Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine o prisluškivanju Hrvatske
MEKTIĆ: PRIVATNI INTERESI UDARILI NA EKONOMIJU BIH, DUŽNI SMO TO SPRIJEČITI
Autor: NAP
Objavljeno: 20. September 2017. 15:09:28


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine nije učinila ništa nezakonito, te da je obaveza ove agencije štititi interese Bosne i Hercegovine i njenih građana, poštujući Ustav i zakonske propise države.

Na pitanja novinara da prokomentira optužbe iz Hrvatske da je OSA prisluškivala dužnosnike i privrednike Hrvatske, Mektić je rekao da je sasvim legalno i legitimno pravo svake države, pa time i Bosne i Hercegovine da štiti svoje interese i interese svojih građana, javlja agencija Patria.

„Obavještajna agencija BiH, pa i sve druge agencije unutar Bosne i Hercegovine, uz sve ostale nadležnosti su dužne da zaštite i ekonomske interese Bosne i Hercegovine, i da zaštite Bosnu i Hercegovinu od nelojalnih i nekorektnih napada koji mogu da ugroze ekonomske temelje ove države i da nanesu ekonomsku štetu državi odnosno građanima Bosne i Hercegovine.

Sve što je urađeno, urađeno je sasvim legalno, legitimno, i ništa u tome nema novo. To radi svaka država, ne samo u Evropi, već i u svijetu“, rekao je Mektić, dodajući da je Bosna i Hercegovina dužna raditi u skladu sa Ustavom i zakonima BiH, što Bosna i Hercegovina u ovom slučaju i radi.

„Sve do čega smo došli, sve što smo saznali u čitavoj ovoj situaciji o kojoj je pisao i portal Žurnal, o kojem piše i Nacional zagrebački, sve smo poduzimali u skladu sa zakonom, Ustavom ove države, štiteći ekonomski interes Bosne i Hercegovine, ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema Bosne i Hercegovine". Mektić je rekao da BiH nikada nikoga neće prisluškivati nelegalno i mimo zakona.

„Ovdje su neki privatni interesi udarili na ekonomske temelje Bosne i Hercegovine. Naravno da ćemo to sprječavati u skladu sa zakonom i Ustavom Bosne i Hercegovine", rekao je Mektić.

„Da li će to nekome u BiH, pojedincima, grupama koji su se našli u svemu ovome smetati, da li će to smetati interesima neke druge zemlje, to nas u ovom momentu ne zanima. Nas obavezuje interes građana Bosne i Hercegovine“, zaključio je Mektić, prenosi agencija Patria.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora: