Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SVE ČESTITKE VIJEĆU MINISTARA NA ČELU SA DENISOM ZVIZDIĆEM
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 03. August 2017. 03:08:03

Mr. Milan JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija: Zato, tvoje Vijeće ministara, kao izuzetna državna institucija, dokazana i jedinstvena u svome radu i doprinosu evro-atlanskim integracijama, moža da nam služi za primjer, a bahati i nepouzdani uljezi, džabahljebaroši, ulizice i stranački „podobni“ poltroni, koji nezasluženo sjede u svim parlamentarnim klupama, kao i drugim institucijama vlasti, iako, će izdržati do 2018. godine, dok ih sami građani ne ocjene za njihov nerad, podle namjere i otpreme na smetljište zaborava.


Premijeru države Bosne i Hercegovine, poštovani Denise Zvizdiću, samo naprijed uzdignutog čela i tvojih poštenih radnji, iz roditeljskog gnijezda, uzorite i čestite familije, gatačkog okruženja.
Da mi je to neko i pričao, možda bih se i zamislio da povjerujem, ali moja neposredna saznanja i boravak u toj sredini, mojih dragih, umnih i poštenih Gačana, kao stručnjaka i tehničkog rukovodioca izgradnje velike Termoelektrane, u trajanju od osam godina, upriličio mi je sva saznanja toga kraja i njegovih nadarenih inteligentnih, rođenjem, ljudskih potencijala.
Svakako sam upoznao i brojnu familiju Zvizdića, dakle i babu i dedu i ine, mlađane školovane i pametne kadrove, među kojima je svakako bio i naš vrli Denis Zvizdić, naš ponos i uzor gatačkih izvornih nadarenih ljudskih umnih potencijala.

Neka mi čitaoci ne zamjere, jer imam ljudsku potrebu, kao stari i dokazani visoki intelektualac, magistar elektrotehnike, graditelj šest velikih industrijskih kapaciteta u bivšoj nam domovini, zvanoj Jugoslavija, poliglota i uspješni društveno politički aktivista, od parlamentarca Skupšrtine RBiH i Savezne Skupštine u Beogradu, do vijećnika i Predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara, sa mojim iskustvenim godinama i sijedom kosom na glavi, još uvijek umno i trezveno ukažem i iznesem sospstveno viđenje stvari, u ovoj nam nakaradnoj i surovoj realnosti.

Pojavom, nekih opančara i guslara, orguljaša i „čistokrvnih“ nacionalista, brojnih kvazi patriota i dokazanih rušitelja našeg sistema i jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine, primoran sam ustati i u individualnu odbranu, ovakvih kadrova, kao što je to naš Denis Zvizdić.
Kao, stručni i dokazani tehnički kadar, doktor tehničkih nauka, arhitekta i univerzitetski profesor, kao patriota i dobar znalac prilika, iskazao je i nesebičnu hrabrost, staviti se vlastima na raspolaganje, kao čelnik Vijeća ministara. Svojim predanim, poštenim radom i odnosom u svim domenima djelatnosti, kao i dobrim rukovođenjem svoga izabranog tima saradnika, mi građani ove nam države, ponajbolje smo osjetili, njhovu uspješnu djelatnost i doprinose na putu za Evropu. Sasvim nam je jasno, da se na ovome trnovitom putu, još uvijek našlo podosta i „balvana“, vjerujući kao recidiva nacionalističkih ideologa Slobe i Franje, sa njihovim brojnim sljedbenicima, koji niti jednoga trenutka ne odustaju, od podmećanja klipova i raznoga smeća, u ovome slučaju i premijeru Denisu Zvizdiću i njegovim istomišljenicima.

Zvizdić: SNSD i SBB su imali cilj da sruše Izvještaj i da koče napredak BiH ka evropskim integracijama


"Činjenici da je na razini države BiH taj dan, a vidjet ćemo da li će tako ostati u budućnosti, uspostavljena jedna neprincipijelna koalicija između SNSD-a i SBB-a koja je imala cilj da sruši Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH i da uopšte uruši napredak države BiH na putu evropskih integracija. Jer ta koalicija je djelovala vrlo funkcionalno i vrlo koordinirano kada je u pitanju rušenje Izvještaja o radu Vijeća ministara s jedne, ali i pokušaja zaštite Nikole Špirića kao šefa komisije s druge strane" ustvrdio je Zvizdić!

