Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Veliko-srpski medijski spin
BOSANSKI GAZIJA MUDERRIS NA UDARU GEBELSOVSKE I GENOCIDNE RTRS
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 13. January 2018. 19:01:15
Jasno nam je da je napad na Imama Halilovića, vaš pokušaj da spinujete i skrenete pažnju javnosti sa srpsko-ruskih paravojnih terorističkih formacija koje su prijetnja miru u BiH ali i cijeloj Europi, a koje ste postrojili u „čast“ genocida! Naravno, nije vam uspjelo, jer slika je otišla u svijet i svima je jasno ko je bio i ko je ostao prijetnja miru u BiH.


ELMEDINA MUFTIĆ: Napadima na najbolje sinove ove zemlje, na časne komadante Armije R BiH, njihovu hrabru i humanu borbu za opstanak ove države i njezinih građana, a posebno Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid, srpski mediji pokazuju svu bijedu stanja u kojem se nalazi cijeli narod. Srbima nije kriv Nezim Halilović Muderris, koji u svojim hudbama poziva na istinu, koji kaže da je 9. januara 1992.godine počeo genocid nad Bošnjacima, koji poziva narod na budnost, jer vidi da nikad niste odustali od svojih genocidnih namjera, što je vaša historija uprljana nevinom krvlju žrtava genocida.
Srbo-četnička, gebelsovska i genocidna RTRS, za cilj ima širenje laži i da na njima kreira interpetaciju istine o agersiji i genocidu izvršenim na R BiH i Bošnjake u periodu od 1992.-1995. godine. Stalnim trovanjem ionako zatrovanog uma naroda koji je odgajan na njegoševskoj mržnji spram svega što nije svetosavskog roda i što je Muhamedanskog poroda, doprinose širenju veličanja genocida i jačanja fašizma kojem tvorevina nastala na genocidu postaje stanište i rasadnik.

Vrlo česta meta napada pomračenih RTRS umova biva gospodin Nezim Halilović Muderis, hatib Fahdove džamije u Sarajevu i šef ureda za hadždž pri Rijasetu IZ u BiH, i jedan od najboljih sinova naše zemlje, koji je u najtežem vremenu u historiji stao na branik domovine i svojim životom garantovao opstanak BiH i Bošnjaka, alim čija izgovorena riječ ima težinu i snagu, te ostavlja dubok trag na nama koji ga slušamo. Ono što smeta srbo-četničke falange oličene u RTRS-u,čiji opstanak se finansira iz RTV takse, koju još uvijek plaćaju Bošnjaci, jeste snaga istine koja izbija iz lika i djela našeg gazije. Riječi kojima on svjedoči istinu i poziva svoj narod na budnost i značaj kulture sjećanja na agresiju i genocid, upozoravaju na pogubnost zaborava, ostavljaju neizbrisiv trag istine na stazama obraslim lažima kojima hode negatori i slavljenici genocida i tvorevine nastale na istom.

Udari kojim je neprestano izložen jedan vjerski službenik od strane srpskih medija, a posebno medija koji se finansiraju od građana ove zemlje, moraju se smatrati udarima na cjelokupnu vjersku zajednicu, u ovom slučaju IZ u BiH, odnosno sve članove IZ, kao i sve ljude koji baštine antifašizam kao ideologiju. Prilogom emitovanim u Dnevniku RTRS –a, u kojem se imama džamije Kralja Fahda u Sarajevu, Nezima Halilovića Muderisa, naziva pogrdnim imenima, te mu se na teret stavljaju djela koja nije počinio, a koja su proistekla iz laži koje su sposobni izreći upravo sljedbenici ideologije Miloševića, Mladića i Karadžića, direktno se ugrožava sigurnost imama , kao i njegove porodice.
Ovakvi huškački prilozi predstavljaju jasan govor mržnje, pozivaju na netrpeljivost, vrijeđaju vjerske svetinje, a posebno vrijeđaju osjećanja vjernika, jer se u nekoliko navrata Allah dž.ž. spominje u ironičnom kontekstu i u normalnim zemljama bi u ovakvom slučaju organi gonjenja počinioce gonili po službenoj dužnosti.

Naručioci i realizatori ovakvih i sličnih priloga trebaju biti svjesni da su nam njihove frustracije dobro poznate, samo što je vakat da ih prestanu liječiti na nama. Znamo i to da je preteško, skoro i nemoguće braniti politiku genocida, te negirati istinu koja je od postanka svijeta do danas jedina pobjediva kategorija. Temelj vašeg nastanka je postavljen na lažima, prevashodno vlastitog naroda, kojeg trujete mržnjom spram drugih, kojem ne date da progleda i suoči se sa istinom, da je u njihovo ime počinjen genocid, najteži i najokrutniji od Drugog svjetskog rata, da je tvorevina koju krstite i slavite nastala na genocidu i kao takvoj joj nema opstanka, ma koliko se vi nadali da je drugačije. Vaše frustracije leže u činjenicama da se vaši „heroji“ nalaze u tamnicama bjelosvjetskih zatvora osuđeni na doživotne robije zbog počinjenog genocida i zločina protiv čovječnosti, da je vaša tzv. Vojska i policija RS osuđena za genocid , što dovoljno govori na kakvim ste temeljima nastali, i kakvu moralnu nakazu branite.Napadima na najbolje sinove ove zemlje, na časne komandante Armije R BiH, njihovu hrabru i humanu borbu za opstanak ove države i njezinih građana, a posebno Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid, pokazujete svu bijedu stanja u kojem se nalazite. Nije vama kriv Nezim Halilović Muderis, koji u svojim hudbama poziva na istinu, koji kaže da je 9. januara 1992. godine počeo genocid nad Bošnjacima, koji poziva narod na budnost, jer vidi da nikad niste odustali od svojih genocidnih namjera , što je vaša historija uprljana nevinom krvlju žrtava genocida. Smeta vam, gebelsovci, činjenica da Bošnjaci više neće da šute o vašim zločinima počinjenim nad nama, što smo poslije jedanaestog genocida odlučili da nas dvanaesti put iz iste rupe zmija ujesti ne smije. Smeta vam što postoje Bošnjaci koji hoće, znaju i mogu vam reći jasnu istinu u lice, a to je da ste izvršili genocid nad nama, i da ni danas niste odustali od ideje genocida. Smeta vam i to što je naš časni gazija Nezim Halilović Muderis stao hrabro na branik domovine i naroda, što je vodio pravednu i humanu borbu, što iza naše Armije R BiH nisu ostali tragovi zločina koje nazor pokušavate da nam prišijete. Dok su vaši vjerski poglavari tamjanom smrti kadili i blagosiljali najveće zločince ovog vremena i slali ih da kolju, siluju i ubijaju bošnjačku nejač, djevojčice, djevojke, žene, starce, goloruki naord, naši imami su svijetla obraza na bojnom polju zajedno sa borcima Armije R BiH dobijali bitke i sačuvali suverenu BiH i spasili Bošnjake od nestanka koji nam je bio namijenjen.

