Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Veliko-srpski medijski spin
BOSANSKI GAZIJA MUDERRIS NA UDARU GEBELSOVSKE I GENOCIDNE RTRS
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 13. January 2018. 19:01:15
Jasno nam je da je napad na Imama Halilovića, vaš pokušaj da spinujete i skrenete pažnju javnosti sa srpsko-ruskih paravojnih terorističkih formacija koje su prijetnja miru u BiH ali i cijeloj Europi, a koje ste postrojili u „čast“ genocida! Naravno, nije vam uspjelo, jer slika je otišla u svijet i svima je jasno ko je bio i ko je ostao prijetnja miru u BiH.


ELMEDINA MUFTIĆ: Napadima na najbolje sinove ove zemlje, na časne komadante Armije R BiH, njihovu hrabru i humanu borbu za opstanak ove države i njezinih građana, a posebno Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid, srpski mediji pokazuju svu bijedu stanja u kojem se nalazi cijeli narod. Srbima nije kriv Nezim Halilović Muderris, koji u svojim hudbama poziva na istinu, koji kaže da je 9. januara 1992.godine počeo genocid nad Bošnjacima, koji poziva narod na budnost, jer vidi da nikad niste odustali od svojih genocidnih namjera, što je vaša historija uprljana nevinom krvlju žrtava genocida.
Srbo-četnička, gebelsovska i genocidna RTRS, za cilj ima širenje laži i da na njima kreira interpetaciju istine o agersiji i genocidu izvršenim na R BiH i Bošnjake u periodu od 1992.-1995. godine. Stalnim trovanjem ionako zatrovanog uma naroda koji je odgajan na njegoševskoj mržnji spram svega što nije svetosavskog roda i što je Muhamedanskog poroda, doprinose širenju veličanja genocida i jačanja fašizma kojem tvorevina nastala na genocidu postaje stanište i rasadnik.

Vrlo česta meta napada pomračenih RTRS umova biva gospodin Nezim Halilović Muderis, hatib Fahdove džamije u Sarajevu i šef ureda za hadždž pri Rijasetu IZ u BiH, i jedan od najboljih sinova naše zemlje, koji je u najtežem vremenu u historiji stao na branik domovine i svojim životom garantovao opstanak BiH i Bošnjaka, alim čija izgovorena riječ ima težinu i snagu, te ostavlja dubok trag na nama koji ga slušamo. Ono što smeta srbo-četničke falange oličene u RTRS-u,čiji opstanak se finansira iz RTV takse, koju još uvijek plaćaju Bošnjaci, jeste snaga istine koja izbija iz lika i djela našeg gazije. Riječi kojima on svjedoči istinu i poziva svoj narod na budnost i značaj kulture sjećanja na agresiju i genocid, upozoravaju na pogubnost zaborava, ostavljaju neizbrisiv trag istine na stazama obraslim lažima kojima hode negatori i slavljenici genocida i tvorevine nastale na istom.

Udari kojim je neprestano izložen jedan vjerski službenik od strane srpskih medija, a posebno medija koji se finansiraju od građana ove zemlje, moraju se smatrati udarima na cjelokupnu vjersku zajednicu, u ovom slučaju IZ u BiH, odnosno sve članove IZ, kao i sve ljude koji baštine antifašizam kao ideologiju. Prilogom emitovanim u Dnevniku RTRS –a, u kojem se imama džamije Kralja Fahda u Sarajevu, Nezima Halilovića Muderisa, naziva pogrdnim imenima, te mu se na teret stavljaju djela koja nije počinio, a koja su proistekla iz laži koje su sposobni izreći upravo sljedbenici ideologije Miloševića, Mladića i Karadžića, direktno se ugrožava sigurnost imama , kao i njegove porodice.
Ovakvi huškački prilozi predstavljaju jasan govor mržnje, pozivaju na netrpeljivost, vrijeđaju vjerske svetinje, a posebno vrijeđaju osjećanja vjernika, jer se u nekoliko navrata Allah dž.ž. spominje u ironičnom kontekstu i u normalnim zemljama bi u ovakvom slučaju organi gonjenja počinioce gonili po službenoj dužnosti.

