Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Oslobodimo se naših „glodara“!
MR. JOVIČIĆ NAKON DANA DRŽAVNOSI BIH: GUSLAR IZ LAKTAŠA I „JAMADŽIJE“ ORGULJAŠA I GANGAŠA IZ MOSTARSKIH BARA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 27. November 2017. 15:11:17

Piše; Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Činjenica je, koja me i raduje, da u ovim našim svečanim trenucima i prijemima, upravo i nije bilo prisustvo, nama dobro znanih i poznatih „glodara“ iz životinjskoga svijeta, recimo, kao guslara iz Laktaša i njegovog „jamadžije“ orguljaša i gangaša, iz Mostarskih Bara.
Dok se, njihov guslar i veliki Srbin, muvao negdje po Dedinju, obilaskom svoga bogatstva i sravnjivanja salda, „opranoga novca“, zahvaljujući i ponekoj ambasadi za dolarsku isplatu kirija, dotle se njegov istomišljenik i jaran, angažovao, u obilasku Ustaničkih, odnosno krajeva svojih Uskoka, po dalekoj Australiji, odakle su nam se vraćali i mnogi recidivi NDH i stvaraoci, fantazirajuće Herceg Bosne.


Poštovani i dragi, moji Bosanci i Bošnjaci, upravo smo proslavili 25. novembar, Dan DRŽAVNOSTI, jedine nam i voljene domovine, Bosne i Hercegovine!

U našoj vremenskoj realnosti, sa najezdom brojnih „glodara“, koji od Dejtona do današnjih dana, nastoje, svim svojim aktivnostima, demagoškim tiradama, najavama referenduma, dekleracija i u raznim svojim ludačkim snovima, podrivati i uništavati, njenu 1000. – godišnju tradiciju postojanja.

Činjenica je, koja me i raduje, da u ovim našim svečanim trenucima i prijemima, upravo i nije bilo prisustvo, nama dobro znanih i poznatih „glodara“ iz životinjskoga svijeta, recimo, kao guslara iz Laktaša i njegovog „jamadžije“ orguljaša i gangaša, iz Mostarskih Bara.

Dok se, njihov guslar i veliki Srbin, muvao negdje po Dedinju, obilaskom svoga bogatstva i sravnjivanja salda, „opranoga novca“, zahvaljujući i ponekoj ambasadi za dolarsku isplatu kirija, dotle se njegov istomišljenik i jaran, angažovao, u obilasku Ustaničkih, odnosno krajeva svojih Uskoka, po dalekoj Australiji, odakle su nam se vraćali i mnogi recidivi NDH i stvaraoci, fantazirajuće Herceg Bosne.

Dakle, nisu mogli, niti su trebali, na našu zajedničku sreću i zadovoljstvo, prisustvovati svečanostima, ovoga velikog našeg Dana DRŽAVNOSTI, recimo u našem glavnom gradu Sarajevu.
Veoma nam je znano, što to nije upriličio guslar iz Laktaša, jer bi svojim opancima, od svinjske kože, blatnjavim i uprljanim, morao da ih skida, dolazeći na šarene, koloritne tepihe iz Teherana.Njegov jaran, „jamadžija“ iz Mostara, samozvani akademik, morao se držati usaglašene frekvencije ili talasne dužine, na kojoj zajednički guslaju i orguljaju, u svome, već, poodavno poznatom orkestru, ali istinito, sve o trošku ove nam države i njegovih građana.
Dokle li i kako, to još ne znaju ni svi sveci, kao Božije sluge na zemlji, kao i njihov gospod Bog, koji im izdaje direktive i prati njihova nedjela, ovozemaljska, ali nam i nisu potrebni u obilježavanju državnosti, do nadolazeće masovne deretizacije i gamadi i „glodara“ do oktobra iduće godine..
Mišljenja sam, da su dozlogrdili i svetom Ocu, Papi Franji, a možda i nekom od članova svetog Sinoda, patrijahru Irineju, sigurno ne, jer je uputio molbu svojim vjernicima, da mu dobro čuvaju, njihovog guslara iz Laktaša i „zasluženog“ vlasnika vile na Dedinju!!

