Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MIRZA KRCIĆ: LIBERALNA PARTIJA NA PUTU DA SE UGASI
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 02. October 2017. 15:10:13


Liberalna partija je na putu da se ugasi nakon što je njen predsjednik Andrija Popović glasao u korist kontroverznog Zakon o planiranju prostora, ocijenio je visoki funkcioner LP Mirza Krcić.

On je glasanje za zakon, nakon što je predsjednik LP prvobitno izrazio svoje protivljenje njegovom usvajanju, ocijenio kao „autogol dat u produžecima“.

„Upravo autogol dat u produžecima, nažalost, otvara dvoje vrata LP. Prva vrata su vrata konačne političke istorije, a druga vrata su su formalan ulazak u DPS, ili promjena imena u Liberalnu partiju socijalista. Hvala vam, ali ja ne želim i neću tim putem,” stoji u pismu koje je Krcić uputio Popoviću neposredno prije nego što je ovaj u subotu podržao usvajanje kontroverznog zakona u Skupštini.

Krcić, koji je do sada bio i jedan od Popovićevih savjetnika, upozoravo je predsjednika LP na negativne posljednice donošenja tog zakona.

„Ne znam sa kime ste se vi konsultovali, ali ja sam primjedbe na predloženi Zakon uputio još prije dva mjeseca na temelju konsultacija sa stručnjacima iz oblasti izgradnje i pravnicima. Nisam se konsultovao samo sa njima, konsultovao sam se i sa samim sobom, jer je više nego očigledno da je predloženi Zakon centralizovan i da je nemoguće djelovati na pomenuti tekst kako bi se on popravio. Pored svega toga, Zakon je i u koliziji sa Ustavom Crne Gore, programom LP-a, Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i zdravim razumom”, istakao je Krcić u pismu u koji su “Vijesti” imale uvid.

On je istakao da ne razumije zašto Popović ne vjeruje članovima sopstvene partije koji se protive usvajanju takvog zakona, a vjeruje njegovom predlagaču - ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću (DPS).

Predsjednici odbora LP u Budvi, Cetinju, Tivtu, Baru, Rožajama, Petnjici, Danilovgradu i Bijelom Polju tražili su od Popovića da ne podrži zakon, ali ih on nije poslušao.

“Vijesti” su u nedjelju objavile da je upravo zbog podrške Popovića ovom zakonu, član kotorskog odbora Goran Grbović odlučio da napusti LP.

Da je poslanik LP-a glasao protiv, zakon ne bi prošao jer nije imao podršku poslanika Gencija Nimanbegua.Ostali prilozi:
» INSTRUKCIJA O KLANJANJU BAJRAM-NAMAZA
MINA | 22. May 2020 01:49
Ostali prilozi istog autora: