Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA BIH PRIMILI POLITIČKE DIREKTORE IZ ZEMALJA ČLANICA UPRAVNOG ODBORA VIJEĆA ZA PROVOĐENJE MIRA
Autor: B.net
Objavljeno: 08. December 2017. 15:12:37


Članovi Predsjedništva BiH su upoznali političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira s trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini. Istaknuli su opredijeljenost za daljnjim radom na provođenju reformi i ispunjenjem uslova za sticanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.

Ponovljena je posvećenost nastavku evropskog puta Bosne i Hercegovine i finalizaciji odgovora na Upitnik Evropske komisije u što skorijem vremenskom roku. Izraženo je uvjerenje da će, uprkos trenutnoj situaciji, doći do napretka u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, u smislu realizacije postavljenih ciljeva i prioriteta kada je u pitanju vanjska politika zemlje.

Članovi Upravnog odbora su ponovili podršku evropskom putu Bosne i Hercegovine i podsjetili da fokus treba biti na provođenju socioekonomskih i drugih reformi kako bi se poboljšao kvalitet života građana, unaprijedila vladavina prava i poboljšala javna uprava. Također, pohvalili su napredak načinjen u ovom pravcu i pozvali sve nivoe vlasti u zemlji da ulože dodatne napore kako bi se nastavili reformski procesi.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost zemljama članicama Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira na podršci koju su do sada pružile Bosni i Hercegovini i izrazili nadu da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti u okviru napretka na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ: ČOVIĆ PODRŽAO STAVOVE MATVIYENKO
Vijesti.ba | 24. April 2018 16:06
» DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
B.net | 23. April 2018 15:18
Ostali prilozi istog autora:
» KAKO IZAĆI IZ KRIZE
21. April 2018 11:36