Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SVE ČESTITKE VIJEĆU MINISTARA NA ČELU SA DENISOM ZVIZDIĆEM
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 03. August 2017. 03:08:03

Mr. Milan JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija: Zato, tvoje Vijeće ministara, kao izuzetna državna institucija, dokazana i jedinstvena u svome radu i doprinosu evro-atlanskim integracijama, moža da nam služi za primjer, a bahati i nepouzdani uljezi, džabahljebaroši, ulizice i stranački „podobni“ poltroni, koji nezasluženo sjede u svim parlamentarnim klupama, kao i drugim institucijama vlasti, iako, će izdržati do 2018. godine, dok ih sami građani ne ocjene za njihov nerad, podle namjere i otpreme na smetljište zaborava.


Premijeru države Bosne i Hercegovine, poštovani Denise Zvizdiću, samo naprijed uzdignutog čela i tvojih poštenih radnji, iz roditeljskog gnijezda, uzorite i čestite familije, gatačkog okruženja.
Da mi je to neko i pričao, možda bih se i zamislio da povjerujem, ali moja neposredna saznanja i boravak u toj sredini, mojih dragih, umnih i poštenih Gačana, kao stručnjaka i tehničkog rukovodioca izgradnje velike Termoelektrane, u trajanju od osam godina, upriličio mi je sva saznanja toga kraja i njegovih nadarenih inteligentnih, rođenjem, ljudskih potencijala.
Svakako sam upoznao i brojnu familiju Zvizdića, dakle i babu i dedu i ine, mlađane školovane i pametne kadrove, među kojima je svakako bio i naš vrli Denis Zvizdić, naš ponos i uzor gatačkih izvornih nadarenih ljudskih umnih potencijala.

Neka mi čitaoci ne zamjere, jer imam ljudsku potrebu, kao stari i dokazani visoki intelektualac, magistar elektrotehnike, graditelj šest velikih industrijskih kapaciteta u bivšoj nam domovini, zvanoj Jugoslavija, poliglota i uspješni društveno politički aktivista, od parlamentarca Skupšrtine RBiH i Savezne Skupštine u Beogradu, do vijećnika i Predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara, sa mojim iskustvenim godinama i sijedom kosom na glavi, još uvijek umno i trezveno ukažem i iznesem sospstveno viđenje stvari, u ovoj nam nakaradnoj i surovoj realnosti.

Pojavom, nekih opančara i guslara, orguljaša i „čistokrvnih“ nacionalista, brojnih kvazi patriota i dokazanih rušitelja našeg sistema i jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine, primoran sam ustati i u individualnu odbranu, ovakvih kadrova, kao što je to naš Denis Zvizdić.
Kao, stručni i dokazani tehnički kadar, doktor tehničkih nauka, arhitekta i univerzitetski profesor, kao patriota i dobar znalac prilika, iskazao je i nesebičnu hrabrost, staviti se vlastima na raspolaganje, kao čelnik Vijeća ministara. Svojim predanim, poštenim radom i odnosom u svim domenima djelatnosti, kao i dobrim rukovođenjem svoga izabranog tima saradnika, mi građani ove nam države, ponajbolje smo osjetili, njhovu uspješnu djelatnost i doprinose na putu za Evropu. Sasvim nam je jasno, da se na ovome trnovitom putu, još uvijek našlo podosta i „balvana“, vjerujući kao recidiva nacionalističkih ideologa Slobe i Franje, sa njihovim brojnim sljedbenicima, koji niti jednoga trenutka ne odustaju, od podmećanja klipova i raznoga smeća, u ovome slučaju i premijeru Denisu Zvizdiću i njegovim istomišljenicima.

