Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

REISU-L-ULEMA PRIMIMO PREDSTAVNIKE MFS EMMAUS
Autor: MINA
Objavljeno: 18. January 2018. 15:01:40


Danas je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio delegaciju Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus u kojoj su bili direktor Hamzalija Okić sa saradnicima Yaserom Sabbaghom, Elmedinom Škrebom i Damirom Šišićem.

Gosti su Reisu-l-ulemu upoznali sa brojnim humanitarnim projektima koje ova humanitarna organizacija u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i drugim domaćim i međunarodnim organizacijama provodi. Bilo je riječi i o tome kao Islamska zajednica može podržati buduće projekte Emmausa, posebno na polju brige o povratnicima u Srebrenicu kao i u drugim povratničkim gradovima, te na projektima pomoći narodu Rohinja i sirijskim izbjeglicama.

Humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS (MFS-EMMAUS) je osnovana početkom 1999. godine u Gračanici – Bosna i Hercegovina, sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna.

Registrirana kao domaća, nevladina i neprofitna organizacija sa poljem djelovanja na području cjelokupne teritorije BiH, MFS-EMMAUS je istovremeno i dio međunarodne organizacije Emmaus International, koja sa svojim humanitarnim radom djeluje na pet svjetskih kontinenata.

Tokom dugogodišnjeg djelovanja u BiH i široj regiji, MFS-EMMAUS je realizirao niz projekata kojima je pružena pomoć za više hiljada korisnika, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, stare i iznemogle osobe, beskućnike, osobe sa intelektualnim poteškoćama, mlade sa problemima i mlade iz ugroženih/rizičnih grupa.

Danas, sa mrežom ureda u Doboj Istoku, Sarajevu, Srebrenici i Zvorniku i sa 242 uposlena radnika MFS-EMMAUS predstavlja jednu od vodećih organizacija u nevladinom sektoru BiH.
Ostali prilozi:
» U NEW YORKU PANEL ZA PAMĆENJE SA MAJKA SREBRENICE
Bošnjaci.Net | 14. March 2019 14:10
Ostali prilozi istog autora: