija, a dolaze od N1 televizije, novinarskih udruženja iz regiona, koja se predstavljaju kao zaštitnici ljudskih prava i sloboda, te medijske slobode, razumom obdarenom čovjeku ne ostavljaju puno prostora, nego da se pokuša odbraniti istinom, od ovih organiziranih lažnih i dobro osmišljenih napada. Samo je bitno da se udari na bošnjačko nacionalno biće!

Neuspjeli pokušaj devalviranja, skrnavljenja i blaćenja najvećeg zajedničkog iftara na Balkanu, koji se u mjesecu ramazanu održao u Konjević Polju, te iskorištavanje i zloupotreba maloljetne osobe u propagandne svrhe, odnosno u antibošnjačku i islamofobičnu kampanju koju od samog početka svog djelovanja odnosno emitovanja provodi N1TV, natjerao je urednika pomenute TV kuće da pažnju sa stvarnih događaja i odgovornosti pred javnošću za lažna izvještavanja sa predumišljajem, okrene u drugom smjeru odnosno da sebe predstave žrtvama neke izmišljene i ničim dokazane hajke. Odnosno da lažima kojima odavno truju javnost Bosne i Hercegovine i regiona, spase sebe od odgovornosti, te su u stilu velikih majstora laži i obmana, u stilu iluzionista ničim izazvani podnijeli krivičnu prijavu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova FbiH, kako su naglasili, protiv web magazina Bošnjaci.Net i NN urednika istog, te Facebook stranice Bošnjaci, za „ugrožavanje života novinara pomenute TV kuće“. Što je naravno gnusna laž rođena u glavi bolesnih i prodanih umova, koji su sebi umislili da to što su rođeni u Srebrenici daje im za slobodu da mogu raditi šta žele, da mogu optuživati bez dokaza, da mogu vrijeđati osjećaje vjernika, da mogu proglašavati naciju nehumanom, da mogu davati prostor onima koji veličaju zločince i genocid, koji negiraju genocid, da mogu i da vode takvu uređivačku politiku koja je u službi velikosrpke politike, koja ima za cilj izjednačavanje agresora i žrtve, mijenjanje karaktera rata u BiH, od čiste agresije u građanski rat, negiranje genocida, ponižavanje žrtava i još mnogo toga čemu svakodnevno svjedočimo gledajući program N1TV. Za razliku od N1TV, njihove prodane pameti i služenju antipatriotizmu, antibošnjaštvu i islamofobiji, web magazin Bošnjaci.Net časno služi istini, njegujući kulturu pamćenja na genocid u kontinuitetu, na agresiju, na afirmaciju žrtve, boreći se svaki dan sa napadima onih koji žele da Bošnjaci ponovo zaborave, da nam se ponovo oduzme identitet (bošnjački) i jezik (bosanski) i rasparča ili nestane država (Bosna i Hercegovina)! Da nas Bošnjake pretvore u obezglavljenu skupinu o kojoj odlučuju drugi, kao što nam se dešavalo zadnjih stotinu godina. S toga ne čudi nas ova medijska hajka koja je pokrenuta, jer smo ubijeđeni da je istina najveći neprijatelj laži, da je renesansa nacionalnog bića Bošnjaka trn u oku svih onih koji vijekovima nastoje da nas nestane sa ovih prostora pa nas tako uništavaju u jedanaest genocida. Borba koju vodimo otvoreno, jasno, nazivajući stvari pravim imenom smeta dušmanima ove države i ovog naroda, pa smo zbog toga stalna meta dušmana, ali smo počeli da smetamo i onima koje smo smatrali prijateljima, za čije interese se borimo bez straha i kalkulacija.


To što je N1 dio CNN televizije dovoljno je da se uključe svi alarmi kod onih koji imaju osjećaj za istinu i pravdu, posebno Bošnjaka kojima je namijenjen program, da bi nam se isprao mozak, uspavala svijet, ubrzao zaborav, stavio embargo na kulturu sjećanja i time nas se ponovo bacilo u ralje dželatima.


Žalosno je to da neki nedovršeni likovi, Vučićeve podrepice iz Srebrenice, sebi daju za pravo da zloupotrebljavaju imena udruženja žrtava genocida i daju podršku apsolutonoj laži (o kome ćemo također pisati), u ovom slučaju pokretanje krivične prijave protiv web magazina Bošnjaci.Net, i zamislite NN urednika, za nešto što ne postoji, sa čim se Bošnjaci.Net nisu nikada bavili niti bave, što se nije desilo i o čemu pomenuti podnosioci prijave nemaju nikakve dokaze, osim umišljenosti i potrebe da pažnju sa vlastite odgovornosti za neporsefionalno izvještavanje skrenu na druge, odnosno da sebe - od krivca naprave žrtvu.