Zvizdić: SNSD i SBB su imali cilj da sruše Izvještaj i da koče napredak BiH ka evropskim integracijama


"Činjenici da je na razini države BiH taj dan, a vidjet ćemo da li će tako ostati u budućnosti, uspostavljena jedna neprincipijelna koalicija između SNSD-a i SBB-a koja je imala cilj da sruši Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH i da uopšte uruši napredak države BiH na putu evropskih integracija. Jer ta koalicija je djelovala vrlo funkcionalno i vrlo koordinirano kada je u pitanju rušenje Izvještaja o radu Vijeća ministara s jedne, ali i pokušaja zaštite Nikole Špirića kao šefa komisije s druge strane" ustvrdio je Zvizdić!

Premijeru, Denise Zvizdiću, vjeruj nam, da ti svi ovi i nisu dorasli, niti u jednome pogledu, ne osvrći se na njih, uzdigni još više glavu i vedra čela, nastavi koračati ka Evropi, sa svima nama koji isto tako, kao i ti govorimo izvrsno svoj rođeni BOSANSKI JEZIK, pored poznavanja i brojnih drugih svjetskih jezika?

Zato, tvoje Vijeće ministara, kao izuzetna državna institucija, dokazana i jedinstvena u svome radu i doprinosu evro-atlanskim integracijama, moža da nam služi za primjer, a bahati i nepouzdani uljezi, džabahljebaroši, ulizice i stranački „podobni“ poltroni, koji nezasluženo sjede u svim parlamentarnim klupama, kao i drugim institucijama vlasti, iako, će izdržati do 2018. godine, dok ih sami građani ne ocjene za njihov nerad, podle namjere i otpreme na smetljište zaborava.

Poštovani Denise Zvizdiću, tebi i tvome sazivu ministara iskrene čestitke u radu i podrška građana, ne osvrćite se, na te parlamentarne tirade, demagoške priče i usko stranačke floskule, njihove ocjene i procjene, samo naprijed u nove radne pobjede.

Ako nam Bog / Allah, dozvole i pripomognu na našem zajedničkom putu u ostvarenju zajedničkih želja, za civilizovanu i demokratsku Evropu, susrsti će mo se u oktobru 2018. godine!!!Ostali prilozi:
» VELIKOSRPSKA CIRKUSIJADA NA ULICAMA BANJA LUKE
Mr. Milan Jovičić | 13. January 2018 19:05
» POSLUŠAJ SVOJU SAVJEST
Avdo Metjahić | 12. January 2018 22:23
» (PRED)RATNE PREVARE
Haris Hojkurić | 12. January 2018 20:41
» ZAMRŠENI MEĐUNARODNI ČVOROVI
Aziz Hurem | 12. January 2018 18:02
» DRUGARSKI TRIO
Esad Kopić Osmanović | 12. January 2018 17:17
» BOŽE DRAGI, DARUJ NAM PAMETI, LJUBAVI I SLOGE
Mr. Milan Jovičić | 08. January 2018 00:46
» DEHUMANIZACIJA BOŠNJAKA
Sead Zubanović | 05. January 2018 15:53
» ORGANIZOVANO DEŠAVANJE NARODA
Haris Hojkurić | 01. January 2018 23:23
» MEĐUNARODNI HAŠKI SUD - DAN POSLIJE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. January 2018 01:02
» DRŽAVA, NAROD I GAZIJE
Elmedina Muftić | 28. December 2017 13:57
» SPRDAŠ LI SE TO?
Esmin Frljučkaj | 26. December 2017 01:10
» DA LI SU BIRAČI KRIVCI?
Mr. Milan Jovičić | 24. December 2017 12:42
Ostali prilozi istog autora:
» GENS UNA SUMUS /JEDAN SMO ROD/
11. January 2018 20:17
» DA LI SU BIRAČI KRIVCI?
24. December 2017 12:42
» MOSTARSKO-HERCEGOVAČKA PARADIGMA
14. December 2017 18:12
» VUKOVE „ALFABETE“
10. December 2017 02:01
» HISTERIJA POLITIKANATA
15. November 2017 17:03