Napad na našeg gaziju Nezima Halilovića Muderisa, od strane genocidnog medija jača nas u uvjerenju o kakvoj se ljudskoj gromadi radi, i čini nas ponosnim što smo njegovi saborci, savremenici i učenici, koji čuju šta nam govori i na šta nas upozorava. Zapamtite da je vrijeme bošnjačke šutnje prošlo, da je na sceni renesansa bošnjačke svijesti o sebi i o našem stradanju kroz genocid u kontinuitetu, da Bošnjaci danas čvrsto stoje uz svoje uzore. Nezim Halilović Muderis predstavlja stavove svih Bošnjaka koji čuvaju kulturu sjećanja na genocid i agresiju i koji su spremni braniti BiH i svaki njezin pedalj, i boriti se da istina o vama i genocidu koji ste izvršili, koji negirate i koji veličate kroz veličanje genocidne tvorevine i ratnih zločinaca - dođe do svijesti svakog čovjeka, kako bi se vašem zlu konačno ugledao kraj. Bošnjaci se ogledaju u liku i djelu Nezima Halilovića Muderisa, stoga imate veliki problem, jer nije riječ o pojedincu nego o jednom cijelom narodu.

Jasno nam je da je napad na Imama Halilovića vaš pokušaj da skrenete pažnju javnosti sa paravojnih, srpsko-ruskih terorističkih grupacija, koje ste postrojili u „čast“ genocida, ali nije vam uspjelo, jer slika je otišla u svijet i svima je jasno ko je bio i ko je ostao prijetnja miru u BiH.

Vama je mnogo teže u ovoj borbi, jer branite laž; mi čuvamo istinu i u tome je naša snaga.
Kako god mu dali ime i u kakvu ga god boju laži ofarbali, 9. januar sam o sebi svjedoči, jer hiljade masovnih grobnica, četrdeset hiljada silovanih Bošnjakinja, stotine hiljada ubijenih, logori smrti - govore ono što vi želite prećutati.Ostali prilozi:
» ČESTITKA ("TEBRIKLER") PREDSJEDNIKU REDŽEPU TAJJIPU ERDOGANU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2018 15:01
» KAKO SAČUVATI OSNOVNU IDEJU SDA?
Mirsad Mahmutović | 24. June 2018 00:06
» DUŠMANI BOSNE I BOŠNJAKA
Elmedina Muftić | 21. June 2018 21:01
» ZAŠTO NAS UBIJAJU
Aziz Hurem | 21. June 2018 18:40
» S E V D A L I N K A
Mehmed Meša Delić | 18. June 2018 18:07
» NA "DAN ŠEHIDA" KOD RASIME, MAJKE GAZIJE IZETA NANIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. June 2018 16:30
» RAMAZAN POSTAJE MUSLIMANSKI SVJETSKI "BRAND"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2018 20:21
» ZA „TREĆI ENTITET“ SVE JE SPREMNO
Džebrail Bajramović | 14. June 2018 19:55
» ZLOČIN BEZ KAZNE
Mr. Milan Jovičić | 14. June 2018 16:00
» RAMAZANSKA PRIČA 2
Aziz Hurem | 11. June 2018 17:32
» JE LI NAM RAMAZAN VRATIO SMISAO ZA ŽIVOTOM?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2018 16:59
» DIVAN JE LI DOBAR IMETAK U RUKAMA DOBROG ČOVJEKA
Arsim Tarik Saliji | 09. June 2018 14:56
» SVI ČOVIĆEVI IZBORNI IZAZOVI
Amir Sužanj, BHR1 | 06. June 2018 19:06
» MI, NASER ORIĆ I ONI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. June 2018 20:23
» BEĆIREVIĆEVA SDP BAZA JE ANTIBOŠNJAČKA I ANTIISLAMSKA
Elmedina Muftić | 03. June 2018 20:41
» BOSANSKI JEZIK U AUSTRALIJI
Dr. Džavid Haverić | 31. May 2018 16:28
Ostali prilozi istog autora:
» DUŠMANI BOSNE I BOŠNJAKA
21. June 2018 21:01
» PROBUDI SE, BOŠNJAČE!
12. February 2018 17:41
» DRŽAVA, NAROD I GAZIJE
28. December 2017 13:57
» FINA GRADSKA (PIJANA) RAJA
19. December 2017 21:20
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
04. December 2017 02:15