Naručioci i realizatori ovakvih i sličnih priloga trebaju biti svjesni da su nam njihove frustracije dobro poznate, samo što je vakat da ih prestanu liječiti na nama. Znamo i to da je preteško, skoro i nemoguće braniti politiku genocida, te negirati istinu koja je od postanka svijeta do danas jedina pobjediva kategorija. Temelj vašeg nastanka je postavljen na lažima, prevashodno vlastitog naroda, kojeg trujete mržnjom spram drugih, kojem ne date da progleda i suoči se sa istinom, da je u njihovo ime počinjen genocid, najteži i najokrutniji od Drugog svjetskog rata, da je tvorevina koju krstite i slavite nastala na genocidu i kao takvoj joj nema opstanka, ma koliko se vi nadali da je drugačije. Vaše frustracije leže u činjenicama da se vaši „heroji“ nalaze u tamnicama bjelosvjetskih zatvora osuđeni na doživotne robije zbog počinjenog genocida i zločina protiv čovječnosti, da je vaša tzv. Vojska i policija RS osuđena za genocid , što dovoljno govori na kakvim ste temeljima nastali, i kakvu moralnu nakazu branite.Napadima na najbolje sinove ove zemlje, na časne komandante Armije R BiH, njihovu hrabru i humanu borbu za opstanak ove države i njezinih građana, a posebno Bošnjaka nad kojima je izvršen genocid, pokazujete svu bijedu stanja u kojem se nalazite. Nije vama kriv Nezim Halilović Muderis, koji u svojim hudbama poziva na istinu, koji kaže da je 9. januara 1992. godine počeo genocid nad Bošnjacima, koji poziva narod na budnost, jer vidi da nikad niste odustali od svojih genocidnih namjera , što je vaša historija uprljana nevinom krvlju žrtava genocida. Smeta vam, gebelsovci, činjenica da Bošnjaci više neće da šute o vašim zločinima počinjenim nad nama, što smo poslije jedanaestog genocida odlučili da nas dvanaesti put iz iste rupe zmija ujesti ne smije. Smeta vam što postoje Bošnjaci koji hoće, znaju i mogu vam reći jasnu istinu u lice, a to je da ste izvršili genocid nad nama, i da ni danas niste odustali od ideje genocida. Smeta vam i to što je naš časni gazija Nezim Halilović Muderis stao hrabro na branik domovine i naroda, što je vodio pravednu i humanu borbu, što iza naše Armije R BiH nisu ostali tragovi zločina koje nazor pokušavate da nam prišijete. Dok su vaši vjerski poglavari tamjanom smrti kadili i blagosiljali najveće zločince ovog vremena i slali ih da kolju, siluju i ubijaju bošnjačku nejač, djevojčice, djevojke, žene, starce, goloruki naord, naši imami su svijetla obraza na bojnom polju zajedno sa borcima Armije R BiH dobijali bitke i sačuvali suverenu BiH i spasili Bošnjake od nestanka koji nam je bio namijenjen.

Napad na našeg gaziju Nezima Halilovića Muderisa, od strane genocidnog medija jača nas u uvjerenju o kakvoj se ljudskoj gromadi radi, i čini nas ponosnim što smo njegovi saborci, savremenici i učenici, koji čuju šta nam govori i na šta nas upozorava. Zapamtite da je vrijeme bošnjačke šutnje prošlo, da je na sceni renesansa bošnjačke svijesti o sebi i o našem stradanju kroz genocid u kontinuitetu, da Bošnjaci danas čvrsto stoje uz svoje uzore. Nezim Halilović Muderis predstavlja stavove svih Bošnjaka koji čuvaju kulturu sjećanja na genocid i agresiju i koji su spremni braniti BiH i svaki njezin pedalj, i boriti se da istina o vama i genocidu koji ste izvršili, koji negirate i koji veličate kroz veličanje genocidne tvorevine i ratnih zločinaca - dođe do svijesti svakog čovjeka, kako bi se vašem zlu konačno ugledao kraj. Bošnjaci se ogledaju u liku i djelu Nezima Halilovića Muderisa, stoga imate veliki problem, jer nije riječ o pojedincu nego o jednom cijelom narodu.

