Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

NEW YORK: U BOŠNJAČKOM ISLAMSKOM KULTURNOM CENTRU ZA ISPRAĆAJ HADŽIJA PROUČENA IKRAR DOVA
Autor: B.net
Objavljeno: 19. August 2017. 23:08:52

Dio prisutnih na ispraćaju hadžija (kliknite na sliku za uvećati)


U petak večer, 18. jula, u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru na Richmond Hillu priređen je ispraćaj na hadždž članova Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku. Imami u pomenutoj zajednici sa imamima bošnjačkih džemata u New Yorku, New Jerseju i Monticello-u uz kraći vaz o važnosti pete islamske dužnosti – hadždžu, proučili su Ikrar dovu za hairli putovanje svih hadžija.

Ovogodišnji putnici na hadž iz pomenute zajednice su imam hafiz Hako ef. Omeragić, ujedno vodič hadžija ispred agencije „Sara International Travel“, h. Ago Kolenović koji je više puta obavio hadž i umru, i bošnjački omladinac Paša Baković.

Tim Bošnjaci.Net našim hadžijama želi hairli odlazak, boravak u svetim mjestima Mekki i Medini, Allah da im ukabuli dove i hadždž, očisti ih od grijeha i da sa zdravi vrate svojim najmilijim i svojoj u zajednici. Amin!

U ovoj večeri prisutni su imali priliku čuti audio snimak dvije kaside o Plavu i Gusinju i Šahovićima. Ovo je projekt Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) na kojem će raditi u narednom periodu sa kojem će trajno sačuvati sjećanje na bošnjačke žrtve genocida koje su u kontinuitetu od tri stoljeća planirali, naredili i počinili državno i vojno rukovodstvo u Srbiji i Crnoj Gori, dakako sa visokim zvaničnicima svetosavske pravoslavne crkve i njihovim sljedbenicima.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: