Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Komentari

Antibošnjačka i antislamska kampanja novinara i medija u Crnoj Gori
KRVAVA RATNOHUŠKAČKA PERA
Autor: Almir Muratović
Objavljeno: 29. July 2017. 13:07:38

Neki od medija u Crnoj Gori čiji novinari krvavim perima šire mržnju protiv Bošnjaka


Mračni “srednji vijek” crnogorskog novinarstva - zločinački period devedesetih godina prošlog vijeka, kada su pojedini novinari, ruku pod ruku, sa zločincima sa puškom i nožem, učestvovali u osvajačke pohode na Dubrovnik, Vukovar…, kao i genocidne pohode nad Bošnjacima u gradovima BiH: Sarajevo, Foču, Trebinje, Goražde,Višegrad, Nevesinje, Mostar, Zvornik, Prijedor, Srebrenicu… Ali uvijek su bili spremni da krvavim perom potaknu i podrže hapšenje i deporotaciju bosanskih prognaninka / izbjeglica sa Crnogorskog primorija. Zatim, ratnim zločinima nad bošnjačkim civilima u Bukovici, Sjeverinu, kao i u drugim ratnim zločinima nad Bošnjacima u Sandžaku, Crnoj Gori, Srbiji…, ostavio je svoje “pse rata” sakrivene i pritajene u raznim crnogorskim novinskim redakcijama, sve do današnjih dana, koji se aktiviraju po potrebi svojih gazda, zločinačkih antibošnjačkih klanova.

Ohrabreni činjenicom da ih nikada niko nije ni pitao ni pozvao na odgovoprnost zbog podstrekivanja zločina, ti isti nazovi novinari, u posljednjih nekoliko godina, ponovo podižu glavu i svoja krvava pera. Čast brojnim časnim novinarima i novinskim kućama, koje su se sačuvale tih i takvih novinara, ovdje moramo pomenuti novu savremenu verziju ratnohuškačkog novinarstva, prilagođenu savremenim uslovima, sada umjesto rata za mir, traganja za nekakvim neprijateljima države, koji se “pronalaze” upravo na strani, koga drugog, do političkih predstavnika naroda nad kojim je pod perom tih i takvih novinara počinjen zločin genocida.

Sakrivenih pod raznim incijalima je jako puno. Jedan među njima, koji već duže vrijeme podiže glavu iz svoje preživjele ratnohuškačke jazbine, novinar je državnih novina, lista Pobjede (u vremenu rata najpoznatiji četnički bilten), izvjesni Radomir Tomić (R.Tomić, R.T.). Pomenuti novinar Pobjede, već poznat kao islamofob specijalizovao se za smutnju, klevetu i izmišljeno konstruisanje i podmetanje Bošnjacima i to nakon genocida koji se u kontinuitetu čuni nad njima, da su navodno opasnost za Crnu Goru. Spinovanje i otvorenu mržnju plasira preko pomenutog lista, a ne krije da mu smeta bošnjačka zastava... najzad i sve što je bošnjačko. Smeta mu sve ono što je preživjelo ispod njegovog genocidnog pera kao i njegovih ratnohuškačkih kolega. Piskaralo iz redova sramne historije crnogorskog novinarstva, R. Tomić nikako da se okani ćorava posla, da shvati da je ratni zločin nad Dubrovnikom i genocid nad Bošnjacima, učinjen dijelom i njegovom zaslugom, i umjesto da pred Bogom traži spas za svoju uprljanu dušu, on nastavlja sa izmišljanjima, potvorama i podvalama, čineći nove zločine, predajući se đavolu do kraja.

Bošnjaci su se dokazali da su iskreni prijatelji svakome ko želi prijateljstvo, da državu poštuju i da rade na njenoj stabilnosti. Onima koji od mirnih i lojalnih građana pokušavaju raznim prevarama i podvalama napraviti neprijatelje države, to neće proći, kao što neće proći ni namjera da se među Bošnjacima ubaci razdor i svađa.

Nadam se da će državni organi CG uvidjeti odakle dolazi opasnost, da laži i potvore ne mogu postati istina, i da neće dozvoliti novinarima poput R.Tomića i njegovim mentorima da budu izvor zla među ljudima i nepovjerenja u državne institucije.

Neki od niza priloga koji su objavljeni u štampanim i elektronskim medijima u grđanaskoj i europskoj Crnoj Gori koji predvode antibošnjačku i antislamsku kampanju:


Ostali prilozi:
» KRVAVA RATNOHUŠKAČKA PERA
Almir Muratović | 29. July 2017 13:33
» NAŽALOST, RADNI RUČAK JE ZAGORIO!
Mr. Milan Jovičić | 27. July 2017 20:58
» JEDNO VELIKO BOSANSKO HVALA ROBERTU GELBARDU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. July 2017 11:54
» PONOSNI SMO NA WEB MAGAZIN BOŠNJACI.NET I RAD UREDNIKA
Abdullah ef. Hodžić | 15. July 2017 16:23
» ALEKSANDRE, PRIČAJ SINU ISTINU O GENOCIDU
Ismet Zukorlić | 12. July 2017 21:58
» PODSJETNIK NA SREBRENIČKI GENOCID DO SUDNJEGA DANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. July 2017 20:33
» BOSNA MI GOVORI DA NE SMIJEM ZABORAVITI
Faris Kadušić | 09. July 2017 13:06
» MLADI KOJI SU ŽIVJELI "TUĐI" ŽIVOT
Senada Đešević, prof. | 25. June 2017 00:52
» NE IDITE PROTIV VOLJE NARODA!
Ćerim Bajrami | 23. June 2017 01:24
Ostali prilozi istog autora:
» UBICE BOŠNJAČKOG RAZUMA
23. October 2013 01:49