Web magazin Bošnjaci.Net isključivo pišu istinu, ne pokreću hajku niti prijetnje na urednika i novinare N1TV, niti su vodili bilo kakav oblik kampanje protiv njih, niti je ta ekipa medijskih plaćenika i šalabajzera nešto bitna pomenutom portalu i uredniku. Ako je za N1 i Zukićevu svijest nije poznat „NN urednik“, na web stranici Bošnjaci.Net jasno piše ime glavnog i odgovornog urednika, kao i uređivačkog kolegija, što je još jedan u nizu dokaza neutemeljenosti i neozbiljnosti prijave koja je podnesena, te o neprofesionalnosti i površnosti onih koji sebe nazivaju „ozbiljnim novinarima“, odnosno to nam daje pravu sliku njihove objektivnosti i nastojanja da se udube u materiju, da istraže informaciju koju plasiraju javnosti.

Ako su ovako spremni obmanuti FMUP i institucije države Bosne i Hercegovine, kako onda tek beskurpulozno obmanjuju javnost. Koliko je samo plasirano neistina u javnost od kojih štetu najviše imaju Bošnjaci kao narod i BiH kao država. To što je N1 dio CNN televizije dovoljno je da se uključe svi alarmi kod onih koji imaju osjećaj za istinu i pravdu, posebno Bošnjaka kojima je namijenjen program, da bi nam se isprao mozak, uspavala svijet, ubrzao zaborav, stavio embargo na kulturu sjećanja i time nas se ponovo bacilo u ralje dželatima.

Naša poruka N1TV i svima koji misle da će nas zastrašiti, usporiti ili obeshrabriti je slijedeća, tim Bošnjaci.Net na čelu sa našim gl. urednikom se samo Allaha s.v. boji, mi pred ljudima stojimo uspravni, jer se samo pred Stvoriteljom u namazu poginjemo, naše oružje je istina i znamo da nam je pobjeda zagarantovana. Nas niko ne plaća niti je naša pamet, naš patriotizam na prodaju, s toga nemamo cijenu ali nam je vrijednost nepocjenjiva! Vaše oružje je laž i možda vam se čini da je efikasno, ali je kratkog dometa a još kraćeg vijeka, posebno kad se branite njime, huškajući lažima vaše pomagače! Dakako, naš pomagač je Gospodar i divan je On pomagač! S toga ne bojimo se vas biti vaših laži, niti vas vidimo!

I na kraju, vama vaša laž i prodana duša -, nama naša istina i ljubav za državu, vjeru, naciju i istinu.Ostali prilozi:
» I SLAVOJ ŽIŽEK VOLI PIVU - MOLIM SARAJLIJE, POČASTITE GA!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. October 2018 21:19
» PODRŠKA HRVATSKOG VRHA ČOVIĆEVOM EKSTREMIZMU
Zijad Bećirević | 15. October 2018 20:04
» SDP-U SMETA JEDINO SDA
Ajša Čišija | 15. October 2018 19:07
» LJILJANI, SA ŽELJKOM KOMŠIĆEM, ČUVARI SU, BOSNE I HERCEGOVINE
Mr. Milan Jovičić | 15. October 2018 18:33
» IL’ MORALNA OBNOVA IL’ NAS NEĆE BITI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. October 2018 12:49
» HE IS MY PRESIDENT
Ivana Robović | 12. October 2018 13:24
» ŠTA HOĆE HRVATSKA POLITIKA U BOSNI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. October 2018 20:20
» OVO JE NAŠA DRŽAVA I NAŠA ZEMLJA
Aziz Hurem | 10. October 2018 21:14
» JE LI GLOBALIZACIJA ISLAMOFOBIJE POSLJEDICA MUSLIMANSKE NEMOĆI?
Mr. Ekrem Tucaković | 10. October 2018 13:33
» MLADI, MI I BOSNA
Elmedina Muftić | 09. October 2018 15:34
» UKRADENA SLOBODA
Mr. sci. Nurija Omerbašić | 05. October 2018 18:16
» POLITIKA KAO SUDBINA: NA IZBORIMA POTVRDIMO DA SMO KIČMA BOSANSKE DRŽAVE I BOSANSKOG DRUŠTVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. October 2018 14:50
» TRIO ŠTETOČINA
Muhamed Mahmutović | 03. October 2018 17:19
» GLAS ZA MIRSADA HADŽIKADIĆA JE GLAS ZA NOVU BOSNU I HERCEGOVINU
Ibrahim Osmanbašić | 02. October 2018 17:12
» POTPISNICI AMANDMANA NE ZNAJU ŠTA SU USVOJILI
Mr. sci. Nurija Omerbašić | 02. October 2018 13:36
» IMA ONA LATINSKA, A I DRUGIH IZREKA IMA I MOŽE BITI
Ajša Čišija | 01. October 2018 19:15
» "SMUTNJA": "ZATIRANJE ISTINE NEISTINOM"
Hakija Đozić | 01. October 2018 15:37
Ostali prilozi istog autora:
» MLADI, MI I BOSNA
09. October 2018 15:34
» POLITIČKA MAFIJA
06. September 2018 17:01
» NE HALALIM TI, BOŠNJAČE!!!
01. July 2018 15:35
» DUŠMANI BOSNE I BOŠNJAKA
21. June 2018 21:01