Jasno nam je da je napad na Imama Halilovića vaš pokušaj da skrenete pažnju javnosti sa paravojnih, srpsko-ruskih terorističkih grupacija, koje ste postrojili u „čast“ genocida, ali nije vam uspjelo, jer slika je otišla u svijet i svima je jasno ko je bio i ko je ostao prijetnja miru u BiH.

Vama je mnogo teže u ovoj borbi, jer branite laž; mi čuvamo istinu i u tome je naša snaga.
Kako god mu dali ime i u kakvu ga god boju laži ofarbali, 9. januar sam o sebi svjedoči, jer hiljade masovnih grobnica, četrdeset hiljada silovanih Bošnjakinja, stotine hiljada ubijenih, logori smrti - govore ono što vi želite prećutati.Ostali prilozi:
» POMENULO SE...
Fatih Hadžić | 11. December 2018 00:57
» OSLOBAĐANJE BOSNE OD DUHOVNOG KOLONIJALIZMA
Akademik dr. Ferid Muhić | 10. December 2018 21:18
» DEROGIRANJE DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Armin Čusto, dipl.iur. | 10. December 2018 20:18
» ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
Mr. Milan Jovičić | 10. December 2018 19:19
» MIJATOVIĆ JE ODGAJAN NA IDEOLOGIJI OCA NACIJE DOBRICE ĆOSIĆA
Elmedina Muftić | 10. December 2018 03:11
» NE SMIJEMO DOZVOLITI DA SE GAZI ČAST BOSANSKIH GENERALA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. December 2018 13:08
» PADAJU SRPSKE OPTUŽBE PROTIV BOSANSKIH SINOVA, HEROJA I VITEZOVA
Mirsad Mahmutović | 06. December 2018 03:20
» APSOLUTNO SUPROTNO MIŠLJENJE
Ajša Čišija | 06. December 2018 02:16
» OPREZ - NJEMAČKI CERTIFIKATI U SANDŽAKU SU VEĆINOM FALSIFIKATI
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 05. December 2018 20:54
» RAĐA SE NOVO JUTRO, BOSNO I HERCEGOVINO
Ibrahim Osmanbašić | 05. December 2018 16:43
» ZAKONSKI SUKOB INTERESA
Hakija Đozić | 02. December 2018 23:27
» NOVO RUKOVODSTVO SVJETSKE UNIJE ISLAMSKIH UČENJAKA
Dr. Ali Mohiuddin Al-QurraDaghi | 02. December 2018 15:17
» GOSPODINE HARADINAJ, IZUZMITE BOSNU IZ STOPOSTOTNE TAKSE!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. December 2018 13:13
» ČAVKARICA, SEDAMDESET SEDAM GODINA ČEKANA POEMA
Said Šteta | 02. December 2018 12:57
» DIJASPORA U KOLIMATORU
Nedžad Ćeman | 02. December 2018 12:37
» KAKO SE DESIO POKUŠAJ CIJEPANJA DŽEMATA GRADAC
Kemal Toković | 30. November 2018 15:17
» PRIČA IZ BIHORA: MODERNIM SAOBRAĆAJNICAMA U BOLJU BUDUĆNOST
Dr. Šemsudin H. Hadrović | 29. November 2018 15:03
» TRI SU SORTE LJUDI
Ajša Čišija | 29. November 2018 14:12
» POSTIZBORNA ANTIDRŽAVNA I ANTIBOŠNJAČKA HAJKA
Elmedina Muftić | 28. November 2018 20:43
Ostali prilozi istog autora:
» TROVANJE UMA
23. October 2018 18:03
» MLADI, MI I BOSNA
09. October 2018 15:34
» POLITIČKA MAFIJA
06. September 2018 17:01
» NE HALALIM TI, BOŠNJAČE!!!
01. July 2018 15:35
» DUŠMANI BOSNE I BOŠNJAKA
21. June 2018 21:01