Premijeru, Denise Zvizdiću, vjeruj nam, da ti svi ovi i nisu dorasli, niti u jednome pogledu, ne osvrći se na njih, uzdigni još više glavu i vedra čela, nastavi koračati ka Evropi, sa svima nama koji isto tako, kao i ti govorimo izvrsno svoj rođeni BOSANSKI JEZIK, pored poznavanja i brojnih drugih svjetskih jezika?

Zato, tvoje Vijeće ministara, kao izuzetna državna institucija, dokazana i jedinstvena u svome radu i doprinosu evro-atlanskim integracijama, moža da nam služi za primjer, a bahati i nepouzdani uljezi, džabahljebaroši, ulizice i stranački „podobni“ poltroni, koji nezasluženo sjede u svim parlamentarnim klupama, kao i drugim institucijama vlasti, iako, će izdržati do 2018. godine, dok ih sami građani ne ocjene za njihov nerad, podle namjere i otpreme na smetljište zaborava.

Poštovani Denise Zvizdiću, tebi i tvome sazivu ministara iskrene čestitke u radu i podrška građana, ne osvrćite se, na te parlamentarne tirade, demagoške priče i usko stranačke floskule, njihove ocjene i procjene, samo naprijed u nove radne pobjede.

Ako nam Bog / Allah, dozvole i pripomognu na našem zajedničkom putu u ostvarenju zajedničkih želja, za civilizovanu i demokratsku Evropu, susrsti će mo se u oktobru 2018. godine!!!Ostali prilozi:
» DA LI OVE IZBORE MOŽEMO SHVATITI OZBILJNO?
Tarik Delić | 19. July 2018 12:40
» A-A-A- GDJE SMO MI? EVO NAS NA BAŠČARŠIJI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. July 2018 23:53
» SKENDER KULENOVIĆ NA BRANIKU BOSNE I BOSANSKOG JEZIKA
Sead Zubanović | 15. July 2018 03:24
» SREBRENICA, RAJSKA PTICA
Akademik dr. Ferid Muhić | 14. July 2018 13:10
» KAKO ĆEMO ŠEHIDIMA NA OČI?
Muhamed Mahmutović | 12. July 2018 21:24
» DODIKOVAC VASIĆ MEGAFON GENOCIDNOG OKOTA
Elmedina Muftić | 12. July 2018 17:43
» SREBRENICA - VJEČNA SUZA NA LICU BOSNE
Dževad Ponjević | 11. July 2018 14:38
» RIJEČ JE O GENOCIDU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. July 2018 13:40
» DJEČAČKI SNOVI U OKOVIMA SREBRENICE
Mufid sin Rame Mustafić | 09. July 2018 03:52
» GENOCIDOM ZADOJENE ZVIJERI
Avdo Metjahić | 05. July 2018 21:51
» SRBIJA JE PIROMAN BALKANA
Prof. Habib Mandžić | 03. July 2018 18:40
» NE HALALIM TI, BOŠNJAČE!!!
Elmedina Muftić | 01. July 2018 15:35
» MTV IGMAN NIJE SLUČAJNOST, ON JE NAŠA REALNOST
Sead Zubanović | 01. July 2018 15:20
» POKUŠAJ LEGALIZACIJE KORUPCIJE
Džebrail Bajramović | 30. June 2018 15:40
» PRINCIP JE UBIO PRINCA
Aziz Hurem | 29. June 2018 15:50
» POBJEDA DAVIDA NAD GOLIJATOM
Prof. dr. Adamir Jerković | 28. June 2018 16:42
Ostali prilozi istog autora:
» ZLOČIN BEZ KAZNE
14. June 2018 16:00
» LJEVICA I „LJEVACI“
04. April 2018 19:46
» BRAVO, ŽELJKO KOMŠIĆU!
17. March 2018 19:24
» KRALJ JE MRTAV, ŽIVIO KRALJ!
13. March 2018 14:37
» KAKVA LI JE SIMBOLIKA?
08. March 2018 13:38
» PRIJATELJI, POGLEDAJTE ĆIRILICU
31. January 2018 16:54
» NAŠE „ZLATICE SA 64-POLJA“
23. January 2018 16:11