Kako im je lijepo, upravo i poručio Sv. Otac Papa;Prisjećajući se dana državnosti, pored ovih „glodara“, morali smo se prisjetiti i našeg voljenog prijatelja i druga TITA, da je živ među nama, poručio binam:
„Znam, da sam rano otvorio Goli otok, jer je on upravo, u ovim vremenima, vama bio nužan, kako bi smjestili ove i njima slične sve „perače novca“, od mostarskih Bara do Dedinja!!!
Ni sanjati, nisam mogao, da će ovi moji pioniri, sa crvenim maramama, nekada i biti u mome susjedstvu na Dedinju, mrtav se u grobnici prevrćem, sa nadom da će doći vrijeme, da se ovi lopovi, nađu iza rešetaka, gdje im je i mjesto!!!
Sa pravdom i istinom, smrt lopovima, kriminalcima, nacionalistima i neofašistima, Vaš najbolji drug i prijatelj, TITO“!!!
Tako je, druže TITO, svaka ti se pozlatila, ali nažalost, mi danas nemamo čovjeka DRŽAVNIKA, tvojih genijalnosti, vizija i strategija, jer su nam današnji „glodari“ čistokrvni i veliki samozvani Srbini i Hrvati, koji, upravo, prema svojim krvnim zrncima, žele nam nametnuti i sve moguće metode izbora, za našu vlast.
Ne znaju oni, šta je to tvoj najveći životni postulat, bratstvo i jedinstvo, , kao da su dospjeli sa neke od planeta, ali su tavorili i prikrivali se, kao „glodari“ u tvojoj partiji, na vojnoj akademiji , u tvojoj i našoj Armiji i državi, zvanoj Jugoslavija!

Dokle će nam, ovi recidivi, tih tvojih „glodara“ druže TITO, zagorčavati našu sudbinu i živote, dostojne ljudskoga roda, u civilizovanom i demokratskom društvu, u dijelu Evrope, za koju smo mi već, u tvoje vrijeme i bili veoma poznati i priznati, Evropljani, kao i u međunarodnom svijetu, upravo, sa univerzanom krvnom grupom, prikladnu svakom građaninu ove nam lijepe i naše, današnje Bosne i Hercegovine, čiji smo rođendan proslavili.
Bosna i Hercegovina je suverena i integralna zemlja, njenih naroda i građana, i kao takva će ostati i opstati, bez obzira na luđačke snove njenih neprijatelja i brojnih „glodara“ i dan njenog rođenja, u kontinuitetu, uvijek će mo slaviti.Ostali prilozi:
» PALMER: SAD SNAŽNO PODRŽAVAJU BIH NA PUTU KA NATO-U
Vijesti.ba | 13. December 2018 14:58
» NEKADAŠNJA FABRIKA FEROS U POTOČARIMA USKORO POSTAJE VAKUF
Islamskazajednica.ba | 13. December 2018 14:16
Ostali prilozi istog autora:
» ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
10. December 2018 19:19
» SRPSKI BISERI IZ MOSTARA
26. November 2018 17:51
» ALUMINIJ I NJEGOVI SPASITELJI
22. October 2018 19:43
» SUDBINA JE U NAŠEM GLASU!
30. September 2018 23:53
» OVAKAV NAM „HADŽIJA“ I TREBA
26. September 2018 20:31
» BILBORD SA LINIJE SMRTI
23. September 2018 03:44
» NE BIRAJMO, CRNU NAM BUDUĆNOST!
17. September 2018 18:53
» GRAĐANI, POTRAŽIMO SPAS!
04. September 2018 14:47
» ZLOČIN BEZ KAZNE
14. June 2018 16:00